Print this page
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 07:55

“Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ” της Tomi Adeyemi

Written by
444
“Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ”  της Tomi Adeyemi

“Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ”  της Tomi Adeyemi 

Έχοντας αποσπάσει κριτικές πέντε αστέρων, το εμπνευσμένο από την παράδοση της Δυτικής Αφρικής πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας της Τόμι Αντεγιέμι που εκτοξεύτηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times, δίνει πνοή σε έναν κόσμο μαγείας και κινδύνου, αποτελώντας ιδανικό ανάγνωσμα για τους φανατικούς θαυμαστές των βιβλιών Αγώνες Πείνας (Hunger Games), Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings) και Παιχνίδι του Στέμματος (Game of Thrones). 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Σκότωσαν τη μητέρα μου.
Μας στέρησαν τη μαγεία.
Προσπάθησαν να μας αφανίσουν.

Ωρα να ξεσηκωθούμε.

Η Ζελί Αντέμπολα θυμάται την εποχή που στο βασίλειο της Ορίσα η μαγεία ήταν αποδεκτή. Οι Πυράκτιοι εκτόξευαν φλόγες. Οι Παλίρριοι μαγνήτιζαν κύματα και η Ανιμίστρια μητέρα της Ζελί καλούσε ψυχές νεκρών.

Τα πάντα όμως άλλαξαν τη νύχτα που η μαγεία χάθηκε. Υπό τις διαταγές ενός ανελέητου βασιλιά, οι μάγοι εκτελέστηκαν, αφήνοντας τη Ζελί χωρίς μητέρα και τον λαό της Ορίσα χωρίς ελπίδα.

Τώρα η Ζελί έχει μια μοναδική ευκαιρία να επαναφέρει τη μαγεία και να πλήξει τη μοναρχία. Με τη βοήθεια μιας ανυπότακτης πριγκίπισσας, η Ζελί πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει σε πονηριά και δύναμη τον πρίγκιπα διάδοχο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τη μαγεία δια παντός.

Οι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε κάθε γωνιά της Ορίσα, όπου οι λουοπαρδάλεις του χιονιού τριγυρνούν σε αναζήτηση λείας και τα εκδικητικά πνεύματα καραδοκούν στις θάλασσες. Ωστόσο, η ίδια η Ζελί μπορεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ όλους, καθώς αγωνίζεται να ελέγξει τις δυνάμεις της αλλά και τα ολοένα δυνατότερα συναισθήματά της για τον εχθρό. 

Tomi Adeyemi 

Η Τόμι Αντεγιέμι είναι Αμερικανονιγηριανή συγγραφέας και καθηγήτρια Δημιουργικής Γραφής με έδρα της το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως αριστούχος Αγγλικής Φιλολογίας, σπούδασε Μυθολογία και Παράδοση της Δυτικής Αφρικής στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας. Το βιβλίο «Η Γενιά του Αίματος και της Οργής (Children of Blood and Bone)» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο όπου έχει εκδοθεί γνωρίζει τεράστια επιτυχία, ενώ ήδη μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο έχει πάρει τα δικαιώματα για να γυριστεί ταινία. Αποτελεί το πρώτο μέρος τριλογίας που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Σύντομα θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος Η Γενιά της Αρετής και της Εκδίκησης (Children of Virtue and Vengeance).

 

 

Read 444 times

Latest from apostaktirio team