Print this page
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 09:53

«ΔΙΑΚΑΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΤΟΥ Δουκέλλη Αντώνη

Written by
475
«ΔΙΑΚΑΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΤΟΥ Δουκέλλη Αντώνη

«ΔΙΑΚΑΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΤΟΥ Δουκέλλη Αντώνη

Στον στροβιλισμό των γεγονότων του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, ο Μιχάλης, ο Λεβή, ο Κρικόρ, τρεις φίλοι και συνοδοιπόροι στη βιοπάλη, αποχωρίζονται βίαια και ο καθένας τραβά το δρόμο που του έταξε η μοίρα και οι περιστάσεις.

Η σκληρότητα των Νεότουρκων, πέφτει επάνω τους σαν κατάρα. Αρπάζουν το κοριτσάκι του Έλληνα, εξισλαμίζουν τον γιό του Εβραίου που τον εντάσσουν στην κοινότητα των Ντονμέδων. Εξολοθρεύουν την Αρμένικη γενιά του Κρικόρ.

Οι φίλοι ζουν το δράμα τους, υπομένοντας παράλληλα τα δεινά των κοσμογονικών αλλαγών που συντελούνται στα Βαλκάνια και στη Μικρά Ασία: τις θρησκευτικές και εθνοτικές αντιπαλότητες των Ελλήνων, των Τούρκων, των Εβραίων, των Βουλγάρων της Θεσσαλονίκης. Το δράμα των πληθυσμών της Αιολίδας και της Ιωνίας, με τους διωγμούς, τις εκτοπίσεις, τους βασανισμούς, τις εκτελέσεις.

Σ' αυτή τη μαρτυρική πορεία, διακαμός ελπίδας τους κρατά ζωντανούς.

Η ζωή προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία. Στο πλαίσιο των γεγονότων της 6ης Σεπτέμβρη του 1955 και το πογκρόμ κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων της Πόλης, οι συνειδήσεις ξυπνούν, μέσα από τύψεις, δισταγμούς, αμφιβολίες, διλλήματα.

Ο Αντώνης Δουκέλλης, σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία. Έκανε αξιόλογη καριέρα σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, στον τομέα της Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων (TrainingandFacilitation, CoachingandMentoring, ManagementandLeadership).

Γράφει άρθρα και διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά της Λέσβου.

Βιβλία:

Η Σκάλα μας (Αγία Άννα). Χθες-σήμερα-αύριο. (Η ιστορία του προσφυγικού χωριού του, Σκάλα Καλλονής Λέσβου)       Αθήνα 2012

Αλμύρα, μυθιστόρημα -Αιολίδα 2013

Με γέλιο και με δάκρυ (Μικρές ιστορίες της Σκάλας Καλλονή). Λέσβος 2014

Εξιλέωση, μυθιστόρημα-Αιολίδα 2015

Πώληση, Διαπραγμάτευση, Διαχείριση της Απόδοσης. Αθήνα 2016

 

 

Read 475 times

Latest from apostaktirio team