Print this page
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 11:14

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜOΥ ''TΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ'' ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Written by
529
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΟΥ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜOΥ ''TΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ'' ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΟΥ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜOΥ ''TΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ'' ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. 

Στους φιλόξενους χώρους του πολυτελούς ξεχωριστού μεγάρου ΝΟΜΑΡΧΕΊΟ της  Αλεξανδρούπολης  που αποτελεί  αρχιτεκτονικό στολίδι στην περιοχή  παρουσιάστηκε μέσα στον Οκτώβριο 2020  με αρκετή  επισκεψιμότητα και  τηρώντας  τα  απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η  έκθεση  του γνωστού ανά το πανελλήνιο εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ.  Έργα 90 περίπου   κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών ,ζωγράφων ,γλυπτών ,αγιογράφων ,κατασκευαστών  κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα ταξίδεψαν  και συγκρότησαν ένα εξαιρετικό  και ανεπανάληπτο δρώμενο τέχνης , μια συνάντηση προσφοράς με σφραγίδα δωρεάς  στο  κοινό - θεατές της Θράκης και στους  επισκέπτες που αγαπούν την τέχνη.                                  Ανάμεσα στα  εξαίρετα εκθέματα διακρίναμε ιδιάζουσες αποδόσεις των καταξιωμένων δημιουργών  Αλέκου Φασιανού, Σύνης Αναστασιάδη, Μαριλένας Φωκά , Κελέκη, Μπεκιάρη,Νίκου  Ζάρα, Γιάννη  Ζαχαρόπουλου, Φλοέλ, Κουγιουμτζή, Αγγλία, Θόδωρου Φυλαρίδη ,Κρυωνίδη, Σωτηρούδη, Δημήτρη Ναλμπάντη, Ασαργιωτάκη και άλλων  που στοιχειοθέτησαν  ένα σύμπαν αντιλήψεων και εξηγήσεων προς το πολιτισμικό εντεύθεν, αποκρυπτογραφημένο με περίσκεψη και σοβαρότητα  διευθέτησης που συντελούσε  κυριαρχικά στην ανέλιξη  της μέθεξης και στην προώθηση  της πολιτιστικής  κορύφωσης.
Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον φιλότεχνο δημοσιογράφο ,ιδιοκτήτη και διευθυντή  του MEDIA  GROUP ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρο Δεληγιάννη πρωταγωνιστεί  τα τελευταία 20 χρόνια ως  το μοναδικό πρεσβευτικό όχημα, ένας ορμητικός χείμαρρος  και ένα  άρμα έμπνευσης , δημιουργίας, διπλωματίας, εκπαίδευσης, προβολής, προέκτασης  και συνειδητοποίησης του κοινού . Με  ομαδικές  επαναλαμβανόμενες επί σειρά ετών  εκθέσεις  υψηλού επίπεδου  διαπραγμάτευσης και οργάνωσης και με συνεργασίες με ιδρύματα και πολιτιστικά κέντρα. Εδρεύει στην πόλη της Καβάλας  και  είναι  ποιοτικά δραστήριος και δραστικός κοινωνικά  ιδιωτικός φορέα εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με ουσιαστική και λειτουργική δράση σε  πόλεις και νησιά της χώρας, από τον Έβρο μέχρι τα Γρεβενά ,με επίσημες προσκλήσεις  από  το Κατάρ, την Κορυτσά, τη Σόφια ,το Βελιγράδι και  άλλα μέρη του κόσμου.                                                                                                     
Έχει διαγράψει  στο ενεργητικό του  μέχρι σήμερα σειρά εκθέσεων και παράλληλα  events, happenings, performances  με πρωτότυπο concept και νεωτεριστικό project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες , Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς πάντα με την καθοδήγηση και τις κατευθύνσεις  του μαικήνα της τέχνης  Σταύρου Δεληγιάννη. Τις παραγωγές του με τις οποίες ασχολούνται συχνά τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έχουν επίσημα καταγραφεί στην  έγκυρη και έγκριτη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια  τίμησαν κατά καιρούς σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής ,των γραμμάτων και του πολιτισμού.
