Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 20:25

Η Julia Guerrero εκθέτει στο χώρο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα / Εγκαίνια Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Written by
928
Η Julia Guerrero εκθέτει στο χώρο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα / Εγκαίνια Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η Julia Guerrero εκθέτει στο χώρο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα. 

Eγκαινιάζεται την Πέμπτη 24 Μαίου 2018 στις 19:30
η ατομική έκθεση ζωγραφικής "Πορτραίτα του Νότου" της κολομβιανής  δημιουργού Julia Guerrero που πραγματοποιήτε με την αιγίδα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα στον χώρο τέχνης της πρεσβείας  ''Φρανσίσκο ντε Μιράντα'', Χάριτος 6,στο Κoλωνάκι.   Το έτος 2007 και μετά την υλοποίηση ενός σημαντικού πίνακα για την φημισμένη καλλιτέχνιδα του Μεξικού Φρίντα Κάλο που είχε θετική αποδοχή από το κοινό, η Julia Guerrero ξεκίνησε να απεικονίζει σε μια σειρά από ενότητες την γυναικεία υπόσταση διάσημων αναγνωρισμένων γυναικών από την Λατινική Αμερική, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, αντιπροσωπευτικά πρόσωπα, που η πορεία τους έχει αφήσει ανεξίτηλα και εμβληματικά πολιτιστικά ίχνη  .

Το παρόν εικαστικό δρώμενο τέχνης και πολιτισμών ''Πορτραίτα του Νότου'', αποτελείται από 19 έργα και 20 εργασίες ,συλλήψεις στις οποίες τονίζονται τα κίτρινα,κόκκινα , μπλε και άλλα χρώματα με διαβάθμιση και αισθητική φαντασία. Η Guerrero  αναβιώνει  τις προσωπικότητες μέσα από τον μύθο,το μυστήριο και την ιδιοτυπία του χαρακτήρα τους.Το χρώμα και η γραμμή που χρησιμοποιεί σκιαγραφούν τα στοιχεία τους.

Για την καινούργια εικαστική προσέγγιση της Julia Guerrero ο ιστορικός τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς που έχει μελετήσει το συνολικό έργο της και εχει γράψει για αυτήν το βιβλίο ‘’Στιγμές του χρώματος’’εκδ.Ασπιώτη (2002) επισημαίνει: 

'' Η  γυναικεία επώνυμη φιγούρα στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις της Guerrero προβάλλει με αισθαντικότητα, κίνηση και ζωντάνια την λειτουργικότητα και την διάκριση κάθε παρουσίας .Η ερμηνευτική υφή τους με πρόδηλα σύμβολα εμφανίζεται, εμπλουτίζεται και σταδιακά ταυτίζεται μέσα από συσχετισμούς με την εσωτερική διάθεση και την ψυχολογία της δημιουργού που επεκτείνει την παράθεση της έμπνευσης της.
Στην συνέχεια αποδίδει εξελικτικά την μνεία,την διαχρονικότητα και τον οικουμενικό διεθνισμό που κατέχουν οι υπάρξεις -οντότητες στο παγκόσμιο στερέωμα. Η συγκεκριμένη θεματική πρόταση και κατάθεση συνδιάζει την παραστατική φωβ υπόσταση με την εκφραστικότητα και την εκστατική συντεταγμένη αναπαραγωγή.

Με έμφυτη αίσθηση και άμεση ανθρώπινη εσωτερικότητα εκφράζει  την συνειδητή διάσταση ,την ιδιάζουσα θηλυκή φύση και την εκλεκτική ψυχοσύνθεση . Οι μορφικές διερευνιτικές σχηματοποιήσεις της Guerrero καθορίζονται χρωματικά και καταγράφονται σχεδιαστικά εκθέτοντας εκλεπτυσμένες εννοιολογικές απόψεις προσέγγισης. ''
Διάρκεια έκθεσης ως 28 Ιουνίου 2018.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά : Δευτέρα ως Παρασκευή , 9:00- 17:00

 

 

Read 928 times

Latest from apostaktirio team