Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 18:21

Τελικά Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" εις μνήμην της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου

Written by
1336
Τελικά Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" εις μνήμην της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου

Τελικά Αποτελέσματα και Επιπλέον Πληροφορίες για το Βιβλίο του Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" εις μνήμην της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου 

Η Επιτροπή της οικογένειας Κυριάκου σε συνεργασία  με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων  Ελλάδος, αποφάσισαν όπως όλα τα ποιήματα που εγράφησαν για τον εν λόγω διαγωνισμό θα μπορούν να συμπεριληφθούν μαζί με άλλα ποιήματα που έλαβαν μέρος κατά τους προηγούμενους διαγωνισμούς του Ε.Π.Ο.Κ. σε ένα βιβλίο αφιερωμένο  στην όμορφη πόλη της "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ". Καλούμε λοιπόν όσους άλλους λογοτέχνες έλαβαν μέρος σε δικούς μας Διαγωνισμούς κατά τα προηγούμενα χρόνια ή εξέδωσαν ποιητικές συλλογές και έχουν γράψει ποιήματα για την Αμμόχωστο, καθώς και όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό "Αμμόχωστος Βασιλεύουσα", να μας στείλουν τα ποιήματά τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό τους. Θα το θεωρήσουμε τιμή να μας στείλετε το ποίημά σας για να το συμπεριλάβουμε στο βιβλίο-αφιέρωμα για την όμορφη αυτή πόλη. Το κόστος συμμετοχής στο βιβλίο θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε προσφορές έτσι ώστε ενδεχομένως να είναι και δωρεάν. Για να μας διευκολύνετε, παρακαλώ αν βραβευτήκατε στον φετινό διαγωνισμό  "Αμμόχωστος Βασιλεύουσα" και δεν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο συγκεκριμένο βιβλίο να μας ενημερώσετε μέσω email.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" εις μνήμην της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου, θα θέλαμε να επίσης ανακοινώσουμε επιπλέον συμμετοχές που θα βραβευθούν, σύμφωνα με τους κριτές λαμβάνοντας ως δώρο ένα βιβλίο. Όσα μελή και φίλοι  του Ε.Π.Ο.Κ. θέλουν να δωρίσουν κάποιο βιβλίο για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του συλλόγου ή για να τα προσφέρουμε  ως δώρο στους βραβευθέντες, παρακαλούνται να μας ενημερώσουν στο τηλ 693 7554184. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το βραβείο της ποιήτριας Αμμοχώστου και Καρπασίας Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ποίησης του ΕΠΟΚ με θέμα "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" με χρηματικό έπαθλο τριακοσίων (300) ευρώ, απονέμεται στο ποίημα "Αμμόχωστος, Άσβεστη Μνήμη" της ποιήτριας ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ-ΦΩΤΙΑΔΟΥ. Tα 10 πρώτα ποιήματα, λαμβάνουν ως δώρο βιβλίο της ποιήτριας. 20 ακόμα συμμετοχές θα λάβουν ως δώρο το σπάνιο μυθιστόρημα "Ο Κύκλος του Μεταξιού" του 2005 του συγγραφέα Ανδρέα Κυριάκου, υιού της ποιήτριας, ενώ μερικές ακόμα συμμετοχές θα λάβουν ως δώρο ένα βιβλίο από τον Ε.Π.Ο.Κ. και μερικές συμμετοχές θα λάβουν ως δώρο ένα βιβλίο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. 

Τα βιβλία και το χρηματικό έπαθλο θα αποδοθούν στους βραβευθέντες σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Ε.Π.Ο.Κ. ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ). Όποιου το όνομα αναφέρεται, θα πάρει το δώρο βιβλίο του με την προϋπόθεση ότι θα είναι παρών ο ίδιος ή κάποιος εκπρόσωπός του στην εκδήλωση και θα μας ενημερώσει για την παρουσία του ίδιου ή του εκπροσώπου του. Τα βιβλία δε θα στέλνονται ταχυδρομικώς, και αν κάποιος δεν παραστεί τότε το βιβλίο θα δοθεί στον επόμενο βραβευθέντα. Επειδή αντιλαμβανομαστε τις δυσκολίες που πολλοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και να μην έρθουν, το δώρο βιβλίο για τους Κύπριους βραβευθέντες θα μπορεί να αποδοθεί στην Κύπρο. Όσοι δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για να μπορέσουμε να  σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το βήμα και να μας απαγγείλουν το ποίημα τους για την Αμμόχωστο. 

Ακολουθούν οι νέες λίστες με τα βραβευθέντα έργα του Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα "ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ" εις μνήμην της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου:

Συμμετοχές, που λαμβάνουν ως δώρο ένα σπάνιο βιβλίο της ποιήτριας Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου:

Αμμόχωστος, Άσβεστη Μνήμη: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου
Στην Αμμόχωστο: Μπάμπης Τσέλος
Αμμόχωστος Πόλη: Γιώτα Κολλέρη
Θρησκεία που πάντα στάθηκα σ' αυτή προσκυνητής: Άκης Χατζιχαμπής
Στην Αμμόχωστο: Μιλτιάδης Ντόβας
Θα 'ρθει καιρός, βασίλισσα μου Αμμόχωστο: Ασημίνα Παπανικολάου
Αμμόχωστος Βασιλεύουσα: Μαρία Παχίτη
Αμμόχωστος Πονεμένη: Ελένη Ζαραμητροπουλου
Αμμόχωστος Βασιλεύουσα: Όλγα Οικονομίδου
Ήταν η αγάπη μας: Άθως Χατζηματθαίου 

Συμμετοχές που λαμβάνουν ως δώρο ένα σπάνιο βιβλίο του συγγραφέα Ανδρέα Κυριάκου, υιού της ποιήτριας: 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΑΝΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΞΕΝΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΖΗ
ΓΙΑΤΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΦΑΡΙΔΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΡΑΚΟΥ
ΚΟΥΛΑ ΓΕΝΝΑΡΗ
ΣΩΤΟΣ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΝΙΕΡΗ
ΠΟΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ
ΜΙΚΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΤΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ
ΚΑΝΙΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΕΛΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΩΡΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
ΒΑΣΩ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΦΙΣΚΥΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΙΒΑΧΤΗΣ 

Συμμετοχές που λαμβάνουν ως δώρο ένα βραβείο από τη βιβλιοθήκη του Ε.Π.Ο.Κ.: 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΠΑΝΤΑΖΗ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΠΑΧΝΙΩΤΟΥ
ΑΔΕΛΑΙΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΑΛΙΤΗΣ
ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΚΗ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΙΚΗ ΓΙΟΚΚΑ
ΜΥΡΟΥΛΛΑ ΜΑΠΠΟΥΡΑ
ΑΝΘΗ ΑΥΓΕΡΗ
ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
ΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ 

Συμμετοχές που λαμβάνουν ως δώρο ένα βραβείο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου: 

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΜΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΟΟΥΡΒΑΣ
ΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΣΙΚΑΔΗ
ΖΩΤΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΜΑΡΩ ΠΑΠΑΜΗΝΑ ΚΟΛΑΣΙΔΟΥ
ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΑΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΛΟΥΒΑΤΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΑΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΝΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΙΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΛΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΝΤΟΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΠΑΖΑΝΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΛΚΑΣ
ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΝΟΥ

 

Read 1336 times

Latest from apostaktirio team