Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 18:34

Δημήτρης Α. Δημητριάδης, "Δοκάρι και μέσα" (Εκδόσεις 24 Γράμματα)

Written by
1354
Δημήτρης Α. Δημητριάδης, "Δοκάρι και μέσα" (Εκδόσεις 24 Γράμματα)

 ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ 

Εν μέσω ποδοσφαιρικής περιόδου, κραυγών, ιαχών και ψηλοκρεμαστών ...προβληματισμών, το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Για όσους τολμούν δυνατά "σουτ" στις μικρές περιοχές της σκέψης, ενόσω οι κερκίδες βρίθουν από φανατικούς οπαδούς που αλαλάζουν... 

Δείγμα Γραφής: 

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Τι ποίημα να σκαρώσω πάλι 

φάουλ και πέναλτι
κι αράουτ
στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου 

ίπτανται
χορεύουν στου μυαλού μου το τερέν 

γλιστρώ σαν το ελάφι
ζογκλέρ
σαν τον Ρονάλντο
ελίσσομαι στη μικρή περιοχή 

να γράψω ένα ποίημα ψηλοκρεμαστό
με φάλτσο σουτ δυνατό 

ένα ολόζεστο γκολ
αλαλάζον
θεϊκό 

δοκάρι και μέσα 

τα δίχτυα σκίζοντας
στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 

ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 

Τι Κυριακές 

χαράζει η μπάλα
της ψυχής μου το χορτάρι 

χοροπηδά ωσάν αερικό
τρελό χορό χορεύει 

ασκεί ασφυκτική υπεροχή
και με στριμώχνει. 

Χτυπώντας με δύναμη
στ’ αριθμημένα του μυαλού μου 

με στροβιλίζει 

και με πάει
με πάει
με πάει. 

Λίγα λόγια για τον ποιητή…

Ο Δημήτρης Α. Δημητριάδης γεννήθηκε το 1955 στο Τέμενος Παρανεστίου Δράμας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ποιητής και αρθρογράφος. Πρωτοδημοσίευσε κείμενά του στα εβδομαδιαία περιοδικά της Αθήνας «Επίκαιρα» και «Ταχυδρόμος» και συνέχισε να γράφει σε διάφορα έντυπα: «Ομπρέλα», «Γιατί», «Τραμ», «Εμβόλιμον» και «Ανιχνεύσεις». Τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται με τις περιοδικές εκδόσεις λογοτεχνίας και τέχνης «Το κοράλι», «Μανδραγόρας», «Θράκα», «Ο Φαρφουλάς», «Ίαμβος art» κ.α. και με τις επιθεωρήσεις πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης «Κοινωνική Επιθεώρηση» και «Πολίτες». Παράλληλα διατηρεί τη μόνιμη στήλη «Στην απέναντι όχθη» της εφημερίδας «Ενημέρωση», με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και συμμετέχει σε διάφορες λογοτεχνικές ηλεκτρονικές σελίδες.

Τιμήθηκε με πρώτες τιμητικές διακρίσεις από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος για το έργο του «Επείγον», από το Δήμο Θεσσαλονίκης, από τη Λογοτεχνική – Συγγραφική Ομάδα «Ιδεόπνοον», την Πανελλήνια Εταιρία Λόγου και Τέχνης και κατ’ επανάληψη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, σε εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία των Ποντίων.

Άρθρα και μελέτες του μεταδίδονται από ραδιοφωνικές εκπομπές, ποιήματά του μελοποιήθηκαν, μεταφράστηκαν στα Γαλλικά, Ιταλικά και Πολωνικά κι έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες και συλλογικές εκδόσεις. Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

«Οι λογοτεχνικές του απόπειρες ακολουθούν τη γόνιμη παράδοση των συγγραφέων της Θεσσαλονίκης με γραφή λυρική, συναισθηματικά φορτισμένη, διάστικτη εμπνεύσεων και δονήσεων» (Μάκης Αποστολάτος).

 

Read 1354 times

Latest from apostaktirio team