Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 14:01

5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας - 5th AlEXASFF

Written by
153
5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας - 5th AlEXASFF

5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας - 5th AlEXASFF 

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ξεκίνησε το 2015 ως μια προσπάθεια φίλων του κινηματογράφου από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξανδρείας να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πολιτιστικό δρώμενο στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η ανταπόκριση του κοινού καθώς και των δημιουργών  υπήρξε μεγάλη δίνοντας το έναυσμα για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού με την στήριξη της Κ.Ε.Δ. Αλεξάνδρειας.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει  το καλοκαιρινό ραντεβού των φίλων της 7ης τέχνης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και να συμβάλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το φεστιβάλ, ενώ ο ιδιαίτερος χώρος του αμφιθεάτρου που τις ημέρες του φεστιβάλ μεταμορφώνεται από τους εθελοντές του φεστιβάλ συντελούν στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία.

Το βραβείο κοινού από το 2017 καθώς και η συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων παραγωγών αλλά και οι παράλληλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του φεστιβάλ δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να διακριθούν στα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα.

Από το 2018 φορέας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ». 

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» και η Κ.Ε.Δ.Α σάς προσκαλούν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας που διοργανώνεται φέτος για 5η συνεχή χρονιά.
Στις 4 ημέρες του φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 39 ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα τους 31 ταινίες από το εξωτερικό επιβεβαιώνοντας το διεθνές του θεσμού.
39 μικρά διαμάντια που μας ταξιδεύουν , προβάλουν εικόνες του κόσμου αλλά και μας προβληματίζουν με την θεματολογία τους μέσα από την ανάδειξη σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων.
Η άρτια διοργάνωση , η πραγματοποίηση εργαστηρίων και έκθεσης φωτογραφίας , τα βραβεία , η παρουσία Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών , οι χορωδίες, η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου ,οι εθελοντές , οι Stringless , οι θεματικές μουσικές βραδιές και πολλές ακόμα εκπλήξεις υπόσχονται να σας χαρίσουν 4 ημέρες γεμάτες κινηματογράφο , μουσική , εθελοντισμό και αγάπη για τον τόπο μας. 

20 Ιουνίου  – 23 Ιουνίου

Read 153 times

Latest from apostaktirio team