Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 07:24

Λοιπόν...θα μαζευτούμε για ταινία στα υπόγεια, έρχεσαι; | #MoveingUnderground, 13/11

Written by
383
Λοιπόν...θα μαζευτούμε για ταινία στα υπόγεια, έρχεσαι; | #MoveingUnderground, 13/11

Οι πιο ιδιαίτερες προβολές της Θεσσαλονίκης μόλις ξεκίνησαν σε ένα biscotto concept που θα συζητηθεί! Το «Movieing Underground by Jameson» ξεκινάει με παρουσιαστή τον υπέροχο Γιώργο Μαντζουρανίδη αλλά και έναν διαφορετικό κάθε φορά καλεσμένο! Επιλεγμένα καφέ ή μπαρ μέσα στην πόλη θα φιλοξενούν στο υπόγειό τους μια βραδινή προβολή με δωρεάν είσοδο!

Εμείς, θα μαζευτούμε για ταινία... έρχεσαι;
 

#MovieingUnderground by Jameson: το concept

Η προβολή στο σπίτι συντροφιά με φίλους δεν είναι απλά μια ευκαιρία για συγκέντρωση. Μια ταινία -κωμωδία, δράμα, sci-fi- φέρνει νέες εικόνες (ή ανασύρει παλιότερες) και δημιουργεί αισθητικές αναφορές σε μια ομάδα ανθρώπων που όχι απλά τις αναζητάει, αλλά τις αφομοιώνει χρησιμοποιώντας τες ακόμα και στην καθημερινότητά της.

Ειδικά τα cult φιλμ, δημιουργούν γύρω τους έναν πυρήνα φίλων και ακόλουθων που λειτουργεί με εξαιρετική αφοσίωση και πάθος. To Rocky Horror Picture Show -το οποίο προβάλλεται σε μεταμεσονύχτιες προβολές στη Νέα Υόρκη για 37 ολόκληρα χρόνια- είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σινεμά. Φίλοι. "Ζεστό" περιβάλλον. Underground φιλμ.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία κάθε ιδιαίτερης προβολής, αλλά και του «Movieing Underground by Jameson»
 

#MovieingUnderground by Jameson: Οι ταινίες

Ο χαρακτήρας των ταινιών θα είναι ιδιαίτερος! Ξεφεύγοντας από το αναμενόμενο, η επιλογή γίνεται ανάμεσα από γνωστά ή λιγότερα underground flicks -που ταιριάζουν τόσο στον "υπόγειο" χαρακτήρα του χώρου όσο και στο γενικότερο concept των προβολών.  

#MovieingUnderground by Jameson: Οι καλεσμένοι

H προβολή δεν αποτελεί μια απρόσωπη διαδικασία. Το κεντρικό πρόσωπο -και εκείνη ή εκείνος που επιλέγει την ταινία- είναι η οικοδέσποινα ή οικοδεσπότης της βραδιάς. Γνωστός ή λιγότερο γνωστός, σχετικός ή όχι με τον χώρο, το μοναδικό κριτήριο είναι η μοναδική οπτική του σε σχέση με την κινηματογραφική του πρόταση. Πέρα από την υποδοχή και την εισαγωγή του φιλμ, έχει και το ελεύθερο να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια της προβολής -όπως θα μπορούσε να κάνει αν είχε το remote control του DVD αν η προβολή γινόταν στον χώρο του. Αν το θέλει λοιπόν, μπορεί να κάνει pause, να μοιράζεται ό,τι μπορεί να έχει σχέση είτε με την ταινία την ίδια, είτε με τη σημασία που έχει για τον ίδιο το συγκεκριμένο σημείο ή σκηνή.

Λοιπόν... Θα μαζευτούμε για ταινία, έρχεσαι; 

#MovieingUnderground by Jameson: Η πρώτη ταινία

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 21:00, δίνουμε το πρώτο μας ραντεβού στο υπόγειο του TOMS Flagship Store, εκεί όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας «Irrational Man / Παράλογος Άνθρωπος». Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο Γιώργος Μαντζουρανίδης ενώ παρέα στον σχολιασμό της ταινίας θα μας κρατήσει ο Άγγελος Μαλλίνης, πρόεδρος του Parthenώn Film Festival

Υπόθεση: Ανήμπορος να βρει νόημα ή χαρά στη ζωή, ο καθηγητής φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας έχει βυθιστεί πια σε υπαρξιακό αδιέξοδο. Λίγο καιρό μετά την άφιξή του σε ένα μικρό πανεπιστήμιο θα γνωρίσει την Ρίτα, μια μοναχική καθηγήτρια που αναζητά διέξοδο από τον δυστυχισμένο γάμο της, και την Τζιλ, την καλύτερη φοιτήτριά του που δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε στενή του φίλη. Όταν ο Έιμπ κρυφακούσει κατά τύχη την συζήτηση ενός αγνώστου που θα τον ξυπνήσει από τον υπαρξιακό του λήθαργο, φροντίζει να πάρει μια απόφαση που θα του αλλάξει μια για πάντα τη ζωή.

 

 

Read 383 times

Latest from apostaktirio team