Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 08:10

O Timothy Daly στην Αθήνα, 28 & 29 Νοεμβρίου 2017

Written by
366
O Timothy Daly στην Αθήνα, 28 & 29 Νοεμβρίου 2017

Ο πολυβραβευμένος και δημοφιλής Αυστραλός θεατρικός συγγραφέας Timothy Daly (Τίμοθι Ντέιλι) θα βρίσκεται στην Αθήνα το διήμερο 28 & 29 Νοεμβρίου 2017, για ένα book signing event στο θέατρο Αγγέλων Βήμα (την Τετάρτη 29/11 στις 20.00) αλλά και για να παρακολουθήσει την ελληνική πρεμιέρα του έργου του Άνθρωπος στη σοφίτα

Με αφορμή την έκδοση του έργου Άνθρωπος στη σοφίτα (μτφρ. Γλύκα Στόιου) -βραβευμένο με το Patrick White Playwrights' Award και με παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Αβινιόν- από τις εκδόσεις Βακχικόν, θα πραγματοποιηθεί junket συνεντεύξεων στο βιβλιοπωλείο μας. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα αιτήματά σας έως τις 20 Νοεμβρίου. 

Επισυνάπτεται φωτογραφία του. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε εδώ. Ακολουθεί το βιογραφικό του: 

Ο Τίμοθι Ντέιλι (Timothy Daly) είναι ο πιο πολυπαιγμένος Αυστραλός θεατρικός συγγραφέας σε διεθνές επίπεδο. Ηθοποιοί, όπως οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και Τζέφρι Ρας έχουν πρωταγωνιστήσει σε έργα του. Το θεατρικό του Derrida In Love (2008) γράφτηκε αποκλειστικά για την υποψήφια για Όσκαρ Τζάκι Γουίβερ και πραγματοποίησε στο Σίδνεϋ sold-out παραστάσεις. Το έργο του Kafka Dances έχει κερδίσει δεκάδες εθνικά και διεθνή βραβεία και έχει κάνει τις περισσότερες διεθνείς παραγωγές από Αυστραλό συγγραφέα. Τα θεατρικά του Richard III (or almost) και Άνθρωπος στη Σοφίτα έκαναν πρεμιέρα στο κορυφαίο θεατρικό Φεστιβάλ της Αβινιόν και στη συνέχεια ανέβηκαν στο Παρίσι. Ο Άνθρωπος στη Σοφίτα βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο έργο με το έγκυρο Patrick White Playwrights' Award, έκανε την ιταλική του πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2015, κι επιστρέφει στο Σίδνεϋ τον Ιούλιο του 2018. Στο μεταξύ θα πραγματοποιήσει την ελληνική του πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2017.

 

 

Read 366 times

Latest from apostaktirio team