Print this page
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 14:52

Σταυρούλα Κολιδάκη (St Kolidaki) / Μια νέα "φωνή" στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας

Written by
1206
Σταυρούλα Κολιδάκη (St Kolidaki) / Μια νέα "φωνή" στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας

Σταυρούλα Κολιδάκη//St Kolidaki 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Η σχέση της με την φωτογραφία ξεκίνησε προοδευτικά παρατηρώντας τα φωτογραφικά άλμπουμ της οικογένειας ενώ ήδη είχε να εκδηλώνεται η εσωτερική καλλιτεχνία ενδυναμώνοντάς την με μαθήματα φωνητικής και πιάνου.

Στα δεκαοχτώ της χρόνια μετακομίζει για τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Κοινωνική Θεολογία από την οποία και αποφοίτησε. Η διαμονή στη συμπρωτεύουσα την επηρέασε άμεσα, τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στην αναζήτηση της καλλιτεχνικής της έκφρασης, οπότε στο δεύτερο έτος ξεκινάει και ολοκληρώνει έναν κύκλο σπουδών με μαθήματα υποκριτικής. Ταυτόχρονα η συναναστροφή της με ενασχολούμενους επαγγελματίες φωτογράφους καθώς και οι αμέτρητες ώρες επισκέψεων σε εκθέσεις και χώρους των εικαστικών τεχνών την ώθησαν να θέλει πλέον συνειδητά να εμβαθύνει τις γνώσεις της στην τέχνη της φωτογραφίας. 

Με την επάνοδο στην Αθήνα ξεκινάει και ολοκληρώνει σπουδές της στη Leica Academy ξεχωρίζοντας ως πεδία το «Ρεπορτάζ» και την «Καλλιτεχνική φωτογράφιση». Παράλληλα η αγάπη και το ενδιαφέρον σε διάφορα κοινωνικά θέματα με επίκεντρο το παιδί, την οδήγησαν στον ενεργό εθελοντισμό με πεδίο δράσης και προσφοράς τη «Φλόγα» (Σύλλογος Γονέων-Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες) ευαισθητοποιώντας ακόμη περισσότερο τη καλλιτεχνική της έκφραση.

Έχει εργαστεί επαγγελματικά στο χώρο ενώ φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο Τύπο, σε Ιστοσελίδες και σε ανάλογα blogs του χώρου. Η ενασχόλησή της στον τομέα της εκπαίδευσης προσθέτει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη καλλιτεχνική της Έκφραση. 

Επιπλέον έχει αποσπάσει διακρίσεις: 

Σε συλλογικό επίπεδο εργασίας, με το video ‘GENESIS’ στο Video Dance Festival της Καλών Τεχνών (2014)

Στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας (2015) το έργο της που φέρει τον τίτλο «Ανάμεσα στα μαύρα κοστούμια»

Στον 3ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό ΕΠΟΚ Ελλάδας (2018) με έργο της που φέρει τον τίτλο «DAILY RUTINES” 

Αξιοσημείωτο είναι τα θετικά σχόλια και η δημοσίευση έργων της (album) με τίτλο “NEIGHBOURS” - STAVROULA KOLIDAKI - GREECE στην διεθνούς φήμης πλατφόρμα kiosk of democracy - kiosk der demokratie (art and photo and film - cosmo culture) 

Η πρώτη της προσωπική Έκθεση Φωτογραφίας (συνύπαρξη με τη φωτογράφο Ελπίδα Τέμπου) πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, ενώ σε αυτήν αναφέρθηκαν σχετικά ο έντυπος τύπος και σχετικά ηλεκτρονικά ενημερωτικά μέσα, σε έναν αντισυμβατικό εκθεσιακό χώρο(οικία) με τίτλο «Together». Η έκθεση περιλάμβανε, για την Σταυρούλα Κολιδάκη, τρία θέματα. Το πρώτο θέμα της, αφορούσε τη ζωή των παιδιών στη «Φλόγα» (Σύλλογος Γονέων και Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες). Το δεύτερο θέμα αποτύπωνε την περιγραφή δύο παλαιών κτιρίων της Αθήνας και το τρίτο εστίαζε στο θέμα της απώλειας. 

Η Σταυρούλα Κολιδάκη (St Kolidaki) εξακολουθεί να μας δίνει έργα της τα οποία ξεχωρίζουν τόσο για την ευαισθησία των θεμάτων τους όσο και για την πρωτότυπη έμπνευσή τους. 

Read 1206 times

Latest from apostaktirio team