Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 11:00

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Καλλιτεχνείου Αχαρνών

Written by
2716

Η Αναγνωστική Επιτροπή του Καλλιτεχνείου Αχαρνών για τον 1ο Διαδικτυακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνείου Αχαρνών -έχοντας πρώτα ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση και τη ταλαιπωρία και ξαναζητώντας στη τελική ανακοίνωση αυτή των αποτελεσμάτων- διάβασε στη διάρκεια του Γενάρη όλες τις συμμετοχές προσεκτικά και επανειλημμένως για την πληρέστερη ανάδειξη των μυστικών και μυστηρίων που μπορούσαν να αναδειχθούν από το κείμενο ή των εμφανών δυνατών στοχασμών, ειλικρινών κι υπεύθυνων εκφράσεων με άξονα την ελληνική γλώσσα και τον πειραματισμό στην εξωστρέφεια της έμπνευσης μέσω του λόγου.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κι επειδή μια τέτοια ανακοίνωση δεν πρέπει να είναι ποτέ βαρύγδουπη και βαρετή, πατώντας μια "Διαγραφή" στα παραπάνω, απλώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο πράγματα από τη θέση αυτή, που μπορούμε για ελάχιστο να κρατήσουμε την αγωνία σας και την προσοχή σας.

Πρώτον, ανακοινώνουμε τα τελικά αποτελέσματα (αναγράφεται ο κωδικός που είχε το έργο κατά τη βαθμολόγηση, μια και δεν ξέραμε το πραγματικό όνομα του συμμετέχοντα / αναγράφεται η τελική γενική βαθμολογία άνω του 16 κι η αντίστοιχη διάκριση που λαμβάνει ο συμμετέχων / το όνομα του συμμετέχοντα που συμπληρώθηκε μόλις σήμερα το πρωί από την υπεύθυνη ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των συμμετοχών).
Οι λοιποί συμμετέχοντες δεν μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, οι διακριθέντες δε μπορούν να μάθουν για τις επιμέρους βαθμολογίες κάθε αναγνώστη, διατηρώντας όλοι τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους, τα οποία διαγράφηκαν από τους υπολογιστές των αναγνωστών για πλήρη και τυπική επιβεβαίωση της προστασίας αυτών.
***Τα έργα των διακριθέντων και των μη διακριθέντων θα ξαναδιαβαστούν, θα συζητηθούν και εν καιρώ οι συμμετέχοντες ίσως κληθούν σε κάποια συζήτηση επί του έργου τους ή σε κάποια συνεργασία. Η κάθε κατηγορία (ποίηση, διήγημα κλπ) θα υποστεί επεξεργασία (όχι αλλοίωσης, μα εξέτασης πιθανών προεκτάσεων) ξεχωριστά και θα προταθεί στους δημιουργούς πιθανή εργασία και συνεργασία με κάποιον σκοπό. Αυτές οι εργασίες θα γίνουν από τα μέλη της Λογοτεχνικής Ομάδας Καλλιτεχνείου Αχαρνών (ασφαλώς με προστασία κάθε πνευματικού δικαιώματος κι ό,τι αυτό συνεπάγεται από τις σχετικές διατάξεις) με άμεση επαφή και συζήτηση με τους συμμετέχοντες, πλήρη εχεμύθεια και αφήνοντας ανοιχτή κι ελεύθερη κι απαραίτητη οποιαδήποτε επικοινωνία, πρόταση και σκέψη των συμμετεχόντων. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να γίνει μέσω email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με προσωπική επαφή (όπου είναι αυτό δυνατόν) στο Καλλιτεχνείο, οδός Αθανασίου Χειλίου 16.
Έως τότε, τα έργα αυτά αποτελούν τα χειρόγραφα πρώτα της έμπνευσης του καθενός κι έπειτα αυτά που υμνούν πέρα από το προσωπικό σύμπαν και το σύμπαν που ζητήσαμε να ενταχθούν κι αυτό είναι ο Εθελοντισμός, ο Ακτιβισμός κι η Ερασιτεχνία -το καθένα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
Ευχαριστούμε θερμά γι' αυτή την υποδοχή και δεσμευόμαστε για μια δεύτερη και τρίτη και τέταρτη ανάγνωση έργων, που οι δημιουργοί έχουν εναποθέσει ελπίδες, πληγές και πηγές ζωοδόχες, γιατί όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα δημιουργήματά τους έχουν δικαίωμα σε επιπλέον ευκαιρίες. Έτσι ας μην ειδωθεί αυτή η λίστα ως τελεσίγραφο, αλλά ως η πρώτη γνωριμία μας.

Συγχαρητήρια στους διακριθέντες και συγχαρητήρια περισσότερα και ευγενέστερα στους διακριθέντες και μη που θα συνεχίσουν να γράφουν, να ποιούν, να προτείνουν, να αγωνιούν και να αγωνίζονται όπως ανασαίνουν!

