Print this page
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 15:15

"Ένα Βήμα Τη Φορά" της Μαρίας Στεφάνου στο Θέατρο Αθήναιον

Written by
677
"Ένα Βήμα Τη Φορά" της Μαρίας Στεφάνου στο Θέατρο Αθήναιον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

Το Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical, προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους, καθηγητές και δημοσιογράφους, στις 28 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Αθήναιον στις 19.00 για μία μοναδική παράσταση προς τιμήν των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων, κεκλεισμένων των θηρών ώστε να μας γνωρίσετε και να δείτε το έργο μας. Οι προσκλήσεις ισχύουν κατόπιν κράτησης. Ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να προσκομίσουν μαζί τους βεβαίωση υπηρέτησης στον φορέα τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία για το έργο μας και την συγκεκριμένη παράσταση, επικοινωνήστε μαζί μας. 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ 

Tο "Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical" είναι μία αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας. 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ 

Tο έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 6 sold out παραστάσεις, στο Θέατρο Κήπου στα πλαίσια της γιορτής ανοιχτού θεάτρου (Ιούλιος 2017) και στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017). Με την παρότρυνση και αγάπη εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, η παράστασή μας περνάει στην πρωινή ζώνη και τον Σεπτέμβριο του 2018, πραγματοποιεί την πρώτη της θεατρική περιοδεία 2018-2019 με τίτλο «Η Τέχνη Κοντά στα Σχολεία», ταξιδεύοντας εντός και εκτός του Δήμου Θεσσαλονίκης, η παράσταση αγκαλιάστηκε θερμά και μετράει πλέον τις 62 παραστάσεις. 

3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ 

Το πολυαγάπημένο υπερθέαμα μετά την επιτυχημένη περιοδεία του επιστρέφει φέτος στην Θεσσαλονίκη και θα στεγαστεί στο Θέατρο Αθήναιον για 5 μοναδικές παραστάσεις κοινού τα Σάββατα του Νοεμβρίου (2, 9, 16, 23, 30) και καθημερινές πρωινά για σχολεία. 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ 

To μουσικό μας παραμύθι είναι το "περπάτημα" ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.  

Ο "δρόμος" των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή μας Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ' τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας "περαστικός", απ' αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ' το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της. 

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock'n'roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη μας, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της. 

«Ένα musical κατάλληλο για παιδιά από 5 έως 105 ετών που θέλουν να περπατήσουν.» 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ 

Η Θεσσαλονικιά Musical Performer και θεατρική παραγωγός Μαρία Στεφάνου, είναι μία πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, χορογράφος, συνθέτης και στιχουργός, με σπουδές χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα (Σχολές Χορού Καφαντάρη) και το εξωτερικό (Arts Educational School of London, Pinapple Studios, SDK της Τσεχίας).  

Έχει υπογράψει χορογραφικά και συμμετάσχει σε αγαπημένες μουσικές παραγωγές του  Regency Casino of Thessaloniki, όπως το "Σαν κάποιος Θίασος" με τον Τάκη Ζαχαράτο (2015-2016), "Το πρώτο μας Πάρτυ" του Μάκη Δελαπόρτα (2016-2017), "Ένας Ουρανός μ' Αστέρια", "I Have A Dream The Musical" και "Dorian Gray The Musical" της Άντας Τσεσμελή - Edwards (2014-2016). Το συγγραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της το έκανε το 2014 με τις "Πριγκίπισσες The Musical", σε έμπνευση και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Σπύρου Ρασσιά στο French Keys Jazz Club Θεσσαλονίκης, το οποίο αγαπήθηκε και μέτρησε 22 sold out παραστάσεις. Μετά από αναρίθμητες συμμετοχές της σε αντίστοιχες μουσικές παραγωγές, όπως το "Alexander The Great Rock Opera" του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, τα "Λάχανα Και Χάχανα The Musical" του Τάσου Ιωαννίδη και σημαντικές συνεργασίες με εξαίρετα ονόματα του χώρου όπως η Σία Κοσκινά, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην δημιουργία των έργων της. 

H αγάπη για την τέχνη της ολοκληρώνεται πάντα με τους μαθητές της, έχοντας συνεργαστεί και διδάξει σε κορυφαίους φορείς, όπως η Σχολή Μουσικού Θεάτρου PMTP Method By Sia Koskina, καθώς και οι σχολές χορού Dance 'O Clock, Asters Dance Τeam, AfroCuban Dance School και τα ωδεία Βορείου Ελλάδος, Χορωδείο, Ωδείο Εν Τέχνη. 

