Print this page
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 09:36

Σεμινάριο του Odin Teatret στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (30.06 - 03.07)

Written by
120
Σεμινάριο του Odin Teatret στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (30.06 - 03.07)

Σεμινάριο του Odin Teatret στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (30.06 - 03.07) 

Το Odin Teatret στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Τετραήμερο σεμινάριο με τον Donald Kitt

Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings

30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και μπαίνει στη νέα της δεκαετία με καινούργια καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά project. Πρώτη δράση, η σύμπραξη με τον Ντόναλντ Κιττ του θρυλικού Odin Teatret, για ένα τετραήμερο σεμινάριο για ηθοποιούς και performer, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της αυτονομίας του ηθοποιού και την δημιουργία προσωπικών υποκριτικών εργαλείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Κιττ έρχεται στην Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Odin Teatret, προκειμένου να παραβρεθεί στους Δελφούς για το τιμητικό αφιέρωμα στον Εουτζένιο Μπάρμπα. Το σεμινάριο στη Fabrica Athens προηγείται του αφιερωματικού τετραήμερου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, όπου το Odin θα συμμετάσχει με εργαστήρια, παραστάσεις και συζητήσεις. 

Το Odin Teatret και ο Donald Kitt

Το Θέατρο Οντίν είναι ένας από τους σπουδαιότερους και παλαιότερους θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1964 από τον Eουτζένιο Μπάρμπα. Με έδρα το Χόλστεμπρο της Δανίας και έχοντας πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο θεό της σκανδιναβικής μυθολογίας, το Οντίν έμελε να γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς θιάσους, που αναμόρφωσαν το παγκόσμιο θέατρο και το έφεραν σε μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία. Ο Εουτζένιο Μπάρμπα είναι ο θεμελιωτής της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και από το 1979 έχει ιδρύσει την ISTA (International School of Theatre Anthropology). 

Ο Ντόναλντ Κιττ είναι ένας από τους βασικούς ηθοποιούς του Οντίν. Γεννημένος στον Καναδά, ο Κιττ χάραξε εκεί τη δική του θεατρική πορεία στη χώρα του και αργότερα στην Ιταλία, όπου ταξίδεψε για να αναπτύξει τα εργαλεία του ως performer. Οι διαρκείς θεατρικές του αναζητήσεις, τον οδήγησαν να σπουδάσει τον παραδοσιακό χορό Topeng στο Μπαλί, υπό την καθοδήγηση του φημισμένου δασκάλου I Made Djimat. Από το 1996 που έγινε μέλος του Οντίν, ο Κιττ διανύει μία λαμπρή πορεία όχι μόνο ως ηθοποιός του θιάσου, αλλά και ως σκηνοθέτης και δάσκαλος νέων ηθοποιών. Δουλεύει σταθερά με ομάδες performer με ξυλοπόδαρα, με τη μέθοδο του «θεάτρου της ανταλλαγής», μία μέθοδο που ανέπτυξε το Θεάτρο Οντίν και όπου οι δρώντες ηθοποιοί «ανταλλάσσουν» το υλικό που δημιουργούν από ποιήματα και μονολόγους, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ακροβατικά κ.α. 

Το σεμινάριο: Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings

Το σεμινάριο «Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings» απευθύνεται σε ηθοποιούς και performer και εστιάζει σε διάφορες πτυχές:

1) τη σωματική εκπαίδευση του ηθοποιού - performer

2) την εξέλιξη δράσεων εμπνευσμένων από τη χρήση ενός αντικειμένου

3) την φωνητική εξερεύνηση: ανακάλυψη του προσωπικού ρυθμού, της χωροταξικής αντίληψης – συναίσθησης και του δυναμισμού. 

Η εργασία των ηθοποιών – performer στο σεμινάριο βασίζεται στη δημιουργία ενός προσωπικού υλικού, με άξονα τη συνεργατική χρήση κονταριών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα συνδυάσουν κείμενα, τραγούδια αλλά και τον ίδιο το χώρο και τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιήσουν. Οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα, όπου θα ανασυνθέσουν το υλικό που θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενθαρρύνει την διαδικασία δημιουργίας προσωπικού υλικού και να αναδείξει πώς αυτό τα υλικό μπορεί να ξεκλειδώσει κρυφές έννοιες για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αλλά και για το τελικό παραστασιακό αποτέλεσμα.  

Ο Ντόναλντ Κιττ θα διδάξει το σεμινάριο μαζί με τον Φάνη Κατέχο, ιδρυτικό μέλος της Fabrica Athens και εμπνευστής της μεθόδου «Θέατρο της Έρευνας», με μακρά εμπειρία ως εκπαιδευτής θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μπορούν να δουλεύουν στους χώρους και εκτός των ωρών του εργαστηρίου. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και σε ακροατές, που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά και να καταγράψουν θεωρητικά τη μέθοδο του Ντόναλντ Κιττ. 

Για τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με Θέμα «Hidden Meanings - Ονοματεπώνυμο» και την επισύναψη βιογραφικού σημειώματος στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν απαντητικό email για τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου. 

Στις 4 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο Ντόναλντ Κιττ θα δώσει μία solo performance στην θεατρική σκηνή του Τεχνοχώρος Φάμπρικα – Fabrica Theater Stage. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τη διάθεση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.fabricaathens.gr/artplace/odin-teatret-workshop-athens/

 Πληροφορίες 

Εισηγητές: Donald Kitt – Odin Teatret, Φάνης Κατέχος – Fabrica Athens

Ημερομηνίες: Κυριακή 30/06 έως Τετάρτη 03/07 (4 ημέρες)

Ώρες Διεξαγωγής:

Κυριακή 30/06, 10:30 – 15:30

Δευτέρα 01/07, Τρίτη 02/07 και Τετάρτη 03/07, 17:30 – 22:30

Σύνολο Ωρών: 20 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 180 ευρώ

Πληροφορίες, Δηλώσεις Συμμετοχής: +30 6949409474, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Αριθμός Συμμετεχόντων: 16

Αριθμός Συμμετεχόντων Ακροατών: 4

Χώροι διεξαγωγής: Rhythm Hoppers Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός και Fabrica Theater Stage – Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

 

Read 120 times

Latest from apostaktirio team