Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 19:43

Διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα για τη διασκευή βιβλίου σε σενάριο, στις 11 και 12 Νοεμβρίου

Written by
376
Διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα για τη διασκευή βιβλίου σε σενάριο, στις 11 και 12 Νοεμβρίου

Ο Όμιλος Πολιτισμού Seikilo και η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μπελεγράτη σας προσκαλούν στο διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα για τη διασκευή βιβλίου σε σενάριο, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στα γραφεία των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε συγγραφείς, σεναριογράφους, αλλά και όσους έχουν μια ιδέα που πιστεύουν ότι αξίζει να την εξελίξουν και θέλουν να την υλοποιήσουν σε σενάριο ταινίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν βασικές γνώσεις σχετικά με το σενάριο, να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με τις διασκευές βιβλίων σε σενάριο, να μάθουν βασικά βήματα πάνω στο σενάριο και μυστικά για το πώς θα μπορούσαν να εξελίξουν το ήδη υπάρχον σενάριο που έχουν στα χέρια τους και να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί η βιομηχανία του κινηματογράφου όσον αφορά τη μετατροπή ενός βιβλίο σου σενάριο. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασική, αλλά ουσιαστική γνώση για το πώς θα μπορούσαν να μετατρέψουν το υλικό τους σε σενάριο.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου δύο  εξάωρα και είναι ομαδικό. Καλό θα είναι όσοι συμμετάσχουν να κρατήσουν χρήσιμες σημειώσεις, ενώ θα δοθεί οπτικοακουστικό υλικό. Τα τμήματα του σεμιναρίου θα είναι ολιγομελή, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έγκαιρα να κλείσουν μέσω email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή τηλεφώνου (2110 12 69 00).

Κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια

Το κόστος παρακολούθησης για κάθε συμμετέχοντα ανέρχεται στα 80 ευρώ (ο νόμιμος Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται), για το σύνολο του διημέρου και των παρεχόμενων υλικών-εργαλείων. 

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου

Το διήμερο σεμινάριο διασκευής βιβλίου σε σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 11 & 12 Νοεμβρίου, Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ. στην Κωλέττη 15 (Εξάρχεια) στον χώρο των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το σεμινάριο εδώ.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα-εισηγήτρια

H Αλεξάνδρα Μπελεγράτη είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.  

Έχουν εκδοθεί δύο μυθιστορήματα της το «Έτσι έπρεπε να γίνει» από τις εκδόσεις Iason Books (IASON BOOKS) το 2011 και το «Κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα» από τις εκδόσεις Πηγή το 2013. Το θεατρικό της έργο «Έξω από το σώμα» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Iason Books το 2016. Έχει γράψει επίσης, τα θεατρικά έργα: «Κλωστή», «Ballroom dance» και «Λέξεις ανάμεσα μας».

Το σενάριό της στα αγγλικά "You are My Only Sunshine" διακρίθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα του London Greek Film Festival 2010. Το Δεκέμβριο του 2012 στα Angel Film Awards – Monte Carlo/Monaco, πήρε τα βραβεία: "Best Special Mention Screenplay" & "Best Family Drama Screenplay". Αυτή την περίοδο δύο σενάρια της το ένα στα αγγλικά και το άλλο στα ελληνικά βρίσκονται σε στάδιο προπαραγωγής σε συνεργασία με εταιρίες παραγωγής στο εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως σύμβουλος σεναρίου σε τέσσερα σενάρια στο εξωτερικό.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ "Bones to the Sea" που είναι αφιερωμένο στη ζωή του φιλέλληνα Prof. Andrew Horton. Επίσης, έχει γράψει το σενάριο και έχει κάνει την οργάνωση παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Μια μέρα στο Βρυσάκι» που παρουσιάστηκε στο Athens Fringe Festival 2013.

 

 

 

 

 

Read 376 times

Latest from apostaktirio team