Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 11:00

Αποκλειστική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη "ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ" για τους φίλους του SAY YES (19 ΜΑΪΟΥ, 11:00- 12:00)

Written by
253
Αποκλειστική  ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη "ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ"  για τους φίλους του SAY YES (19 ΜΑΪΟΥ, 11:00- 12:00)

 Αποκλειστική  ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ  για τους φίλους του SAY YES (19 ΜΑΪΟΥ, 11:00- 12:00) 

Αποκλειστικά για τους φίλους του SAY YES, εξασφαλίσαμε μια ξενάγηση στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, από την κα. Μίνα Μωραϊτου, επιμελήτρια της έκθεσης  και διευθύντρια του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης. Αξίζει να πούμε πως τα εισιτήρια για όλες τις ξεναγήσεις της κας. Μωραϊτου για το κοινό μέχρι το τέλος Μαΐου που διαρκεί η έκθεση έχουν ήδη εξαντληθεί. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι' αυτό φροντίστε να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας.. 

“ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ”

…έχει χαρακτηριστεί η έκθεση και πραγματικά, μπαίνοντας στις αίθουσες του ισογείου, ο επισκέπτης νιώθει ότι βρίσκεται ξαφνικά κάπου στην Αραβική Χερσόνησο, όπως την έχει γνωρίσει μέσα από ταινίες και βιβλία, μια και η χώρα αυτή δεν ανήκει στους συνήθεις τουριστικούς προορισμούς. 

Ο επιβλητικός φωτισμός που δημιουργεί μυστηριώδεις σκιές, η υπέροχη μουσική υπόκρουση, τα χρώματα και οι φωτογραφίες της ερήμου, οι ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις (τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο σκηνογράφος Νίκος Σ. Πετρόπουλος), τα πιστά, σε σμίκρυνση, αντίγραφα των ταφικών μνημείων δημιουργούν όλα μαζί ένα καταπληκτικό σκηνικό που σε μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της Ανατολής η οποία πάντα μαγεύει και εξάπτει την φαντασία.        

ΔΡΟΜΟΙ: ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η πολιτισμική εξέλιξη της Αραβίας από την προϊστορική εποχή ως και τον 20ο αιώνα προβάλλεται ακολουθώντας τις θρυλικές διαδρομές των “εμπορικών” και στη συνέχεια των “προσκυνηματικών” της δρόμων.  

350  ευρήματα, αρχαιολογικοί θησαυροί της Αραβικής Χερσονήσου (αγάλματα, επιγραφές, κτερίσματα, κοσμήματα, θυμιατήρια, πολυτελή αντικείμενα, ιερά υφάσματα, σπάνιες εκδόσεις) εκτίθενται μπροστά μας, μεταβάλλοντας τις αντιλήψεις που έχουμε γι’ αυτή τη χώρα. 

“ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΠΩΣ Η ΑΡΑΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ, ΠΩΣ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΧΑΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΝΟΜΑΔΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.” LIFO.GR 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε πρώτη φορά στο Λούβρο το 2010 και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε τρεις ηπείρους. Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (16ος σταθμός) σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίασή της στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Διάρκεια ξενάγησης: 60 λεπτά περίπου 

Κόστος συμμετοχής στην ξενάγηση του SAY YES:      15 e/άτομο ή 11e/άτομο για ειδικές ομάδες κοινού (μαθητές, φοιτητές, 65+). Περιλαμβάνεται το εισιτήριο του μουσείου και η ξενάγηση.

 

Read 253 times

Latest from apostaktirio team