Ο Λεόντιος Πετμεζάς με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού Διευθυντή του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ επισήμανε για την νέα έκθεση πως πρόκειται για : ''μία ακόμα πρωτοποριακή   παρουσίαση  από αυτές που μόνο το προσεγμένο  καλλιτεχνικό επιτελείο της  ΝΕΑΠΟΛΙΣ πραγματοποιεί ευπρόσδεκτα  εδώ και 2 δεκαετίες. Η ενορχηστρωμένη  και συντονισμένη ομάδα της  παράγει πολιτιστικό έργο ,με καίριο αντιστάθμισμα  στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Εμβληματικά και επιβλητικά  τα  αποκτήματα της πολυάριθμης και ποιοτικά επιλεκτικής συλλογής του εικαστικού θεσμού “Τέχνης Φλόγα” συγκροτούν  καίρια την προσφορά  του . Επιτεύγματα  που εκτέθηκαν  σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Ξεχώρισαν , βραβεύτηκαν ,  έλαβαν εγκωμιαστικές και επιδοκιμαστικές  κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης. Καινοτόμες συλλήψεις και καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση. Παρατηρώντας τες ανακαλύπτουμε τη δεξιότητα, την καλαισθησία, την ευρηματικότητα, τους ευκρινείς συμβολισμούς και τις απεικονίσεις που η απαράμιλλη τεχνική τους αναδεικνύει  σε οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και περιεχόμενο. Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες  που τονίζουν διευρύνσεις. Μέσα από τη χρωματική προσέγγιση, την πολυκύμαντη γραφή και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτικότητα , εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων''. 
Ο δημιουργός, και εμπνευστής  του εικαστικού  θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ  που επί 20 χρόνια στέκεται  αρωγός στους δημιουργούς της ευρύτερης Περιφέρειας και προάγει  τον πολιτισμό  Σταύρος Δεληγιάννης επεσήμανε:’’…. την χαρά  και την πίστη του ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε  ως χώρα τα πολιτιστικά γεγονότα και οι άνθρωποι της Τέχνης  μέσω του Τέχνης Φλόγα δημιουργούν και τα έργα τους λειτουργούν θεραπευτικά προς όφελος όλων. 
Eξέφρασε τις  θερμές ευχαριστίες  του  στην δραστήρια Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και το καλωσόρισμα  με τα οποία  περιέβαλε την συνολική διοργάνωση  και βέβαια  για  την ουσιαστική ηθική στήριξη  στην ευόδωση του δυναμικού πολιτιστικού εγχειρήματος  . Επίσης  ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς  που επισκέφθηκε την έκθεση ξεναγήθηκε  και  εντυπωσιάστηκε όπως δήλωσε  από το επίπεδο  της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την άρτια διοργάνωση ενώ παράλληλα  συνεχάρη τους συντελεστές.  Αξίζει να παραθέσουμε μερικά από τα σχόλια  που διαβάσαμε στο βιβλίο των επισκεπτών:

''Δεν έχουμε δει ξανά στην πόλη μας τέτοιο υψηλό επίπεδο σε έκθεση έργων τέχνης…''  Αναστασία Γεωργίου           

''Μπράβο σας που σε δύσκολους καιρούς στηρίζεται την καλλιτεχνική δημιουργία και μπράβο στο Διοργανωτή την Περιφέρεια ΑΜΘ…'' Γιώργος Αμπάζης                                                    

''Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και το σεβασμό που δείχνεται στους καλλιτέχνες της περιοχής …'' Φωτεινή Κυριακίδη

''Μπράβο σας που μας φέρνετε τόσα όμορφα έργα τέχνης και μπράβο σας που τηρείται με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης για την ασφάλεια όλων μας τα μέτρα…''  Αγγελος Ζαγοριανός,μουσικός.       

''Υψηλό επίπεδο, Μπράβο σας, υπέροχο στήσιμο μεταμορφώσατε το χώρο του Νομαρχείου, συγχαρητήρια στο διοργανωτή την Περιφέρεια ΑΜΘ… '' Γιώργος Αντωνίου

 

 

 

 

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 529 times

Latest from apostaktirio team