Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 08:37

Προσεχείς εκδηλώσεις των εκδόσεων Βακχικόν

Written by
353
Προσεχείς εκδηλώσεις των εκδόσεων Βακχικόν

Προσεχείς εκδηλώσεις των εκδόσεων Βακχικόν 

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, 21.00, 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η ποιητική συλλογή της Σοφιάνας Παρασκευοπούλου Όσα κι αν πιάσουν άστρα το φεγγάρι θα θρηνεί θα παρουσιαστεί από τους Γιώργο Κατσέλη (συγγραφέα), Δημήτρη Δημητριάδη (μουσικό) και Βασιλική Μελισσουργού (ποιήτρια). 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, 20.00, 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Η κριτικός ποίησης και μεταφράστρια Χριστίνα Λιναρδάκη συνομιλεί με τους Νάνσυ Αντωνιάδου (μεταφράστρια του Οσμάν Τουρκάι), Θεοδόση Κοντάκη (μεταφραστή του Μάριο Λούτσι), Αριστοτέλη Μητράρα (μεταφραστή του Ιλχάν Μπερκ), Ασημίνα Ξηρογιάννη (μεταφράστρια του Μαρκ Στραντ). 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 20.00, 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

4 ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε συνεργασία με το Culture Ireland και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, οι τέσσερις Ιρλανδοί ποιητές Ingrid Casey, Jessica Traynor, Stephen Sexton και Annemarie Ní Churreain θα διαβάσουν ποιήματά τους από την Ανθολογία νέων Ιρλανδών ποιητών. Στα ελληνικά θα αποδώσει η ηθοποιός Ευμορφία Αναστασίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος και ο μεταφραστής Θανάσης Βαβλίδας. 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, 19.00, Athens Centre (Αρχιμήδους 48 Μετς)

Σε συνεργασία με το Culture Ireland και την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Αθήνα,  οι τέσσερις Ιρλανδοί ποιητές Ingrid Casey, Jessica Traynor, Stephen Sexton και Annemarie Ní Churreain θα διαβάσουν ποιήματά τους από την Ανθολογία νέων Ιρλανδών ποιητών.

Read 353 times

Latest from apostaktirio team