Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 16:46

Το "Un Condor" ,ένα Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη, ελεύθερο για προβολή στο Vimeo

Written by
276
Το "Un Condor" ,ένα Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη, ελεύθερο για προβολή στο Vimeo

Un Condor - Ένα Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη 

Βραβείο Σκηνοθεσίας & 2ου Βραβείο Ντοκιμαντέρ - Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2015
Βραβείο Ντοκιμαντέρ & Βραβείο Κοινού - Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας 2015
Βραβείο Κοινού -
London Greek Film Festival 2016
Βραβείο 3ου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2016

Ένα ταξίδι επιστροφής στην άκρη του κόσμου. Η αιώνια ιστορία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους. Η βραβευμένη προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής του Sergio Contreras στη Χιλή μετά από 38 χρόνια. Από το Σέφιλντ της Αγγλίας στο Πούντα Αρένας, τη νότια άκρη του κόσμου και από τα επιβλητικά Τόρρες ντελ Πάινε στo Σαντιάγο και στην έρημο Ατακάμα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου που στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει μακριά από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια. Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Μέσα από ένα road trip από τον νότο ως τον βορρά της Χιλής, μια προσωπική ιστορία συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου. Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Το Un Condor τον ακολουθεί σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψει τον κοινό χρόνο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. 

Storyline

Sergio Contreras was born into a rich family, his mother was the maid. Passing from a life in which he was kept secret, to a life in poverty, he had to make his own life. He put himself in exile in November 1973, a few months after Pinochet overthrew Allende's government in Chile. He was 17 years old. After a long journey he ended up in Sheffield, England. Thirty eight years later he decided to do his first trip to Chile since he left. We follow him through this journey, trying to sense the similarities and differences between the past and the present. This is not a dramatic story of a Chilean exile, but a composition of all the negative and positive moments of the life of a man who knows how to survive and evolve. Having as a guide an innate sense of justice which is the source of his political thought, Sergio, full of optimism and positive energy, tells the eternal story of people being forced to leave their homes.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Χιλή αυτόν τον καιρό και έχοντας την άποψη ότι τα κινηματογραφικά έργα αφού ολοκληρώσουν τους κύκλους προβολών που επιλέγουν οι δημιουργοί τους, πρέπει να καταλήγουν να είναι προσβάσιμα για όλους, το ντοκιμαντέρ μου "Un Condor" θα είναι ελεύθερο για προβολή στο Vimeo στο παρακάτω link

https://vimeo.com/124069069

Read 276 times

Latest from apostaktirio team