Print this page
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 06:08

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Π.Ο.Κ.)

Written by
2499
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Π.Ο.Κ.)

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Π.Ο.Κ.) 

                                                                       Aθήνα, 11 Οκτωβρίου 2018

                                                                                   Αριθμ.Πρωτ.: 42             

 Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.ΟΚ.), προκηρύσσει τον 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2018 στα ακόλουθα είδη του λόγου: 

- ΠΟΙΗΣΗ

- ΔΙΗΓΗΜΑ

- ΔΟΚΙΜΙΟ

- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

- ΠΑΡΑΜΥΘΙ 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: 

     Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό,  έχουν όλοι οι διαμένοντες ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, ενήλικες άνω των 18 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έως τρία είδη του λόγου, αλλά με ένα μόνο έργο τους και δημιούργημα ενός και μόνο δημιουργού, αδημοσίευτο και να μην έχει βραβευτεί σε άλλον διαγωνισμό. Στον παρόντα διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν λάβει αθλοθετημένο βραβείο με χρηματικό ποσό στο αντίστοιχο λογοτεχνικό είδος, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 31ηΙανουαρίου 2019  (σφραγίδα ταχυδρομείου). 

    Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, το διήγημα τις 6 σελίδες, το Δοκίμιο τις 30 σελίδες, το Θεατρικό Έργο τις 45 σελίδες και το Παραμύθι τις 30 σελίδες.  Κάθε έργο με τον τίτλο του θα πρέπει να αποσταλεί σε τρία (3) δακτυλογραφημένα αντίγραφα A4, με ψευδώνυμο πάνω δεξιά, με γραμματοσειρά Αrialκαι μέγεθος γραμμάτων 12.

Οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα αντίγραφα του έργου  τους καθώς και  ένα μικρότερο κλειστό φάκελο όπου μέσα θα εσωκλείσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχ.Κώδικας, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), E-mail, λογοτεχνικό είδος που συμμετέχουν, τίτλο έργου και ψευδώνυμο). Στη θέση του αποστολέα στον μεγάλο φάκελο να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο. 

Η αποστολή των έργων θα γίνει ταχυδρομικά με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ)  στην κατωτέρω διεύθυνση: 

Προς τον

Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας (Υπόψη Προέδρου κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη)

Μικράς Ασίας 55 -  115 27 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ –  ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στον εξωτερικό φάκελο θα φαίνεται η αντίστοιχη ένδειξη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ. «Για τον 9ο Διαγωνισμό Ποίησης» ή «για τον 9ο Διαγωνισμό Δοκιμίου» 

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα από ένα είδος, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό μικρό φάκελο προσωπικών στοιχείων), να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο θα αναγράφονται στο εξωτερικό μέρος του φακέλου όλα τα είδη που περιέχει (π.χ. «Για τον 9ο  Διαγωνισμό  Ποίησης και Διηγήματος»). 

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης δικαιούται να απονείμει σε   κάθε λογοτεχνικό είδος τρία βραβεία, επαίνους και διακρίσεις ή να μη απονείμει καμιά διάκριση. Η κριτική επιτροπή δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. 

Τα ονόματα των διακριθέντων, καθώς και η ημερομηνία και ο χώρος της απονομής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ομίλου www.epok.gr  

Όσοι δεν παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης μπορούν να παραλάβουν το βραβείο τους με αντιπρόσωπό τους την ημέρα τής απονομής (κατόπιν ενημερώσεως εκ των προτέρων), ή ταχυδρομικά, με αντικαταβολή, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία.

Σε περίπτωση χρηματικής αθλοθέτησης βραβείου, ο βραβευμένος υποχρεούται να παρίσταται ο ίδιος και όχι δι' αντιπροσώπου του. Σε αντίθετη περίπτωση το βραβείο πηγαίνει στον επόμενο βραβευθέντα. 

Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, καθώς και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα καταστρέφονται μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων. 

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. 

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό στα τηλέφωνα

- Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ΕΠΟΚ (6937544184)

- Τζούλια Πουλημενάκου, Αντιπρόεδρος ΕΠΟΚ (6980721418) 

Στο email  epokdiagonismos@gmail.com

και  kypriakosellinismos@yahoo.gr 

και σχετικά με τον σύλλογο στην ιστοσελίδα www.epok.gr 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 

Η Γενική Γραμματέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑ

 

 

Read 2499 times

Latest from apostaktirio team