Print this page
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 14:35

“ΟΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ” της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Written by
560
“ΟΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ” της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

“ΟΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ” της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Παιδικό βιβλίο
Συγγραφέας: Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες 30
ISBN: 978-618-84930-8-7
Έτος Έκδοσης 2020
Τιμή: 10 ευρώ 

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε… 

Έχει και η Γρίπη το δικό της Γενεαλογικό Δέντρο! Δε νομίζετε; Η Βασίλισσα Κορώνα και οι πανούργες αδερφάδες της, η Αρχιδούκισσα Γρίπη, η Μαρκησία Συς και η Κόμισσα Όρνις, κατέστρωναν τα φθονερά σχέδιά τους εναντίον των ανθρώπων, στρατολογώντας χιλιάδες μικρά πλασματάκια… Τα ζωηρά, πονηρά και ζημιάρικα μικρόβια, που έχουν έναν σκοπό, να εισβάλλουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ανίκητα; Όχι! Με ασπίδα την υγιεινή ζωή και όπλο τη σωστή διατροφή, θα βγούμε νικητές! 

Η Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου συνθέτει με μαεστρία μια σημαντική σε νοήματα και μηνύματα παιδική ιστορία, μέσα από την οποία τονίζει τα εξαιρετικά “όπλα” που διαθέτει η φύση ώστε να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Φρούτα, βότανα και λαχανικά συντάσσονται στην πρώτη γραμμή της ανθρώπινης άμυνας για να διώξουν μακριά τις ιώσεις και τα μικρόβια. 

Αυτή είναι η περιπέτεια του μικρού Πάρη που με χαρά θα προσπαθήσει να τη διαδώσει σε κάθε παιδάκι! Κι αν τη διαβάσουμε, θα καταλάβουμε πως «ΟΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ!» 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤH ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ… 

Η Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγεται. Είναι διορισμένη εκπαιδευτικός σε Γυμνάσιο της Ρόδου. Τελείωσε με άριστα το τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην κατεύθυνση Λογοτεχνία – Πολιτισμός. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ στον τομέα Ιταλικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Μετάφρασης.

Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών. Τα βιβλία της, “Ένας Κύβος Παραμύθια” και “Η Πηγή της Γνώσης και Άλλα Παραμύθια”, κέρδισαν το πρώτο βραβείο στα «Σικελιανά 2011» και το πρώτο βραβείο της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου 2012. Στην Ιταλία, κυκλοφορεί το βιβλίο “Le Ragioni del Cuore”, που συμπεριλαμβάνει ποιήματά της μεταφρασμένα στα γαλλικά και στα ιταλικά από την ίδια και ένα βιβλίο με παραμύθια της που η ίδια επίσης μετέφρασε στα ιταλικά, με τίτλο “Sette Favole…Sette Colori dell’Arcobaleno” (Εφτά Παραμύθια…Εφτά Χρώματα του Ουράνιου Τόξου), το οποίο κέρδισε το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό της Διεθνούς Ακαδημίας “Il Convivio”. Για το παραμύθι της “Ο Αγώνας του Νίκι”, που μετέφρασε η ίδια στα ιταλικά, έλαβε τιμητικό βραβείο “Carlo Collodi” στη Σικελία. Επίσης, κυκλοφορεί στην Ιταλία, στα ιταλικά και στα γαλλικά, το βιβλίο της με τίτλο” Le più belle favole di Georgia”. Το 2019, εκδόθηκαν τα πέντε πρώτα τεύχη της νέας της σειράς “ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ”. Πρόκειται για ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας που επιλέγει η συγγραφέας. Η διασκευή γίνεται σε έμμετρη μορφή. Έχει εκδοθεί επίσης το βιβλίο της “Τα Χριστούγεννα του Κόσμου”, διαπολιτισμικής θεματολογίας. Τα βιβλία της έχουν παρουσιαστεί σε σχολεία και παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε σχολεία της Ρόδου.

Έχει εργαστεί ως εισηγήτρια σε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής για Παραμύθι. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και την Ακαδημία Il Convivio στην Ιταλία ως μεταφράστρια λογοτεχνίας. Μετέφρασε πολλές ποιητικές συλλογές και διηγήματα Ελλήνων και Ιταλών συγγραφέων.

Λογοτεχνικές μελέτες της που έχουν εκδοθεί στην Ιταλία: 1. Σύγκριση τεσσάρων αστυνομικών διηγημάτων Ελλήνων και Ιταλών συγγραφέων. 2. Ο Διχοτομημένος Υποκόμης. 3. Λάουρα: Η γυναίκα που κυριαρχεί στην ποίηση του Πετράρχη-Συγκριτική ανάλυση-Βεατρίκη-Λάουρα-Φιαμέτα. 4. Μίλτος Σαχτούρης, Ποιητής Σουρεαλιστής/Ανάλυση με βάση την κριτική του φαντασιακού του Γκαστόν Μπασλάρ. 5. Ανύψωση του Μποτλέρ. Ανάλυση με βάση την κριτική του φαντασιακού του Γκαστόν Μπασλάρ. 6. Requiem του Antonio Tabucchi-Analisi della teoria del fantastico e dell’etrange.

Είναι μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών. 

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/οταν-νοσουνε-τα-παιδια-οπλα-η-φυση-εχει/

 

 

Read 560 times

Latest from apostaktirio team