Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 14:27

Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Ξυλούρη

Written by
405
Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Ξυλούρη

ΜΑΡΙΑ ΞΥΛΟΥΡΗ
''Πέτρινα πλοία''

Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Ξυλούρη

Τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, στις 7 μ.μ.,

παρακολουθήστε ζωντανά από τη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

τη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου

της Μαρίας Ξυλούρη

ΠΕΤΡΙΝΑ ΠΛΟΙΑ

Με αφορμή το βιβλίο, η συγγραφέας συνομιλεί

με τους συγγραφείς Ιάκωβο Ανυφαντάκη και Χρίστο Κυθρεώτη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σε κάποιους τόπους, οι άνθρωποι έστηναν γύρω από τους τάφους πέτρες σε σχήμα καραβιού, πέτρινα πλοία για να πάνε τους νεκρούς στον άλλο κόσμο. Για τους ζωντανούς, τα πλοία αυτά γίνονταν τόποι συνάντησης και τελετουργίας. Τα διηγήματα αυτής της συλλογής, δεκαπέντε ιστορίες για νησιά κυριολεκτικά ή μεταφορικά, σε θάλασσες πραγματικές ή φανταστικές, είναι πέτρινα πλοία με τον τρόπο τους: αφηγήσεις για ανθρώπους και τόπους που χάνονται, για τα ίχνη τους που κάποτε σβήνουν, και για όσους μένουν πίσω να θυμούνται.

Δεκαπέντε διηγήματα για νησιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά

«Λένε κάποιοι πως η θάλασσα είναι απλώς ένας καθρέφτης. Τα νησιά δεν είναι παρά αντανακλάσεις των αστεριών· ο ωκεανός, ο ουρανός αντίστροφα. Γι' αυτό και, όταν έχεις χαθεί στη θάλασσα, αρκεί να σηκώσεις τα μάτια στον ουρανό και τ' αστέρια θα σου δείξουν τον δρόμο. Στο τέλος, θα χρειαστεί κάποιος να στραγγίξει τον ωκεανό για ν' ανασύρει τα πτώματα».
Απόσπασμα από το βιβλίο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Μαρία Ξυλούρη έχει γράψει τα μυθιστορήματα Rewind (2009), Πώς τελειώνει ο κόσμος (2012, Athens Prize for Literature 2013) και Η νυχτερινή βάρδια του καλλιγράφου (2015) — κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλέντη. Έχει μεταφράσει Ντέιβιντ Μίτσελ, Χάνια Γιαναγκιχάρα και Πολ Όστερ.

 

Read 405 times

Latest from apostaktirio team