Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 12:29

Πώς συνδέεται ο πόλεμος στη Συρία με το σχολικό bullying; / Το Βιολί της Σαμπίν, του Πασχάλη Ρετζέπη

Written by
457
Πώς συνδέεται ο πόλεμος στη Συρία με το σχολικό bullying; / Το Βιολί της Σαμπίν, του Πασχάλη Ρετζέπη

Το Βιολί της Σαμπίν 

του Πασχάλη Ρετζέπη 

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε για την αλλαγή και την ελευθερία.  

Το βιβλίο 

Για τη Σαµπίν και τον Μανώλη, το σωτήριο έτος 2013 είναι µια χρονιά που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Ένας πόλεµος στη Συρία και η εκδήλωση φαινοµένων σχολικού εκφοβισµού στο Ρέθυµνο, αποτελούν τις αιτίες που θα οδηγήσουν τους δύο εφήβους στο ταξίδι τους προς την αλλαγή και την ελευθερία. Η πορεία τους θα είναι γεµάτη εµπόδια, αλλά δεν θα είναι µοναχική. 

Στην πραγµατικότητα, ο δεσµός τους ξεκινά δύο αιώνες νωρίτερα. Κανείς τους, όµως, δεν το γνωρίζει. Η Σαµπίν και ο Μανώλης έχουν µπλέξει σε µια περιπέτεια, δίχως να είναι σε θέση να κινήσουν οι ίδιοι τα νήµατά της. Το που θα καταλήξει η διαδροµή τους, τελικά θα το καθορίσουν οι ίδιοι. 

Ο συγγραφέας 

Ο Πασχάλης Ρετζέπης γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Νοµική Σχολή του Α.Π.Θ. και από το 2014 βιοπορίζεται ως δικηγόρος. «Το Βιολί της Σαµπίν» είναι το πρώτο του έργο που κυκλοφορεί, δεν αποτελεί, όµως, και την πρώτη συγγραφική προσπάθειά του. 

Το 2017 το έργο τιµήθηκε µε «Εύφηµο Μνεία» σε διαγωνισµό που διοργάνωσε το Πανεπιστήµιο Αιγαίου, ένα γεγονός που αποτέλεσε την κινητήριο δύναµη για την αναζήτηση εκδοτικής στέγης και εν τέλει την κυκλοφορία του από τις εκδόσεις Πηγή. 

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Το βιολί της Σαμπίν

Συγγραφείς: Νεανικό Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: Πηγή

Τιμή Λιανικής: 12.00€

Σελίδες: 144

 

 

 

 

 

 

Read 457 times

Latest from Super User