Print this page
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 14:32

EYELANDS - ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2019

Written by
2445
EYELANDS - ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2019

EYELANDS - ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2019

σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Άνοιξη». Οι συμμετοχές πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα σύντομα διηγήματα με όριο τις 500 λέξεις.

2. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, δεν υπάρχει συνδρομή, αρκεί ένα κείμενο στην ελληνική γλώσσα χωρίς άλλες προϋποθέσεις εκτός από το να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος.

3. Οι ιστορίες που θα επιλέξουμε θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες τον Μάιο του 2019.

4. Στο διαγωνισμό αυτό όλες οι διακρίσεις είναι ισότιμες. Η ομάδα ανάγνωσης δεν βαθμολογεί αλλά επιλέγει τα κείμενα που θεωρεί το κάθε μέλος της ότι αξίζουν διάκριση. Δεν θα υπάρχουν ειδικά βραβεία, όλοι οι νικητές θα επιλεγούν για την έκδοση χωρίς άλλη διάκριση, και όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στη συλλογή θα πάρουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου – όσοι μένουν στην Αθήνα θα το παραλάβουν στην παρουσίαση ενώ όσοι έχουν μόνιμη διαμονή στην επαρχία θα το παραλάβουν ταχυδρομικά. Οι συγγραφείς θα έχουν επίσης έκπτωση 25% στις αγορές βιβλίων από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

5. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο eyelands δηλαδή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eyelandsmag@gmail.com

και ακόμη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα κείμενά σας πρέπει να είναι σε μορφή word.doc ( ή docx) και όχι σε pdf

6. Θα χρειαστούμε ένα όνομα (ή αν θέλετε ψευδώνυμο) και αν το διήγημά σας επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλετε τη διεύθυνσή σας και το πραγματικό σας όνομα. Στην έκδοση το ψευδώνυμο θα διατηρηθεί μόνο αν το απαιτούν ειδικοί λόγοι. Η συντακτική ομάδα των εκδόσεων που θα διαβάσει τα κείμενα πάντως δεν θα γνωρίζει το όνομά σας όπως γίνεται σε όλους τους διαγωνισμούς του eyelands θα έχει μόνο τον κωδικό αριθμό για κάθε κείμενο.

7. Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει ένα μόνο διήγημα.

Τα δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς που μπορούν να τα δημοσιεύσουν οπουδήποτε θέλουν, μετά το τέλος του 2019. Με τη συμμετοχή τους οι συγγραφείς δεσμεύονται ότι τα διηγήματα θα δημοσιευθούν επίσης στη συγκεντρωτική έκδοση «Ιστορίες για όλες τις εποχές» που σχεδιάζουμε να γίνει όταν κλείσει ο κύκλος με όλες τις εποχές. Όταν δηλαδή θα έχουμε διηγήματα με θεματική από όλες τις εποχές του χρόνου.

8. Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 10 Ιανουαρίου 2019 και λήγει στις 20 Μαρτίου 2019.

9. Τα κείμενα θα κριθούν από συγγραφείς και συνεργάτες της ιστοσελίδας και της ομάδας των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Απριλίου 2019.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες της Άνοιξης» θα γίνει στις αρχές Μαΐου του 2019. Στην ίδια εκδήλωση έχει προσκληθεί και η Αυστραλή συγγραφέας Catherine McΝamara, που τιμήθηκε με το Grand Prize στα Eyelands Book Awards 2018, για να μιλήσει στο κοινό και να της απονεμηθεί το βραβείο.

Σημείωση: Ο τίτλος που θα διαλέξετε για την ιστορία σας δεν θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον τίτλο του θέματος, δηλαδή: «Άνοιξη». Οι συγγραφείς που παρ’ όλα αυτά θα στείλουν κείμενο με αυτόν τον τίτλο εάν επιλεγούν για τη συλλογή θα πρέπει να τον αντικαταστήσουν.

*Ο πίνακας -αφίσα του διαγωνισμού είναι της Αντριάνας Μίνου.

Εδώ και οκτώ χρόνια το eyelands είναι ένα νησί που φιλοξενεί κείμενα από νέους και καταξιωμένους συγγραφείς. Αυτά τα οκτώ χρόνια στις ηλεκτρονικές σελίδες του εμφανίστηκαν εκατοντάδες ποιητές και συγγραφείς οι περισσότεροι από τους οποίους είδαν για πρώτη φορά ένα δικό τους κείμενο να δημοσιεύεται. Παράλληλα, με τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για όλα τα είδη γραφής που έχουμε διοργανώσει, δώσαμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 600 συγγραφείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να δουν τα κείμενά τους να κυκλοφορούν σε βιβλίο - πολλοί είναι νέοι άνθρωποι που είδαν για πρώτη φορά ένα κείμενό τους να τυπώνεται!

Από το 2010 διοργανώνουμε τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα. Το αγγλόφωνο τμήμα του διαγωνισμού έχει αναγνωριστεί ως ένας πραγματικά αξιόπιστος, έγκυρος και καταξιωμένος πλέον διαγωνισμός διηγήματος. Κάθε χρόνο, οι πιο γνωστές ιστοσελίδες που ασχολούνται με τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως το Duotrope, booktrust.org.uk, justacontest.com, www.londoncomedywriters.com, virtualwritersinc.com, Prizemagic.co.uk,  www.artsjobs.org.uk και πολλοί άλλοι δημοσιεύουν την ανακοίνωση του διαγωνισμού μας, ο οποίος έχει κερδίσει τη φήμη του χρόνο με το χρόνο, τηρώντας τις υποσχέσεις του και  ακολουθώντας τους κανόνες σχολαστικά και συμπληρώνοντας όλα τα κριτήρια που επιτρέπουν σε έναν διαγωνισμό να κερδίσει σεβασμό και αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

Το 2018 διοργανώσαμε για πρώτη φορά διεθνή διαγωνισμό σύντομου διηγήματος αλλά και τα διεθνή βραβεία βιβλίου EYELANDS BOOK AWARDS με εξαιρετική επιτυχία.

Συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά να ταξιδεύουμε στις θάλασσες του διαδικτύου και σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις μας. Το eyelands, πάντα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες διοργανώνει εκτός των άλλων το Φεστιβάλ της Άμμου, αλλά και το συλλογικό Εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε ιστορίες».  

Read 2445 times

Latest from apostaktirio team