Print this page
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 07:45

Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Σωτηρία Ιωαννίδου, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την ευρύτερη περιοχή της Δράμας

Written by
1647
Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Σωτηρία Ιωαννίδου, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την ευρύτερη περιοχή της Δράμας

Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Σωτηρία Ιωαννίδου, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την ευρύτερη περιοχή της Δράμας 

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν  όλοι οι συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεις) με φόντο τον ιδιαίτερο τόπο τους στην ευρύτερη περιοχή. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημά τους να εκτυλίσσεται στην περιοχή, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Τέλος, το διήγημα μπορεί να αποτελεί φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχικά είδη (τρόμου, μυστηρίου, αστυνομικό, ιστορικό, ερωτικό, φαντασίας κ.λπ.).

Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικήςκαι Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΟΤΑ) Δράμας

Για τις Εκδόσεις iWrite, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού των ελληνικών πόλεων, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος είναι να γνωρίσουμε όλοι τον εκάστοτε τόπο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, από μία ιστορία μυστηρίου κ.λπ. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό τρόπο. Να γνωρίσουμε τους τόπους σε διάφορες εποχές, πάντα υπό το μυθοπλαστικό πρίσμα. Να δημιουργήσουμε μία σειρά βιβλίων διαφορετικών από τα άλλα.

Τα βραβευμένα διηγήματα του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στο νομό μέσα στο 2018. Ο χώρος και ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τους συγγραφείς, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας των διαγωνισμών. Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων των ελληνικών πόλεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις iWrite (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900).

Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Μαΐου 2018.

Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Φιλίππου 49, Τ.Κ. 54 631, Θεσσαλονίκη.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Δράμας – Ιστορίες του Τόπου μας”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Βραβεία Διαγωνισμού

Πρώτο βραβείο: Τιμητικός Έπαινος και έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.
Δεύτερο βραβείο: Τιμητικός Έπαινος και υποτροφία ύψους 600 ευρώ για την έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.
Τρίτο βραβείο: Τιμητικός Έπαινος και υποτροφία ύψους 400 ευρώ για την έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.

Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης, θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite αξίας 200 ευρώ για την έκδοση του βιβλίου τους από τις Εκδόσεις iWrite.

 

 

Read 1647 times

Latest from apostaktirio team