Το "Ένα Βήμα Τη Φορά" είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δημιουργία της, όταν πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί το χάρισμά της και να περπατήσει προς τον εαυτό της. Το βιβλίο της γράφτηκε τον Μάρτιο του 2016 και 1 χρόνο μετά μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή με τη μορφή musical σε δική της μουσική σύνθεση, στίχους, σκηνοθεσία και χορογραφίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με 60 καλλιτέχνες να χορεύουν και να τραγουδάνε τις αλήθειες της και μετράει ως τώρα 57 παραστάσεις στην βραδινή αλλά και πρωινή ζώνη. Το Μάιο του 2017, βιώνοντας της ανάγκες της παραγωγής, η Μαρία ανοίγει την καινοτόμα επιχείρηση θεατρικών και καλλιτεχνικών παραγωγών "Maria Stefanou Productions".  "Επιτέλους είμαι στο δρόμο μου. Θέλω και ζω, θέλω και δημιουργώ" λέει ετοιμάζοντας τα δύο νέα έργα της "Το 10 το Καλό και ο Χάρτινος Κόσμος" με θέμα την αξία των ανθρώπων και το "Ένα Βήμα Τη Φορά 2, η Αλλαγή". 

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ (Αποσπάσματα από Βιβλίο Εντυπώσεων) 

«Το Ένα Βήμα Τη Φορά, αλλάζει τα κακώς κείμενα των παραστάσεων που επισκέπτονται την περιφέρεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν... Την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.» Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου 

«Είστε το κομμάτι που λείπει από την εκπαίδευση.» Διευθυντής Γυμνασίου Τρίγλιας 

«Το κοινό διψάει για τόσο ποιοτικές παραγωγές.»  

«Άγγιξε τις ψυχές μικρών και μεγάλων.» 

«Τα μηνύματα απευθύνονται όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και σε εμάς τους μεγάλους. Ήταν χάδι ψυχής.» 

« [...] Συγκλονιστικό το μήνυμα της Μαρίας! Βιωματική όσο δεν παίρνει άλλο!!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάρη σε εσάς θα φύγουμε από δω καλύτεροι και επιτέλους θα προχωρήσουμε ελεύθεροι.» 

«Εξαιρετική παράσταση, υπέροχοι πρωταγωνιστές, εξαίσια μουσική!» 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς 

«Πολύ ωραία παράσταση, δυνατά νοήματα» 23ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου 

«Υπέροχη παράσταση» Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης 

« [...]Αυτό το έργο πρέπει να το δουν όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί.» 

« Μακάρι να την έβλεπα αυτή την παράσταση όταν ήμουν μικρή. Η ζωή μου θα ήταν αλλιώς...» Δέσποινα Τζιμουράκα 60 ετών 

«Τα μηνύματα ήταν πολύ βαθιά και παρουσιασμένα με εύπεπτο τρόπο, ώστε κάθε ηλικία να παίρνει αυτό που της χρειάζεται. Είδα την παράσταση δύο φορές και ευχαρίστως θα την δω και τρίτη.»  

«Καθηλωτικό, ανήσυχο, συγκινητικό, θερμό ζωντανό. Μία υπέροχη στροφή μέσα αλλά και γύρω μας. Μία υπέροχη ενθύμηση της αγάπης αλλά και της δύναμής της.» 2ο Δημοτικό Κύμινων 

« [...]Με βοήθησε ψυχολογικά σε μία δύσκολη φάση. Ευχαριστούμε.» 

« Η μάχη των συναισθημάτων, του εγώ με το εμείς, του θέλω με το πρέπει, σε μία ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, άρτια και πολύ προσεγμένη! Υπέροχες χορογραφίες, έξυπνα κοστούμια και σκηνικά, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ και ΗΘΟΠΟΙΟΙ, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, από την αρχή μέχρι το τέλος. [...]» 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου 

«Η Μαρία Στεφάνου και οι ταλαντούχοι συνεργάτες της κατάφεραν να μας συνεπάρουν και να μας οδηγήσουν βήμα-βήμα από τον κόσμο του «φαίνεσθαι», την επιφανειακή ζωή που επιδιώκει την επιβράβευση και την αποδοχή από τους άλλους, στην «ουσία» των αναγκών μας και στο αγκάλιασμα του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους. Αυτή η εκπληκτική παράσταση κράτησε με τη ζωντάνια και την αμεσότητά της αμείωτο, από την αρχή ως το τέλος, το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών. Το έργο με τρόπο αριστοτεχνικό –εξισορροπώντας και εναλλάσσοντας αρμονικά το γέλιο με το δάκρυ– μάς χάρισε ένα νέο πρίσμα με λυτρωτική επίδραση στον τρόπο θεώρησης της ζωής και της προσωπικής μας πορείας καθώς τα μηνύματά του σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ψυχές όλων μας, μικρών και μεγάλων. Σας ευχαριστούμε για το βάλσαμο ψυχής που μας προσφέρατε.» Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων 

