Print this page
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 10:46

''Λουλουδούπολη'' της Κασσιανής Τσιπρά-Σωτηρίου

Written by
410
''Λουλουδούπολη'' της Κασσιανής Τσιπρά-Σωτηρίου

''Λουλουδούπολη'' της Κασσιανής Τσιπρά-Σωτηρίου

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Υπάρχουν νεράιδες; Μα και βέβαια υπάρχουν, στην αγνή παιδική μας φαντασία! Ζουν στη Λουλουδούπολη, ένα πανέμορφο χωριουδάκι. Όπως κάθε άνοιξη, έτσι και φέτος θα συλλέξουν διάφορα άνθη για να κατασκευάσουν αρώματα και καλλυντικά και, λίγο καιρό αργότερα, θα μαζέψουν φρούτα για να φτιάξουν μαρμελάδες και κομπόστες. Το καλοκαίρι θα φέρει ανεμελιά, ως συνήθως, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση γι’ αυτές. Οι νεράιδες, όμως, πάντα καταφέρνουν να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής γιατί, πρωτίστως, αντιμετωπίζουν με σεβασμό τόσο την ίδια τη φύση, όσο και κάθε ζωντανό ον.

Τα φανταστικά αυτά πλάσματα, μέσα από την καθημερινότητά τους, μας διδάσκουν αξίες όπως η εργατικότητα, η συνεργασία, η συγχώρεση και η υπομονή, καθώς και σωστές συνήθειες όπως η φυσική διατροφή και η ουσιαστική διασκέδαση.

Η Κασσιανή Τσιπρά-Σωτηρίου γεννήθηκε στη Μύρινα Καρδίτσης. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της δημοσιογραφικής σχολής «Όμηρος». Αρχικά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ως δημοσιογράφος, και στη συνέχεια με γραπτό διαγωνισμό εισήχθη σε δημόσια υπηρεσία, όπου παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τις εικαστικές δημιουργίες γενικότερα και για τη ζωγραφική ειδικότερα. Έχει φιλοτεχνήσει πλήθος έργων, κυρίως διακοσμητικών αντικειμένων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η ανά χείρας έκδοση αποτελεί την πρώτη της απόπειρα στην παιδική λογοτεχνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 410 times

Latest from apostaktirio team