Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 06:40

WEBINAR: Η Τέχνη της Ιστόρησης σε Μουσείο, Εκπαίδευση & Αυτογνωσία με τη Μέθοδο της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη

Written by
643
WEBINAR:  Η Τέχνη της Ιστόρησης σε Μουσείο, Εκπαίδευση  & Αυτογνωσία με τη Μέθοδο της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη

 

WEBINAR:  Η Τέχνη της Ιστόρησης σε Μουσείο, Εκπαίδευση  & Αυτογνωσία με τη Μέθοδο της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη

Για 5η συνεχή χρονιά στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη.

Εκπαιδευτικό εργαστήριο 26 ωρών, με αφορμές από εκθέματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Διαδυκτιακό εργαστήριο για την αξιοποίηση της Τέχνης της Ιστόρησης σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο και σε κάθε χώρο Εκπαίδευσης, Δημιουργίας & Αυτογνωσίας με την Σάσα  Βούλγαρη.

Η Τέχνη της Ιστόρησης είναι πανάρχαια και παγκόσμια και η δημιουργία των προφορικών ιστοριών είναι συλλογική και ανώνυμη. Σαν Τέχνη ασκήθηκε με πολλούς τρόπους, τόσο επαγγελματικά όσο και στην καθημερινή ζωή, διαπαιδαγωγόντας, εμψυχώνοντας, ανακουφίζοντας, διαμορφώνοντας απόψεις.

Η Τέχνη της Ιστόρησης απαρτίζεται από τεχνικές και επίπεδα γνώσεων όπως όλες οι εφαρμοσμένες τέχνες και στη σύγχρονη εποχή αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά εργαλεία με εφαρμογές σε πολλά πεδία: Εκπαίδευση, Ψυχολογία, Δημιουργικότητα, Αυτογνωσία, Coaching, Meditation, Business  κ.ά.

Είμαι η Σάσα κι ασχολούμαι επαγγελματικά με την Αφήγηση για πάνω από 25 χρόνια!

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα σας δείξω κάποια από τα μυστικά της Τέχνης μου και κάποια μεθοδολογικά και πρακτικά εργαλεία  για να κατασκευάσετε ένα πρόγραμμα που θα αξιοποεί την Ιστόρηση ανάλογα με το ενδιαφέρον και το επαγγελματικό σας αντικείμενο.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ; ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ:

1. ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΗΣΗΣ

(brainstorming / επιλογή - αξιοποίηση θεματικών / mapping / παραδείγματα προγραμμάτων κ.α.)

2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΗΣΗΣ

(Χρήση φωνής, απεύθυνση, αφηγηματική ανάγνωση, επιλογή αφηγηματικού υλικού κ.α.)

3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ (STORY-MAKING)

(Είδη ιστοριών, βιωματική προσέγγιση και αφόρμηση από εκπαιδευτικά ερεθίσματα κ.α.)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ & ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε με καθοδήγηση τα δικά σας προγράμματα , τόσο σε ομαδική συνεργασία όσο και ατομικά.

Θα δοθεί πλούσιο υλικό μέσω  email κατά την διάρκεια και μετά την περάτωση του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο είναι διαδικτυακό. Θα αξιοποιηθεί  υλικό από το σύνολο των εκθέσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν από την Σάσα Βούλγαρη από το 2013 που συνεργάζεται με το Ι.Θ.  Απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές: εκπαιδευτικούς / παιδαγωγούς όλων των ειδικοτήτων, μουσειοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, ηθοποιούς, ψυχολόγους, coaches, αφηγητές, κ.λ.π. και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το θέμα ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΣΥΛΛΗΨΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της ΣΑΣΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ με λίγα λόγια

Με βαθιά γνώση στην προφορική αφήγηση δημιουργεί σύγχρονες γέφυρες καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και αυτογνωσίας που αξιοποιούν την Iστόρηση σε καινοτόμες δράσεις και νέα πεδία. Βασικοί Τομείς της Μεθόδου είναι η Τεχνική της Προφορικής Αφήγησης, η Δημιουργική Γραφή, η Καλλιέργεια της Φωνής καθώς και θέματα Αυτογνωσίας και Ετερογνωσίας.

Info:

 ΣΑΒΒΑΤΟ 25 & ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 10.00 με 16.00 μ.μ.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 2 & ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 στις 10.00 με 16.00 μ.μ.

(προβλέπονται ένα ή δύο διαλείμματα κατόπιν συνεννόησης)

 ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:00 – 20:00:  Συνάντηση διευκρινήσεων, εμπλουτισμού και λύσεων αποριών (θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προσφερθεί διαδυκτιακά μόνον για τους συμμετέχοντες για μία εβδομάδα).

 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

200 € & 180 Ευρώ για φοιτητές και ανέργους (κάτοχοι κάρτας).

Early Bird Ticket: 160 Ευρώ για όσους κάνουν κράτηση έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ:  210-3611206

https://thf.gr/el/events/i-techni-tis-istorisis-se-moyseio-ekpaideysi-kai-aytognosia-gia-enilikes/

ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – σύντομο βιογραφικό

Πρωτοπόρος της Τέχνης της Προφορικής Αφήγησης στην Ελλάδα από το 1993 διδάσκει Τεχνική της Αφήγησης και Δημιουργική Γραφή με τη δική της Μέθοδο από το 1995. Γνωστοποίησε ευρέως την Προφορική Νεο-Αφήγηση στην Ελλάδα, με σταθερά προγράμματα σε Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, σημαντικά Πολιτιστικά Ιδρύματα και την Ελλ. Τηλεόραση (ΕΤ1). Καθιέρωσε με σταθερά πολυετή προγράμματα την προφορική αφήγηση σε μουσειακούς χώρους (Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Ισλαμικής τέχνης – Μπενάκη, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή – Γαία, και πολλά άλλα).

Είναι Ψυχοπαιδαγωγός (ΕΚΠΑ) με επιμόρφωση σε εκπαιδευτικά προγράμματα & εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας και σημαντική εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και άλλα ειδικά πλαίσια. 

Παρακολούθησε πολυετή μαθήματα φωνητικής αγωγής και τραγουδιού με την αείμνηστη Μίρκα Γεμεντζάκη.

Είναι η πρώτη Eλληνίδα προφορική αφηγήτρια που προτάθηκε για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (δύο φορές υποψήφια της SCBWI – Greece το 2014 και το 2015).

Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Από το 2013 συνεργάζεται με  το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη, δημιουργώντας διαθεματικά αφηγηματικά προγράμματα για τις περιοδικές του εκθέσεις και συντονίζοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και αφηγήσεις σε σχολεία.

 

 

 

Read 643 times

Latest from apostaktirio team