Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 07:55

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2018

Written by
2486
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2018

 ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση συμμετοχής στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: ‘Ως την άκρη του ονείρου …’ »

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια του Διευθυντή της, Δρ. Χρήστου Γεωργίου σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων δια της Διευθύντριάς του, Δρ. Βιργινίας Αρβανιτίδου και το Δημοτικό Σχολείο Λητής δια της Διευθύντριάς του, κυρίας Κυριακής Μιζαμίδου (συγγραφέως, MSc στη δημιουργική γραφή) προκηρύσσει τον 2ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: «Ως την άκρη του ονείρου... »

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το σχ. έτος 2016-17 ως φυσική συνέχεια των τοπικών μαθητικών διαγωνισμών συγγραφής παραμυθιού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και έτυχε μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης από παιδιά και εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας.

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Σε μια εποχή που πολλοί/ές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά έχουν χάσει  τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους λόγω της πολυμορφίας, της πολυσημίας και της πολυτροπικότητας της πληροφορίας (διαδίκτυο - τηλεόραση), η δημιουργική γραφή δεν είναι παρά μόνο η αρχή στο ταξίδι της εξερεύνησης του λογοτεχνικού λόγου. Είναι ένας δρόμος για την καλλιέργεια και ανάπτυξη όλων των αισθήσεων μέσα από την Τέχνη. Ένας τρόπος έκφρασης και ζωής.

Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στον διαγωνισμό έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει, να δημιουργήσει νέους αναγνώστες και νέες αναγνώστριες, να εμπνεύσει νέους και νέες δημιουργούς μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών μέσω της δημιουργικής και της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της συγγραφής και της εικονογράφησης. Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό καλούνται να δημιουργήσουνσυγγραφικές ομάδες 3 και πλέον ατόμων. Στη συνέχεια, δουλεύοντας ομαδικά και συνεργατικά θα έχουν τη δυνατότητα να στοχαστούν, να μιλήσουν και στο τέλος να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις, τις ιδέες, τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες, ακόμα και τους φόβους τους μέσα από πρωτότυπες παραμυθιακές ιστορίες.

 Διαβάστε περισσότερα: http://diktyoparamythia.blogspot.gr/2017/12/2-2018.html

 

 

Read 2486 times

Latest from apostaktirio team