Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 11:43

Αποτελέσματα 7ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης” 

Written by
1587
Αποτελέσματα 7ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης” 

Ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές τα αποτελέσματα του 7ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης” που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «eκπ@ιδευτικός κύκλος» 

Ο Γρηγόρης Πεντζίκης (1945-2012) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στη Δράμα, όπου δίδαξε ως φιλόλογος καθηγητής. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια κριτικής, βιβλία, ενώ λογοτεχνικά και κριτικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. 

Η αναλυτική ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. Δράμας, είναι η εξής: 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ταξιδέψαμε απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα και με “ένα περπάτημα ελαφρύ σαν σκίρτημα του κάμπου” όπως θα έλεγε κι’ ο Νίκος Γκάτσος, φτάσαμε ως εδώ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσουμε τα αποτελέσματα του 7ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης». 
Στο φετινό διαγωνισμό λάβαμε εξακόσια πενήντα (650) συνολικά κείμενα, από όλη σχεδόν τη χώρα, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού έως και το μακρινό Κονγκό και είχαμε έτσι τη χαρά, αλλά και τη μοναδική εμπειρία, να ανταμώσουμε με τις σκέψεις και τα όνειρα των μαθητών και μαθητριών, με όσα τους πληγώνουν κι’ όσα τους γεμίζουν ελπίδα, τις προσδοκίες τους για το μέλλον και τη φλόγα τους για τη ζωή. 
Τα κείμενα που κατατέθηκαν προς κρίση διαβάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό από την κριτική επιτροπή και έτσι προχωρήσαμε ομόφωνα στην επιλογή των δώδεκα κειμένων για διάκριση που αφορούν στα επίπεδα Λυκείου και Γυμνασίου (Ποίηση και Πεζογραφία). Παράλληλα από τη φετινή χρονιά και λόγω του υψηλού επιπέδου των κειμένων που κατατέθηκαν προς κρίση, αποφασίσαμε και την απονομή ειδικών επαίνων σε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση για κάθε κατηγορία. Επιπρόσθετα αποφασίσαμε την απονομή ειδικών επαίνων σε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν από ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, καθώς και στα Ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού που παρακίνησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τις νέες και τους νέους που μας τίμησαν με την αποστολή των κειμένων τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να ονειρευτούμε κι εμείς μαζί τους και να καταλάβουμε, σύμφωνα και με το σοφό λόγο του Άμλετ προς τον Οράτιο πως τελικά «υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα, στη γη και στον ουρανό απ’ όσα με τη λογική μας μπορούμε να ονειρευτούμε»…

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού: 

Α. Επίπεδο Λυκείου – Ποίηση:

1ο βραβείο: Λύτρα Χάιδω-Χαραλαμπία (ψευδώνυμο: Ηρωίδα Ιάμβου– σχολείο: 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα Αττικής) για το ποίημα «Δαχτυλιές στον αέρα» 
2ο βραβείο: Αναστασίου Μαρία (ψευδώνυμο: Αλάσκα – σχολείο: Εκπαιδευτήρια Δούκα) για το ποίημα «Το μέτρο του λόγου». 
3ο βραβείο: Αθανασιάδης Αβραάμ (ψευδώνυμο: Μέτοικος – σχολείο: 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας) για το ποίημα «Απολογισμός»

Ειδικοί έπαινοι διάκρισης, Επίπεδο Λυκείου – Ποίηση: 
1ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Σούκου Εβελίνα (ψευδώνυμο: Ονειρευτής – σχολείο: Ιδιωτικό ΓΕΛ Ώθηση) για το ποίημα «Έχω ένα όνειρο» 
2ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Ντορλή Μαρία-Άννα (ψευδώνυμο: Σελήνη – σχολείο: Γενικό Λύκειο Διακοπτού) για το ποίημα «Περίεργες μέρες».

