Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 17:08

Αποτελέσματα 5ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Written by
3052

Σημείο συνάντησης των σύγχρονων δημιουργών που μέσα από την ποίηση και το φωτογραφικό φακό βρήκαν το δικό τους «καταφύγιο» έκφρασης, αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με τον 5ο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας που προκήρυξε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού με θέμα: «Όμορφη που 'ναι η ζωή».

Οι «τίτλοι τέλους» του κορυφαίου θεσμού που ενεργοποίησε εκατοντάδες δημιουργούς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, γράφτηκαν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της  εκδήλωσης απονομής των βραβείων, των επαίνων και των διακρίσεων
των συμμετεχόντων.

 

Η αίθουσα Κινηματοθεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου γέμισε "ασφυκτικά" από ανθρώπους όλων των ηλικιών που είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» με οδηγό τα έργα που διακρίθηκαν στον ποιητικό και φωτογραφικό διαγωνισμό, και να μοιραστούν μέσα από δρώμενα που εκτυλίχθηκαν επί σκηνής, την ομορφιά της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Την βραδιά άνοιξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες που - ανεξάρτητα από το εάν διακρίθηκαν ή όχι - τίμησαν με τα έργα τους τον Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας. "Ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας κατάφερε να σφραγίσει με το εύρος συμμετοχών του αλλά και την ποιότητά του τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Να αποτυπώσει με τα πιο παραστατικά «χρώματα» το πνεύμα της εποχής, και να "αγκαλιάσει" τους σύγχρονους δημιουργούς που μέσα από τα έργα τους ξεδίπλωσαν τις σκέψεις, τις αγωνίες και τα συναισθήματά τους" τόνισε ο κ. Σούλας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Καμαρινός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πανελλήνιας διοργάνωσης, η οποία συνιστά κορυφαίο θεσμό για το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. "Θα ήθελα να συγχαρώ όλους αυτούς που έδωσαν την προσωπική τους σφραγίδα στον 5ο ποιητικό και φωτογραφικό διαγωνισμό, που κατέθεσαν μέσα από τα έργα τους τις ευαισθησίες, τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τα μέλη των κριτικών επιτροπών ποίησης και φωτογραφίας, η συμβολή των οποίων υπήρξε ανεκτίμητη για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού" κατέληξε ο κ. Καμαρινός.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πλαισιώθηκε από μια ξεχωριστή και σύνθετη παράσταση κινηματογραφικής εικόνας, κίνησης, χορού και μουσικής, απαγγελίας ποίησης και φωτογραφίας, με πρωταγωνιστές τοπικούς μουσικούς, τραγουδιστές και τους εθελοντές  - μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου που χόρεψαν, τραγούδησαν και απήγγειλαν τα ποιήματα των διακριθέντων του Διαγωνισμού.

Παράλληλα στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου λειτούργησε Έκθεση Φωτογραφίας των συμμετεχόντων του Διαγωνισμού, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.



ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ


1ο Βραβείο:  Κωνσταντίνος Βολάκης για το ποίημα "Τόλμη"

2ο Βραβείο: Αχιλλέας Σύρμος για το ποίημα  "Ο συρμός της νυχτερινής ευτυχίας"

3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Σώκος για το ποίημα "Υπολείμματα ναυαγίου"


Έπαινοι του Διαγωνισμού Ποίησης (Με αλφαβητική σειρά)

- Νίκος Αντωνόπουλος για το ποίημα  "Άσε να ξημερώσει"

- Πόλυ Γκίνου για το ποίημα "Πρόσημον"Λευτέρης Δεβεράκης για το ποίημα "Συνέβη, την Άνοιξη"

- Σταυρούλα Κωστακοπούλου για το ποίημα "Αυτοί"


Διακρίσεις του Διαγωνισμού Ποίησης

- Παναγιώτα Κατσουλάρη για το ποίημα "Ο καιρός του Λυσίππου"

- Μαίρη Μπριλή για το ποίημα "Το πρώτο ραντεβού"

- Αθανάσιος Πατεράκης για το ποίημα "Στο ανηφόρι της ζωής"

- Έλλη Φρεγγίδου για το ποίημα "Δωσ' μου το χέρι σου"

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ:

Μοσχοφίδης Αναστάσιος

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

1ο Βραβείο:  Τάσος Χίος

2ο Βραβείο: Απόστολος Λιακόπουλος

3ο Βραβείο: Απόστολος  Αλεξίου


Έπαινοι του Διαγωνισμού Φωτογραφίας (Με αλφαβητική σειρά)

- Απόστολος  Αλεξίου

- Γιαννακίδου Μαρία

- Δόμνα Ισαακίδου

- Ευαγγελία Μπασδέκη

- Αφροδίτη Πατουλίδου

- Τάσος Χίος

- Τάσος Χίος


ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Κριτική Επιτροπή Ποίησης

- Αλέξανδρος Ακριτίδης                            

- Θεοδοσία Κωνσταντινίδου                      

- Χρήστος Μαρτίνης                        

- Άρης Μπιτσώρης

- Γιάννης Φραγκούλης


Κριτική Επιτροπή Φωτογραφίας

- Ανέστης Μαστορίδης

- Φώτης Παλαιολόγος

- Άρης Ακριτίδης

 

 

 


Read 3052 times

Latest from Super User