Print this page
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 12:53

ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ»

Written by
864
ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ»

ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ»

Με μεγάλη μου χαρά παρουσιάζω το πρώτο μου λογοτεχνικό «βήμα», την ποιητική συλλογή «Πρώτα βήματα» από τις εκδόσεις Εκδόσεις ΑΛΦΑ ΠΙ 

Πρόκειται για  μια συλλογή ποιημάτων χωρισμένη σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος με τίτλο «Μνήμες Ελλάδας» περιέχει αναγνώσματα εμπνευσμένα από τόπους που έζησα, γεγονότα του παρελθόντος της χώρας μας και γεγονότα που βίωσα δια ζώσης στο παρόν. Το δεύτερο μέρος με τίτλο «Στιγμές μου» περιέχει αναγνώσματα εμπνευσμένα από την ίδια μου τη ζωή, απ΄ τους ανθρώπους που έζησα μαζί τους, από γεγονότα που με «φόρτισαν» συναισθηματικά και συνάμα με προβλημάτισαν. Συνοψίζοντας πρόκειται για μια συλλογή ποιημάτων εμπνευσμένα από την καθημερινή μας ζωή, αλλά και τα ποικίλα καθημερινά συναισθήματα που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Μοιράζομαι λοιπόν με τους αναγνώστες ότι από καρδιάς έχω γράψει, ελπίζοντας ότι σε αυτά θα βρουν κάτι από τον εαυτό τους.

Θανάσης Καλλονιάτης

Email:athaskall@gmail.com

Προσωπικό Ιστολόγιο : https://stigme-s.blogspot.com

Γεννημένος στη Χίο στις 25-12-1972 από Λέσβιους γονείς - οι οποίοι είχαν μετακομίσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων - μοίρασα την ζωή μου στα δύο πανέμορφα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου την Λέσβο και τη Χίο. Έχω μια μεγαλύτερη αδερφή η οποία έχει αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα βιβλία που διάβασα προερχόταν από την προσωπική της συλλογή.

Το 1990 τελείωσα το Γενικό Λύκειο στη Λέσβο – όπου και διαμέναμε μετά την συνταξιοδότηση του πατέρα μου - και από επιλογή, παρ όλη την διακριτική πίεση των γονέων μου, δεν επέλεξα την κλασική παιδεία όπως αυτή είχε διαμορφωθεί τα τέλη της δεκαετίας του 1980 αρχές δεκαετίας του 1990. Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό και το 1995 κατατάχτηκα στο σώμα της Ελληνικής και η πρώτη τοποθέτηση από επιλογή ήταν στο νησί της Χίου. Εκεί γνώρισα τη σύζυγό μου Μαρία και αποκτήσαμε δύο παιδιάτο Ταξιάρχη και τον Γιάννη.

Τα τελευταία οκτώ έτη περίπου εργάζομαι και κατοικώ στην Μυτιλήνη στην περιοχή του Ακλειδιού όπου βρίσκονται μερικά από τα παλιά αρχοντικά της πόλης.

Το 2020 άρχισε να γράφω. Τους πρώτους μου στίχους, τους εμπνεύστηκα όταν κάνοντας την συνηθισμένη μου βόλτα – εν μέσω καραντίνας - στην παραλιακή οδό που οδηγεί στον αεροδρόμιο της Μυτιλήνης είδα το πλοίο να φεύγει για τη Χίο. Από αυτή την στιγμή και έπειτα, εικόνες, συναισθήματα, πρόσωπα, λόγια γίνονταν στίχοι.

 

Read 864 times

Latest from Super User