Β. Επίπεδο Λυκείου – Πεζογράφημα:

1ο βραβείο: Καστερούδης Παναγιώτης (ψευδώνυμο: ΣΤΑΝΤΑΛ – σχολείο: Σχολή Μωραΐτη) για το πεζογράφημα «Ένα μεσημέρι». 
2ο βραβείο: Κοντογιώργης Δημήτρης (ψευδώνυμο: Αναγνώστης – σχολείο: 1ο Γενικό Λύκειο Αρτέμιδος Οδυσσέας Ελύτης) για το πεζογράφημα «Ποια Ελπίδα;». 
3ο βραβείο: Γιαννακίδου Ρεβέκκα (ψευδώνυμο: Αλίκη – σχολείο: Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας) για το πεζογράφημα «Η Αλίκη των μυστηρίων».

Ειδικοί έπαινοι διάκρισης, Επίπεδο Λυκείου – Πεζογράφημα: 
1ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Τσαμούλου Ευαγγελία (ψευδώνυμο: VIVO – σχολείο:1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης) για το πεζογράφημα «Ο δρόμος με τα σκαμπίλια». 
2ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Χατζηβασιλειάδου Ίριδα (ψευδώνυμο: RACOON – σχολείο: Γενικό Λύκειο Σκύδρας) για το πεζογράφημα «5ο Όλα καλά».

Γ. Επίπεδο Γυμνασίου – Ποίηση


1ο βραβείο: Γιαννακοπούλου Δέσποινα {(ψευδώνυμο: Μύρτιλο – σχολείο: 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Γυμνάσιο Σίνδου)} για το ποίημα «Άνθρωποι». 
2ο βραβείο: Σιακκή Αντωνία Ελένη (ψευδώνυμο: Φυλλίς – σχολείο: 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω) για το ποίημα «Κάποιος σε ονόμασε αγάπη». 
3ο βραβείο: Ιωσηφίδου Μαρία-Ρεβέκα (ψευδώνυμο: Μικρή Κιθαρωδός– σχολείο: 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου) για το ποίημα «Σεληνίτης».

Ειδικοί έπαινοι διάκρισης, Γυμνασίου – Ποίηση: 
1ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Κόνδυλα Αμαλία (ψευδώνυμο: Γαρδενούλα – σχολείο: Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μιου Κρήτης) για το πεζογράφημα «Συμβουλές».
2ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα (ψευδώνυμο:– – σχολείο: 1ο Γυμνάσιο Αιγίου) για το πεζογράφημα «Ιδανικός ο κόσμος μας»

Δ. Επίπεδο Γυμνασίου – Πεζογράφημα

1ο βραβείο: Νικολοπούλου Κατερίνα (ψευδώνυμο: Λευκή γάτα– σχολείο: 1ο Γυμνάσιο Αιγίου) για το πεζογράφημα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» 
2ο βραβείο: Σιακκή Αντωνία Ελένη (ψευδώνυμο: Άλκηστις – σχολείο: 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω) για το πεζογράφημα «Σωπαίνω» 
3o βραβείο Σαμαρά Μαριάμ (ψευδώνυμο: Νυχτολούλουδο – σχολείο: Γυμνάσιο Γαλάτιστας) για το πεζογράφημα «Το τελευταίο γράμμα».

Ειδικοί έπαινοι διάκρισης, Γυμνασίου – Πεζογράφημα: 
1ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Αηδονίδου Νεφέλη-Μαρία (ψευδώνυμο: Μελιάν – σχολείο: Μουσικό Σχολείο Σερρών) για το πεζογράφημα «Τα ασημόχρυσα πετράδια του ουρανού». 
2ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Παπούλιας Άγγελος (ψευδώνυμο: Βιβλιοφάγοι – σχολείο: Γυμνάσιο Γαλάτιστας για το πεζογράφημα «Το Χαλ».

Ειδικοί έπαινοι διάκρισης, σε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν από τα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού:

Ραφαέλλα Χαραλάμπους: ΑΜΙΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΟΥΜΠΟΥΜΠΑΣΙΚΟΝΓΚΟ

Πέτρος Χασάνκο: ΚΟΛΛΕΓΙΟ «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΦΟΙΝΙΚΗ-ΑΛΒΑΝΙΑ

Βικένσα Γκραμπότσκα, Ελιβιάνα Σούκουλλι, Άμπρα Ντάικο: ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΝΝΕΑΤΑΞΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΟΜΗΡΟΣ» ΚΟΡΥΤΣΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Read 1587 times

Latest from Super User