Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 16:51

Τελετή Απονομής Λογοτεχνικών Βραβείων περιόδου 2017-2018 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη - Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Written by
1294
Τελετή Απονομής Λογοτεχνικών Βραβείων περιόδου 2017-2018 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη - Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Τελετή Απονομής Λογοτεχνικών Βραβείων περιόδου 2017-2018 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη - Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη η τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της περιόδου 2017-2018 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διένυσε επιτυχώς την δέκατη όγδοη χρονιά του, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αθλοθετήθηκε από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Καλή Κυπαρίσση, η οποία ανακοίνωσε την Προκήρυξη του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και της Κριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού. Η ίδια επεσήμανε στην ομιλία της μεταξύ άλλων  «…με την προκήρυξη του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Μαριλένας Λασκαρίδου για αμιγώς ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, καθώς και για αναγνωρισμένα κέντρα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, επιθυμία του Δ.Σ. του Ιδρύματος και της Κριτικής Επιτροπής είναι να δημιουργηθεί μία γέφυρα επικοινωνίας με αυτά τα παιδιά που αγαπούν την Ελλάδα και που διαφορετικοί λόγοι τα κρατούν μακριά της. Είναι για τους αυριανούς πρεσβευτές των Γραμμάτων και του Πολιτισμού της Ελλάδας.»

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Ελένη  Παναρέτου.

Κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν 316 συμμετοχές εκ των οποίων 168 ανήκουν σε μαθητές Γυμνασίου και 148 σε μαθητές Λυκείου.

Στην Τελετή  Απονομής των Βραβείων παρευρέθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρου, η  οποία και απένειμε  το Γ’ Βραβείο Γυμνασίου.

Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Νίκος Πουρσανίδης.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα, στον Στέφανο Τσιάπαλη, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής ΚΑΛΑΜΑΡΙ για το διήγημα «Η λύση»

2ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα, στη Μυρτώ Γκανάτσα, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας  για το διήγημα «Συνταγή: κουλουράκια με άχνη»

3ο Βραβείο  απονέμεται ομόφωνα, στον Ραφαήλ Ζάμπακα, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Λευκοπηγής Κοζάνης για το διήγημα «Το μολύβι»

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο Βραβείο  απονέμεται ομόφωνα, στον  Αριστοτέλη Κούτσικο, μαθητή  της Β΄ τάξης του  Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας για το διήγημα «Το παιχνίδι των λέξεων και του θανάτου»

2ο Βραβείο  απονέμεται ομόφωνα, στον Αλέξανδρο Ρέτσο, μαθητή της Γ΄ τάξης του Πειραματικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων  για το διήγημα «18.980 μέρες ή Μια συνάρτηση»

3ο Βραβείο  απονέμεται ομόφωνα, στη  Δήμητρα Λαμπράκη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας για το διήγημα  «Θολά Νερά» 

Στην τελετή απονομής του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού  Πρωτόλειου Διηγήματος παρευρέθηκαν πολλοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής και του Πολιτισμού.

Βιβλιοθήκη Βραβεία Εκδηλώσεις Λογοτεχνία Μαθητές Σχολεία.

Read 1294 times

Latest from apostaktirio team