Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 20:48

Με επιτυχία τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «80+1 χρόνια απουσίας | LORCA»

Written by
1274
Με επιτυχία τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «80+1 χρόνια απουσίας | LORCA»

Εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «80+1 χρόνια απουσίας | LORCA» 

Πλήθος κόσμου, φιλότεχνοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, από τον ιατρικό και επιχειρηματικό κόσμο κατέκλυσαν τους χώρους της Dépôt art gallery στο Κολωνάκι, το βράδυ της 9ης Ιουνίου, στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα «80+1 χρόνια απουσίας | LORCA» και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα 43 σύγχρονων εικαστικών, οι οποίοι με το δικό τους βλέμμα «ερμηνεύουν» τη ζωή, τα έργα και τον τραγικό θάνατο του σπουδαίου ποιητή και δραματουργού Federico García Lorca.

Από τις πρώτες παρουσίες στον χώρο ήταν εκείνη της κ. Νάννας Παπανικολάου, υπεύθυνης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ινστιτούτου CERVANTES Αθηνών, αφού η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο και φέρει την αιγίδα της πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα. Η κ. Παπανικολάου ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης από τον υπεύθυνο οργάνωσης και επικοινωνίας της , τον κ. Δημήτρη Λαζάρου και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της συνεργασίας.

Θετικά σχόλια προκάλεσε και ο κατάλογος των 48 σελίδων που συνοδεύει την έκθεση και ο οποίος διανέμεται δωρεάν.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και οι υπεύθυνοι των δράσεων που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια της έκθεσης.

Η πρώτη δράση οργανώνεται από το ARMANI musical & theater center του κ. Αντόνιο Αρμάνι, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με σπουδαία ονόματα όπως οι Franco Zeffirelli και Andrew Lloyd Webber, την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ. Με τη σύμπραξη της ηθοποιού και σκηνοθέτη κ. Μαρίας Κατσιώνη θα παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη από Ισπανόφωνα τραγούδια και αποσπάσματα έργων του Lorca.

Η δεύτερη δράση θα παρουσιαστεί την τελευταία βραδιά της έκθεσης, δηλαδή την Πέμπτη 29 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ. από τον καθηγητή θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Στυλιανό Ροδαρέλη και τη Νέα Ισπανική Σκηνή. Στη δράση αυτή θα παρουσιαστούν ανέκδοτα έργα του ανδαλουσιανού δημιουργού, αλλά και αποσπάσματα έργων σύγχρονων Ισπανών δραματουργών, όπως οι Ρουμπέν Μπούρεν , Ντέμπορα Πολ, Λουής ντε Χουλιάν και Χοσέ Μορένο Αρένας, που έχουν γράψει θεατρικά έργα που αναφέρονται στον Λόρκα.

Οι 43 εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι:

Ανδρούτσος Γιώργος // Αποστόλου Μάγδα // Αποστόλου Μαρία // Βαφειάδης Κωνσταντίνος // Γκινάκη Αναστασία // Δανάλης Νίκος // Δασκαλοπούλου Βούλα // Δήμος Τάσος // Διβάρη Εύα // Δραγάτση Λουκία // Δραγάτση Φρύνη // Δρίτσας Γιώργος //Δρογώση Τάνια // Ιωάννα Τ. // Καράλη Αγγέλα // Κευγάς Μιχάλης // Κολοκυθάς Νίκος // Κολυβά Μαρία // Κοσμίδου Rose Σοφία // Κωνσταντίνου Πένυ // Λουκίδη Χριστίνα // Μαλτέζου Μαρίνα // Μαναβή Πένη // Μαυρολέων Κατερίνα // Μπλούκου Βασιλική // Μπόμπορη Αγγελική // Μπόμπορης Βαγγέλης // Νέζης Παναγιώτης // Οθωναίου Φωτεινή // Παπαδημητρίου Γιώργος // Παπαδοπούλου Σοφία // Περδικάρης Νικόλας // Πετρανάκη Αλεξάνδρα // Ράπτη Νάντια // Ραχωβίτσα Νατάσσα // Σκαντζής Κωνσταντής // Σταύρου Σοφία // Σωτήρχος Στάθης // Τζάννε Νικολέττα // Τουλιάτου Κερασιά // Φεσσά Σύλβια // Φίλη Μαρία // Χρυσανθόπουλος Αριστείδης

Για το φωτογραφικό υλικό της βραδιάς των εγκαινίων ευχαριστούμε θερμά τους: Άρη Ρούπινα, Γιώργο Παρτσινέβελο, Στυλιανό Ροδαρέλη και Ζώη Κουτρούλη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Βαφειάδης

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

Μουσική επένδυση videos και επιμέλεια ραδιοφωνικού σποτ: Τάσος Πέτσας

Επιμέλεια videos: Ζώης Κουτρούλης

Μεταφράσεις στα Αγγλικά: Μάρα Συρρή

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρες 20:00 – 23:00

Διάρκεια έκθεσης: 9 – 29 Ιουνίου 2017

Video preview: https://www.youtube.com/watch?v=c4u8izptYtA

Radio spot: https://soundcloud.com/user-827264576/801-lorca

Facebook link: https://www.facebook.com/events/229115650921639/

 

Dépôt Art Gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5

106 74 Κολωνάκι - Αθήνα

Τηλ :+30 210 3648174

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

official site : www.depotgallery.gr

Facebook: depotgallery.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30

Σάββατο 12:00 –16:00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

 

 

 

Read 1274 times

Latest from apostaktirio team