Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 07:45

ΑΝΑΒΟΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: "Άνθρωποι στον χρόνο" της Ασπασίας Σταυροπούλου

Written by
555
ΑΝΑΒΟΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: "Άνθρωποι στον χρόνο" της Ασπασίας Σταυροπούλου

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Άνθρωποι στον χρόνο 

ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ  

Με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η οποία οδήγησε τη Δημοτική αρχή της Ελευσίνας στη δύσκολη απόφαση της ακύρωσης των παραστάσεων και των συναυλιών του φετινού Φεστιβάλ Αισχύλεια, η εικαστική γλυπτική εγκατάσταση της Ασπασίας Σταυροπούλου «Άνθρωποι στον χρόνο» μεταθέτει την ημερομηνία έναρξής της για τις αρχές Σεπτεμβρίου στον ανοικτό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. 

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές λόγω της πανδημίας, οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα και η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας τόσο κατά την είσοδο και την έξοδό των θεατών, όσο και καθ’ όλη την παραμονή και περιήγησή τους στον χώρο. 

Λίγα λόγια για το έργο: 

Αφαιρετικές ανθρώπινες μορφές βασισμένες σε πρόσωπα και ιστορίες εργατών του Σαπωνοποιείου Ελευσίνας με διαφορετική καταγωγή και πολιτισμικές καταβολές. 

   Σαν σε μια στιγμή που πάγωσε στον χρόνο, διάσπαρτοι χειρώνακτες φιλοτεχνημένοι από πέτρα, ξύλο, τσιμέντο και οξειδωμένο σίδερο σε μία γλυπτική σύνθεση, που μοιάζει γέννημα και απόρροια των ετερόκλητων πρώτων υλών και της φθοράς του περιβάλλοντος χώρου. Ανάμεσά τους, η υπερφυσική γυναικεία φιγούρα της «Μνήμης» φέρει στο σώμα της τα ξεθωριασμένα και δυσανάγνωστα πρόσωπα τους, όσα σώζονται από το Μητρώο Εργαζομένων του Σαπωνοποιείου. Σιωπηλή και επιβλητική, υποβάλλει την ταυτόχρονη αίσθηση υλικού και άυλου, παρουσίας και απουσίας, κρατώντας ζωντανή τη σχέση της με τις τρεις βαθμίδες του χρόνου: παρελθόν, παρόν, μέλλον. 

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου, εικαστικός 

INFO: Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας 

Τηλ.: 210 55 65 613 - 210 55 65 621 

Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις νέες ημερομηνίες και το ωράριο λειτουργίας. 

Είσοδος ελεύθερη

Read 555 times

Latest from apostaktirio team