Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 11:20

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Written by
1563
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια έκθεσης

«1ου διαγωνισμού εικαστικών» 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, οι Δ/νσεις Β/θμιας Ημαθίας & Πέλλας και η φωτογραφική Ομάδα "ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ" σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης έργων του 1ου Διαγωνισμού Εικαστικών, στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου "Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού". Μαζί με τα έργα εκτίθεται και  οι φωτογραφίες των έργων, που τραβήχτηκαν από τη Φωτογραφική Ομάδα «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ».

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ώρα 8μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. 

Ιστορικό της δράσης

Το Δίκτυο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού», αποτελούμενο από τα έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Ιωαννίνων (Ηπείρου),  Βέροιας, Καβάλας, Κοζάνης και Σερρών (Μακεδονίας) και Κομοτηνής (Θράκης), στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων πολιτισμού και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  των συγκεκριμένων Περιφερειακών Ενοτήτων των τριών γεωγραφικών διαμερισμάτων, προκήρυξε τον 1ο διαγωνισμό Εικαστικών (μάσκας-προσωπείου και ζωγραφικής για το θέατρο-σκηνογραφίας). 

Στα όρια χωρικής ευθύνης  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ημαθίας και Πέλλας. 

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, η κριτική επιτροπή,   με  πρόεδρο  τη  Λένα Δημητριάδου, Αρχιτέκτονα, MSc, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας,  και μέλη 1) τον Νίκο Μαυροκεφαλίδη, πρόεδρο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 2) τη Μαρία Μαχαίρα, Διακοσμήτρια, εκπαιδευτικό Δ.Ε.  Ημαθίας, 3) την Κωνσταντία Μπουλασίκη, Αρχιτέκτονα, εκπαιδευτικό Δ.Ε. Ημαθίας και 4) τον Νίκο Τσιαπάρα, ζωγράφο, εκπαιδευτικό Δ.Ε. Ημαθίας,  συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αξιολόγησε τα έργα των  μαθητών από τα σχολεία Πέλλας και Ημαθίας. Τα περισσότερα έργα-συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό Εικαστικών είναι μάσκες, ενώ υπάρχουν και πρόσωποι, αλλά και πίνακες, σχετικοί με το θέατρο. 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, βάσει της προκήρυξης δράσεων του Δικτύου εξέδωσε λεύκωμα, που περιλαμβάνει όλα τα έργα, τα οποία  παρουσιάζονται στην έκθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 1563 times

Latest from apostaktirio team