Print this page
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 07:22

Run Lola run! Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια της Μάρνης Χατζηεμμανουήλ για παιδιά!

Written by
517
Run Lola run! Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια της Μάρνης Χατζηεμμανουήλ για παιδιά!

Run Lola run! Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια της Μάρνης Χατζηεμμανουήλ για παιδιά!

Οι Εκδόσεις iWrite και η γνωστή δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ παρουσιάζουν μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για παιδιά, το παραμύθι Run Lola Run. Πρωταγωνίστρια η εξυπνότερη κότα του κόσμου!

Το να λες σε κάποιον «είσαι κότα», υπονοώντας ότι είναι δειλός, κάθε άλλο παρά αντιπροσωπεύει τη Λόλα. Είναι κότα και φαίνεται. «Ό,τι δεν λύεται, κόπτεται» είναι το µότο της.

Ούτε και έχει ενός κοκόρου γνώση φυσικά... γιατί είναι κότα και όχι κόκορας. Επιπλέον, γιατί γνωρίζει καθεµία κότα στο κοτέτσι µε το µικρό της όνοµα -και δεν είναι λίγες σε αριθµό-, καταλαβαίνει τι σηµαίνουν 30 διαφορετικοί ήχοι και ξέρει να αναγνωρίζει τον κίνδυνο πριν ακόµα ξεσπάσει!

Τη νύχτα που το ασπροκούναβο επιτέθηκε στα τρία κοτέτσια ήµασταν όλοι εκεί. Αλλά µόνο η Λόλα µπορούσε να λύσει το µυστήριο...

Η Συγγραφέας

Η Μάρνη Χατζηεµµανουήλ µεγάλωσε µε παραµύθια για προσκεφάλι και ήταν η καλύτερη στιγµή του 24ώρου όταν λίγο πριν τον ύπνο, ο παππούς καθισµένος στην άκρη του κρεβατιού ξετύλιγε το κουβάρι της φαντασίας για να ταξιδέψουν µε τον αδελφό της! «Το Σκανδαλάκι, το τροµερό δρακόσπιτο του πελώριου δράκου πάνω στο βουνό, ο ναυαγός και ο γλάρος του...» Η Λόλα, δηλαδή το βιβλίο «Run Lola Run» είναι το πρώτο της παιδικό παραµύθι που «βγαίνει στον αέρα». Έχουν εκδοθεί επίσης ένα διήγηµα «Σεϊτάν Αραµπά», δύο ποιητικές συλλογές «Πιρόγα σ' ενυδρείο» και «Από τη µία άκρη των δαχτύλων ως την άλλη», και ένα δηµοσιογραφικό βιβλίο «Η υπεκφυγή στον δηµοσιογραφικό λόγο», ενώ συµµετείχε και σε πολλές οµαδικές εκδόσεις. Είναι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, διδάκτορας του τµήµατος Δηµοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύµατος της Ένωσης Συντακτών Ηµερησίων Εφηµερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ). Έχει βραβευτεί µε το δηµοσιογραφικό βραβείο Μπότση (2005), για την εκποµπή «Μάµα µία». Επίσης της απονεµήθηκε το βραβείο «Πρόσωπα 2006» για την εκποµπή «Κυριακή στο χωριό» που παρουσίαζε επί σειρά ετών.

Read 517 times

Latest from apostaktirio team