«[...]Μελωδίες ψυχής πλημμύρισαν το θέατρο μας και τα παιδιά μας συμμετείχαν από καρδιάς στο γέλιο, τη χαρά τη συγκίνηση και την τελική λύτρωση της ηρωίδας. Συγχαίρουμε θερμά τη δημιουργό, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης!!!» Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτης 

«[...]Εξαιρετικά μηνύματα, εξαίσιες φωνές, θαυμάσια τραγούδια και πολύς χορός!!! [...]» Νηπιαγωγείο Ν. Μαγνησίας 

ΤO ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ 

Το βιβλίο της παράστασης, είναι στη διάθεση όσων σχολείων και γονέων το ζητήσουν ώστε να διαβάσουν τα μηνύματα που περνάμε στο έργο μας. Ένα παραμύθι, γεμάτο μηνύματα ζωής και εφόδια για το μοναδικό δρόμο του καθενός. Κατόπιν ραντεβού θα προμηθεύσουμε τα σχολεία που ενδιαφέρονται με αφίσες, ενημερωτικά και διαφημιστικά έντυπα καθώς και το πρόγραμμα της παράστασης. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου της (Μάιος του 2017) εξαντλήθηκε και η δεύτερη και παρούσα έκδοσή του κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019 περιλαμβάνοντας προσθήκες και αλλαγές της συγγραφέως. "Η τέχνη μου αντικατοπτρίζει εμένα, αλλάζει και εξελίσσεται όσο και εγώ." λέει η ίδια συμπληρώνοντας ότι το ταξίδι είναι ακόμα στην αρχή του. 

Στιγμιότυπο από Δωρεά στον Δήμο Κιλκίς 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΕΑΤΩΝ 

Το βιβλίο μας θα προσφέρεται με έκπτωση 50% σε όσους μαθητές και κοινό την παρακολουθήσουν και το θελήσουν. 

«Η τέχνη αλλάζει τον κόσμο με τον πιο όμορφο τρόπο. Λυτρώνει και αναθρέφει αστέρια. Φανταστείτε μία παράσταση με την ποιότητα και τα μουσικά στάνταρ της γενέτειρας των musical, Λονδίνου, σε συνδυασμό με το μεράκι, την έμπνευση και την Ελληνική αγάπη. Αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτό αξίζει σε μας και στα παιδιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας.» 

Μαρία Στεφάνου  

ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ  

Πέρα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Κήπου & Θέατρο Άνετον), έχουμε συνεργαστεί και φιλοξενηθεί από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου), τον Δήμο Καλαμαριάς (Θέατρο Μελίνα Μερκούρη), τον Δήμο Λαγκαδά (Δημοτικό Θέατρο Σοχού), στον Δήμο Προποντίδας (Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών και Πολιτιστικό Κέντρο Τρίγλιας), τον Δήμο Πολυγύρου (Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου), τον Δήμο Δέλτα (Θέατρο Νέας Μαγνησίας και στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων), τον Δήμο Θερμαϊκού (Δημοτικό Θέατρο Επανομής και στο Θέατρο 2ου Γυμνασίου Μηχανιώνας), στον Δήμο Θέρμης (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης) και στον Δήμο Κιλκίς (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς).     

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ 

Το Ένα Βήμα Τη Φορά 'είπε θέλω' και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός, κοντά σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη, δίνοντας παραστάσεις, πρωινές σχολικές και βραδινές κοινού. Είμαστε ανοιχτοί να παρουσιάσουμε το έργο μας σε όσους Δήμους και θέατρα της περιφέρειας θέλουν να μας έχουν κοντά τους. Ζητήστε μας στον Δήμο και στην πόλη σας.  

Σας ευχαριστούμε για το κάλεσμα και την αγκαλιά σας.  

Παρακάτω σας παραθέτουμε υλικό από την παράστασή μας (αφίσες, συνδέσμους στο YouTube, φωτογραφίες) για να πάρετε μια γεύση από τις προηγούμενες παρουσιάσεις μας. Θα χαρούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περαιτέρω πληροφορία. 

"Ένα Βήμα Τη Φορά" πιο κοντά σε εμάς.  

Με εκτίμηση,

Μαρία Στεφάνου 

τηλ: (+30) 697 567 2712 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Instagram: stefanou_mia 

facebook: Maria Stefanou (A full)

page: Maria Stefanou Productions

Read 677 times

Latest from Super User