Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 14:11

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας Γαιαοσε

Written by
1318
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας Γαιαοσε

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας Γαιαοσε

H ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους όπως επίσης και τους εργαζόμενους των εταιρειών που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό έργο (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ) να συμμετάσχουν στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΑΙΑΟΣΕ 2019 που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας με θέμα: 

Σιδηροδρομικά κτίρια και περιβάλλον 

Τραίνο και κίνηση 

Ημερολόγιο

Έναρξη διαγωνισμού  15 Απριλίου 2019

Τελευταία ημερομηνία παραλαβής φωτογραφιών    15 Ιουνίου 2019

Κριτική Επιτροπή       29-30 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 15 Ιουλίου 2019

Έκθεση  και τελετή απονομής βραβείων       Σεπτέμβριος 2019  

Βραβεία Πανελλήνιας Συμμετοχής ανά Θεματική Κατηγορία 

Α’ Βραβείο     Χρυσό Μετάλλιο ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Β’ Βραβείο      Αργυρό Μετάλλιο ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Γ’ Βραβείο      Χάλκινο Μετάλλιο ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Α’ Έπαινος     Τιμητικό δίπλωμα ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Β’ Έπαινος      Τιμητικό δίπλωμα ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Γ’ Έπαινος      Τιμητικό δίπλωμα ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Τιμητικές Διακρίσεις  30 φωτογραφίες και Δίπλωμα Συμμετοχής  

Βραβεία Εργαζομένων Σιδηροδρομικού Έργου ανά Θεματική Κατηγορία 

Α’ Βραβείο     Χρυσό Μετάλλιο ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Β’ Βραβείο      Αργυρό Μετάλλιο ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Γ’ Βραβείο      Χάλκινο Μετάλλιο ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Α’ Έπαινος     Τιμητικό δίπλωμα ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Β’ Έπαινος      Τιμητικό δίπλωμα ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Γ’ Έπαινος      Τιμητικό δίπλωμα ΕΦΕ και Έπαθλο ΓΑΙΑΟΣΕ

Τιμητικές Διακρίσεις  30 φωτογραφίες και Δίπλωμα Συμμετοχής  

Μέγιστο Βραβείο ΕΦΕ ΑΠΟΛΛΩΝ Για Τον Καλύτερο Φωτογράφο 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Σπύρος Ιατρόπουλος, EFIAP/p, ESFIAP, M.HPS. Πρόεδρος ΕΦΕ, Ελλάδα

Ιωάννης Λυκούρης MFIAP, Hon.FIAP, Αντιπρόεδρος ΕΦΕ, Γενικός Γραμματέας FIAP.

Κυριάκος Κόκκος, ESHPS, Γενικός Εφορος ΕΦΕ, Δάσκαλος Φωτογραφίας, Υπεύθυνος σεμιναρίων ΕΦΕ

Αναπληρωματικό μέλος: Ιωάννης Τσιλίδης AFIAP, Μέλος ΔΣ ΕΦΕ  

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Στον διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε κάτοικος της Ελλάδας όπως επίσης και εργαζόμενοι των εταιρειών που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό έργο (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καλούνται οι φωτογράφοι να καταγράψουν με οποιοδήποτε φωτογραφικό μέσω, (φωτογραφική μηχανή DSLR, mirrorless, compact ή με τάμπλετ ή με κινητό) τις θεματικές ενότητες όχι μεμονωμένα και αφηρημένα άλλα ενιαία και δημιουργικά σε ασπρόμαυρες ή έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες για να κριθούν από 3μελη κριτική επιτροπή με ποιοτικά και καλλιτεχνικά κριτήρια.Οι φωτογραφίες θα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, καθώς και το Δελτίο Συμμετοχής.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δύο (2) έργα ανά κατηγορία συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής, το οποίο μπορούν να το ‘’κατεβάζουν’’ από το site της ΕΦΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Διαστάσεις έργων: η μεγάλη πλευρά στα 2500 pixels, στα 300 ppi σε μορφή jpg (ρύθμιση ποιότητας μεσαία #8). Να μην υπερβαίνει τα 2 MB μέγεθος αρχείου χωρίς υδατογράφημα ή όνομα του φωτογράφου.

Μορφή περιγραφής αρχείου (με λατινικούς χαρακτήρες): 

(επίθετο)_01(αύξων αριθμός) (τίτλος έργου) π.χ.: 

papadopoulos_01_traino kai kinisi 

Προσοχή: Σε κάθε φωτογραφία πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε συγκεκριμένος τίτλος. Τίτλος σε φωτογραφία του τύπου «άτιτλο» δεν γίνεται δεκτό.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο που θα ανακοινώσει η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή, κ.λ.π.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της εταιρείας και την προώθηση των σκοπών της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, κλπ.) σε έντυπη μορφή ή μέσω διαδικτύου. Οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο συμμετοχής, όπως πιο πάνω, στην ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. η οποία υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου 2019 και η απονομή των βραβείων και η έκθεση θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2019. Η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνεται από τις ανακοινώσεις του site των ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. www.gaiaose.com/ και της ΕΦΕ www.efe.com.gr  

 Με αποστολή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΑΙΑΟΣΕ 2019».

Πληροφορίες: Κυριάκος Κόκκος, Γενικός Έφορος ΕΦΕ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1318 times

Latest from apostaktirio team