Ιδού η λίστα των διακριθέντων:

Κατηγορία Ποίηση
π.2 - 17 (έπαινος) / Παλιουργιώτης Μόσχος / Κυανή Διδυμότειχου Έβρου
π.9 - 17 (έπαινος) / Αντωνόπουλος Νίκος / Βύρωνας, Αττική
π.16 - 17 (έπαινος) / Ιορδανίδου Αρσενία Ευαγγελία Χλόη / Ντράφι, Αττική
π.1 - 16,5 (έπαινος) / Καββαδίας Γιώργος / Κορυδαλλός, Αττική
π.26 - 16,5 (έπαινος) / Φρεγγίδου Ελισσάβετ / Κιλκίς
π.62 - 16,5 (έπαινος) / Κουτή Έλενα / Τρίκαλα
π.96 - 16,5 (έπαινος) / Γιανναδάκη Γωγώ / Θεσσαλονίκη
π.101 - 16,5 (έπαινος) / Δημητριάδης Δημήτρης / Πεύκα, Θεσσαλονίκη
π.149 - 16,5 (έπαινος) / Μακρόπουλος Ξενοφώντας / Βριλήσσια, Αττική

Κατηγορία Διήγημα
δ.19 - 18,25 (α' διάκριση) / Καψούρη Κωνσταντίνα / Ηλιούπολη, Αττική
δ.41 - 17,7 (β' διάκριση) / Ρεμούνδος Γιάννης / Κερατσίνι, Πειραιάς
δ. 43 - 17,5 (έπαινος) / Νιγδέλης Κωνσταντίνος / Συκιές, Θεσσαλονίκη
δ.46 - 17,4 (έπαινος) / Αλέξη Γιώτα / Σπάτα, Αττική
δ.68 - 16,5 (έπαινος) / Φωτιάδης Άγγελος / Καλλονή, Λέσβος

Κατηγορία Άρθρο
α.4 - 18,75 (α' διάκριση) / Σπυριδάκη Δέσποινα / Λάρισα
α.12 - 17,5 (β' διάκριση) - μικρότερη απόκλιση μεταξύ αναγνωστών / Καπετάνιος Αντώνης / Περιστέρι, Αττική
α.18 - 17,5 (έπαινος) / Τζιβελέκη Ιωάννα / Ηράκλειο, Αττική
α.7 - 16,5 (έπαινος) / Χεγκάζη Κατερίνα / Ν. Σμύρνη, Αττική

Κατηγορία Σλόγκαν
σ.6 - 17,5 (β' διάκριση) / Μπαχαρακάκη Κάκια / Αγία Παρασκευή, Αθήνα

Κατηγορία Τραγούδι
τ.14 - 18,3 (α' διάκριση) / Μανόλης Τσιλιβάκος / Άλιμος, Αττική
τ.28 - 18 (β' διάκριση) / Παναγιώτου Κατερίνα / Βύρωνας, Αττική
τ.19 - 18 (β' διάκριση) / Παναγοπούλου Αλεξάνδρα / Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
τ.21 - 17,5 (έπαινος) / Φλώρου Ευσταθία / Αρχαία Επίδαυρος
τ.22 - 17,5 (έπαινος) / Πεχλιβανίδου Ευαγγελία / Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
τ.8 - 17,5 (έπαινος) / Χατζόπουλος Γιώργος / Ορεστιάδα, Έβρος
τ.11 - 17,3 (έπαινος) / Ράπτη Κωνσταντίνα / Χαλκούτσι Ωροπού Αττικής
τ.15 - 17 (έπαινος) / Καβαλάρη Ζωή / Άνω Πετράλωνα, Αθήνα
τ.18 - 17 (έπαινος) / Παρασκευάς Εμμανουήλ / Πειραιάς
τ.5 - 16,5 (έπαινος) / Τούλιος Δημήτρης / Πάτρα

Υ.Γ.: Η α' διάκριση απονέμεται σε αυτούς που ξεπέρασαν τη βαθμολογία του 18, η β' διάκριση εκείνη του 17 κι οι έπαινοι για όσους ξεπέρασαν τη βαθμολογία του 16. Σε περίπτωση ισοβαθμίας λήφθηκε υπόψη η μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ των αναγνωστών. Όπου δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, η διάκριση ή ο έπαινος δίνεται εξ ημισείας.

Η βραδιά απονομής των διακρίσεων θα γίνει την Παρασκευή 08 Φλεβάρη και ώρα 21.00 στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών, Αθανασίου Χειλίου 16, όπισθεν Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών (Κεντρική Πλατεία Αχαρνών / Αγίου Βλασίου) και όπισθεν Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών (επί της οδού Σαλαμίνος).
***Όσοι αδυνατούν να παρευρεθούν παρακαλούμε να αποστείλλουν ένα βίντεο που μπορούν να πουν το ο,τιδήποτε... Για να έχουμε κάτι από αυτούς! Ας το αποστείλουν στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσκεκλημένοι είναι σαφώς κι όσοι δεν είδαν τα ονόματά τους στη λίστα, καθότι τώρα όλα ξεκινούν, όπως προείπαμε.



Δεύτερον, προκηρύσσουμε από τώρα τον "2ο Διαδικτυακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνείου Αχαρνών", ο οποίος θα ξεκινήσει στα πλαίσια του νέου θεσμού "ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΓΑ! / WATCH ART! - Παρέμβαση στην πόλη!" αρχές Μαϊου. Θα υποδιαιρείται σε δύο κατηγορίες:


Α) Το Ακαριαίο - "Όπως το τσεκούρι κόβει ένα δέντρο τόσο ώστε να μπορείς να το ξαναενώσεις και να ταιριάζει ακριβώς σα να μη χάθηκε ρίνισμα, έτσι κι η ελάχιστη χαραμάδα απ' όπου περνά το φως και με γυμνό μάτι ίσως να μη τη δεις!"
Β) Ποίηση - Η οποιαδήποτε δημιουργία χωρίς ακριβείς κανόνες, χωρίς επονομασίες και κατηγορίες, η τέχνη, η γέννηση που κυοφορείται εξωμήτρια των κανόνων κι επιβεβαιώνει ως εξαίρεση τον πιο αυστηρό καθορισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες τον Απρίλη!

 

http://kallitexnikokafeneioaxarnewn.blogspot.gr/2013/01/1.html


Read 2716 times

Latest from Super User