Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 08:38

Oμαδική έκθεση εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με τίτλο: «Γυναίκα – ανθός του κόσμου» 18 – 23 Μαρτίου 2019

Written by
744
Oμαδική έκθεση εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με τίτλο: «Γυναίκα – ανθός του κόσμου»  18 – 23 Μαρτίου 2019

Oμαδική έκθεση εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με τίτλο: «Γυναίκα – ανθός του κόσμου»

18 – 23 Μαρτίου 2019, Αίθουσα εκδηλώσεων Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών  

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με την ευγενική υποστήριξη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, διοργανώνει την πρώτη του ομαδική, εικαστική έκθεση για το 2019, με τίτλο «Γυναίκα – ανθός του κόσμου», από 18 ως 23 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, 7ος όροφος, Τ.Κ  106 78, Αθήνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00.

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιδωτά, συνθέσεις, σύγχρονων, δόκιμων και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών. Οι συμμετέχοντες δημιουργοί, ενώνοντας τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες», σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού, μας καλούν να ανακαλύψουμε μέσα από τα έργα τους το μεγαλείο της γυναίκας, του κοριτσιού, της μάνας, της συντρόφου, της φίλης, της γιαγιάς, εκείνης που ξέρει ν’ αγωνίζεται στην καθημερινότητά της και ταυτόχρονα, να συναισθάνεται και να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο, για όλους. 

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι καλλιτέχνες:

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΜΕΝΤΑ ΔΩΡΟΘΕΑ, ΑΝΑΤΣΚΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΒΛΑΧΩΝΗ ΤΖΕΝΗ, ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΞΗΝΤΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΖΙΩΓΑ ΛΥΔΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ – ΤΕΡΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΛΙΕ ΣΥΛΒΙ (CARLIER SYLVIE), ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΙΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΛΕΤΑ, ΚΡΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ, ΛΟΥΤΣΙΒ ΛΕΟΝΟΡΑ, ΛΩΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΑΝΙΑΤΗ – ΣΙΤΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΜΑΧΑΙΡΑ ΣΟΦΙΑ, ΜΕΓΑΡΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΗΛΙΩΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΝΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ – ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΠΠΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΠΑΠΠΑΣ – ΤΣΙΩΤΑ ΡΟΥΛΑ, ΣΙΜΤΣΟΥΚ ΑΓΑΠΗ, ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΕΓΚΥ, ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ. 

Στα πλαίσια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν λογοτεχνικά δρώμενα με:

Ομιλία της ποιήτριας και ζωγράφου Λέτας Κουτσοχέρα με τίτλο «Η Ελληνίδα ποιήτρια – 4 μορφές στο ελληνικό ποιητικό τοπίο»

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών θα παρουσιάσει τη νέα ποιητική συλλογή της Νιόβης Ιωάννου με τίτλο: «Πορτατίφ» (Εκδόσεις Μανδραγόρας». Ομιλητές: Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και Δημήτρης Βαρβαρήγος, Συγγραφέας – ποιητής. 

Τη βραδιά θα «ντύσει» μουσικά η Φώφη Κονδύλη, μουσικοσυνθέτης – δημοσιογράφος.

INFO:

Διάρκεια έκθεσης: 18 - 23 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:00 και 17:00 -20:00

Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Διεύθυνση: Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, 7ος όροφος, Τ.Κ  106 78, Αθήνα

Εγκαίνια: Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/568035720343193/

Πληροφορίες:

Γραμματεία του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο: 210 9514523 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-14:00)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 744 times

Latest from apostaktirio team