Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 22:01

Το Αποστακτήριο βρέθηκε στα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΩΝ, στην Κοζάνη

Written by
1073
Το Αποστακτήριο βρέθηκε στα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΩΝ, στην Κοζάνη

Το Αποστακτήριο βρέθηκε στα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΩΝ, στην Κοζάνη, όπου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εικαστική έκθεση με γενικό τίτλο «ΑΡΧΕΤΥΠΑ», του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, καθηγητή της ΑΣΚΤ Αθηνών. 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις πολλές αίθουσες του κτιρίου και όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για το σύνολο των εκθεμάτων που παρουσιάζονται. Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ είναι ένας νέος υπέροχος χώρος, τριών ορόφων, στο κέντρο της Κοζάνης, αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της αγάπης που έχει για τον πολιτισμό ο δημιουργός του, Γιώργος Παπαθανασίου. 

Σχετικά μας ανέφερε για το Μουσείο και τα έργα που φιλοξενεί: 

«Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης είναι ένας καλλιτέχνης που δεν συγκινείται από την πρωτοτυπία. Αντιθέτως, πιστεύει πως για να αντέξει το έργο τέχνης στον χρόνο, πρέπει να ενσωματώνει την αλήθεια. Δεν εστιάζει στη συμβολιστική αναπαράσταση της ανθρώπινης φιγούρας, αλλά κινείται προς την κατεύθυνση των συμβόλων και των αλληγοριών μέσα από την ανθρώπινη κυρίως μορφή. Τα μορφικά του πρότυπα πρέπει να αναζητηθούν από την αρχαϊκή πλαστική μέχρι τον μεταμοντερνισμό. 

Στον χώρο θα λειτουργεί παράλληλη έκθεση με σύγχρονες δημιουργίες Ελλήνων Εικαστικών, καθώς και δημιουργίες παιδιών από σχολεία της περιοχής, όπως επίσης μάσκες και προσωπεία λαϊκών δρωμένων από διάφορες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, σε μια διάδραση με το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη».

Η παρουσίαση των εντυπωσιακών έργων του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσουν νέες ενδιαφέρουσες εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ήδη από την ημέρα των εγκαινίων πολλά σχολεία, σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες, έχουν θαυμάσει από κοντά τα εκθέματα.  

Το Αποστακτήριο εύχεται ολόψυχα Καλή Πολιτιστική Διαδρομή στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ και παροτρύνει όλους τους κατοίκους της Κοζάνης, και όχι μόνο, να το επισκεφτούν.

 

Read 1073 times

Latest from Super User