Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 19:39

Νέο βιβλίο: Εισαγωγή στη Φωτογραφία / Aνδρέας Κατσικούδης

Written by
573
Νέο βιβλίο: Εισαγωγή στη Φωτογραφία / Aνδρέας Κατσικούδης

ΒΙΒΛΙΟ: Εισαγωγή στη Φωτογραφία (2021) 

 Κυκλοφόρησε πρόσφατα (Ιούνιο 2021) από τις εκδόσεις  ΝΕXUS PUBLICATIONS AE το βιβλίο: «Εισαγωγή στη φωτογραφία» του Ανδρέα Κατσικούδη 

Βιβλία υπάρχουν πολλά για τη φωτογραφία, γιατί ένα ακόμα;

Γιατί κρίνουμε ότι χρειάζεται ένα που να μεταδίδει όλη τη βασική τεχνική της φωτογραφίας με ένα πραγματικά απλό και κατανοητό τρόπο. Ο συγγραφέας του είναι δάσκαλος δημοτικού από το 1999 και δάσκαλος φωτογραφίας από το 2005.  Έχει διδάξει με τη μία ή την άλλη του ιδιότητα ηλικίες από 6 ως 70 ετών!

Με παραδείγματα, ασκήσεις, συμβουλές και όσο πιο απλό τρόπο γίνεται παρουσιάζονται θέματα όπως:

Ο εξοπλισμός, το φως, το κάδρο και η σύνθεση, η ταξιδιωτική φωτογραφία, το πορτρέτο, η νυχτερινή και η φωτογραφία δρόμου κ.ά. 

Το βιβλίο αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να αρχίσουμε να βγάζουμε άμεσα πιο καλές φωτογραφίες, ενώ έχει μέσα του και συμβουλές και προτάσεις έτσι ώστε να υπάρχει μια διαρκή εξέλιξη για κάθε φίλο της φωτογραφίας. 

Η φωτογραφία ποτέ δεν ήταν τόσο απλή κι εύκολη όσο σήμερα. Εδώ όμως θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς, για να ξεχωρίσουν οι δικές μας φωτογραφίες από τις άπειρες που κυκλοφορούν παντού! 

Συγγραφέας: Aνδρέας Κατσικούδης

Σελίδες: 112

Διάστασεις: 16.5x24 cm

Έτος κυκλοφορίας: 2021 (Ιούνιος)

Τιμή πώλησης e-book στην Ελλάδα: 9€ (για όλο τον υπόλοιπο κόσμο: 12$)

Τιμή πώλησης έντυπης έκδοσης: 12€ 

Μπορείτε να το αποκτήσετε είτε σε μορφή e-book είτε στην έντυπη μορφή του! 

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα 

Ο Ανδρέας Κατσικούδης έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτ. Εκπ/σης του Πανεπ. Αθηνών. Έχει σπουδάσει επίσης φωτογραφία (δύο χρόνια σε αναγνωρισμένη σχολή). Στη συνέχεια παρακολούθησε διάφορα μαθήματα κινηματογράφου, ιστορίας της τέχνης και δημιουργικότητας. 

Ως φωτογράφος έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις (2002 και 2019) κι έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και φεστιβάλ (π.χ. “Together, so Far so Close” στο MOMus Experimental, 2020). Έχει ιδρύσει τη φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26, η οποία διοργανώνει διάφορες φωτογραφικές εκδηλώσεις στην Αθήνα. Έχει επιμεληθεί επίσης πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων, αλλά και φεστιβάλ τέχνης (π.χ. Φεστιβάλ ΟΥΤΟΠΙΑ, 2018). Έχουν γίνει αναφορές στη δουλειά του από διάφορα ΜΜΕ (π.χ. Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, Τα Νέα, Κόσμος του Επενδυτή, ET 2, Real Fm, περιοδικό Φωτογράφος, Lifo, Athens Voice κ.ά.), ενώ φωτογραφίες του υπάρχουν και στην έκδοση της Βουλής  των Ελλήνων Δέκα Τσιγγάνικα Παραμύθια (2017).  Αρθρογραφεί στα περιοδικά Φωτολόγιο και Photonet (μηνιαίο έντυπο και διαδικτυακό). Το 2020 ολοκλήρωσε το νέο του βιβλίο Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΗ (680 σελίδες, είναι στις διορθώσεις). Το 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Nexus Publications το βιβλίο του Εισαγωγή στη Φωτογραφία. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005 σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Cinemarian. 

Ως σκηνοθέτης έχει γυρίσει 12 ταινίες μικρού μήκους (και μερικές σπουδαστικές) που έχουν προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα (π.χ. φεστιβάλ Δράμας, Χανίων, Πάτρας, Πειραιά κ.ά.). Το 2020 ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ, όπου παρακολουθεί φωτογράφους σε διάφορες πόλεις και προσπαθεί να καταλάβει τον τρόπο που δουλεύουν και τις πηγές του πάθους τους. Έχει πάρει το δρόμο του για τα φεστιβάλ (πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Οκτώβριο 2020 και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Νοέμβριο 2020). Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Διδάσκει κινηματογράφο (όλα τα στάδια δημιουργίας μίας ταινίας)  από το 2011. Άρθρα του για τον κινηματογράφο υπάρχουν σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (π.χ. περιοδικό Βακχικόν) 

Έχει εκδοθεί επίσης μία ποιητική του συλλογή από τις εκδόσεις ΚΙΝΗΤΡΟ το 2018, ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές ποιητικές συλλογές και από το 2019 ξεκίνησε να διδάσκει ιστορία τέχνης σε αυτοτελή σεμινάρια (κάτι που προετοίμαζε χρόνια και αφορούν όλα τα είδη τέχνης κι όχι μόνο τα εικαστικά). Στον ελεύθερό του χρόνο προσπαθεί να μάθει μουσική (ηλεκτρικό μπάσο) και τρέχει μαραθώνιους (βουνό και άσφαλτο).

 

 

 

 

 

 

Read 573 times

Latest from Super User