Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 16:29

Σουρεαλισμός. Η Φωτογραφία ως τέχνη. Μηνιαίες θεματικές διαλέξεις.

Written by
739
Σουρεαλισμός.  Η Φωτογραφία ως τέχνη.  Μηνιαίες θεματικές διαλέξεις.

Σουρεαλισμός

Η Φωτογραφία ως τέχνη

Μηνιαίες θεματικές διαλέξεις

2η συνάντηση: Σουρεαλισμός

Σάββατο  30 Mαρτίου 2019,  12:00 - 14:00

Η αίθουσα τέχνης 24 Γράμματα προσκαλεί το δάσκαλο φωτογραφίας και σκηνοθέτη Ανδρέα Κατσικούδη για να συζητήσουμε για το σουρεαλισμό.

Θα δούμε σύντομα αποσπάσματα από ταινίες, θα μελετήσουμε επιλεγμένους ζωγραφικούς πίνακες και φωτογραφίες, θα ακούσουμε λίγα σουρεαλιστικά ποιήματα Ελλήνων ποιητών και θα αναφερθούμε στην επίδραση του σουρεαλισμού γενικότερα στην τέχνη και στην κοινωνία.

Θα εφαρμόσουμε επίσης κάποιες  ντανταϊστικές και σουρεαλιστικές τεχνικές, όχι μόνο για να δούμε βιωματικά μερικά χαρακτηριστικά του κινήματος, αλλά και για να πάρουμε δημιουργικές ιδέες και λύσεις για την καθημερινότητά μας! Πολλά βιβλία δημιουργικότητας (είτε απευθύνονται σε καλλιτέχνες, είτε σε στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικούς) περιέχουν παρόμοιες τεχνικές για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και να ωθήσουν στην παραγωγή πρωτότυπων ιδεών!

Η παρουσίαση αυτή δεν αφορά μονάχα φωτογράφους που ψάχνουν για έμπνευση και επιρροές,  αλλά  όποιον αγαπάει  γενικότερα την τέχνη γιατί θα δούμε τρόπους, λογικές, αισθητικές που παρουσιάζουν τελικά τον κόσμο με ένα διαφορετικό βλέμμα – πάντα βέβαια μέσα από το προσωπικότητα και αισθητική δημιουργού.

 Αφορά επίσης κάθε άνθρωπο που θέλει να δει τη δύναμη που έχει η εικόνα, τα μηνύματα που κρύβει μέσα στην «αντικειμενικότητα» και το «ρεαλισμό» της  η φωτογραφία και η ζωγραφική, ως μια εισαγωγή στη  "γραμματική"  της εικόνας. Τίποτα δεν είναι ουδέτερο στις λέξεις που χρησιμοποιούμε, τίποτα δεν είναι ουδέτερο και αντικειμενικό στις εικόνες που βλέπουμε ή παράγουμε οι ίδιοι.

Πολυχώρος 24 Γράμματα, οδός Πεντέλης 77, α' όροφος, εμπορικό κέντρο Ερμείον, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 612 70 74, www.24grammata.com

Είσοδος 5 ευρώ - παρακαλούμε κρατήστε θέση στο email info@24grammata.com και στο τηλ.: 210 612 70 74

Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να φέρουν τετράδιο (ή λίγες κόλλες χαρτί) και στιλό/μολύβι για να εφαρμόσουμε σουρεαλιστικές τεχνικές.

Σύντομο βιογραφικό του εισηγητή

Ο Ανδρέας Κατσικούδης έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει επίσης σπουδάσει φωτογραφία και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κινηματογράφου, ιστορίας τέχνης και δημιουργικότητας. Διδάσκει φωτογραφία και κινηματογράφο στο Cinemarian. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Photonet και είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών. Είναι ο ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.

www.andreaskatsikoudis.com

Read 739 times

Latest from apostaktirio team