Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 22:26

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ για παιδιά και εφήβους «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας». ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Written by
1219
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ για παιδιά και εφήβους  «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας».  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ για παιδιά και εφήβους

«Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

περιοχή: Νομός Μεσσηνίας | ηλικία: 10 - 16 ετών

Με αφορμή το Έτος Βιβλίου που διανύουμε φέτος, καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» προκήρυξε παιδικό-εφηβικό διαγωνισμό με σκοπό την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας».

Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις:

Στην α' φάση του διαγωνισμού από 2 Απριλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019 -τελική παράταση- παιδιά και έφηβοι από 10 έως 16 ετών από όλη τη Μεσσηνία, καλούνται εθελοντικά να γράψουν ένα διήγημα.

Στη β' φάση του διαγωνισμού, με βάση τα διηγήματα που θα επιλεγούν για το βιβλίο, άλλοι που θα ήθελαν να συμμετέχουν ή και οι ήδη συμμετέχοντες με διήγημα, θα ζωγραφίσουν με σκοπό την εικονογράφηση του βιβλίου.

Α' Φάση: Διαγωνισμός Διηγήματος διάρκεια: 2 Απριλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019 (τελική παράταση)

Μια περιπέτεια με δύο ήρωες˙ τον Ναρτούρο και τη Ναρτούρα. Στην ιστορία μπορούν φυσικά να συμπεριλάβουν και την παρέα των δύο ηρώων, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα –υπαρκτά ή μη- επιθυμούν να εντάξουν στην ιστορία τους.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο διήγημα.

Ο τόπος που θα διαδραματίζεται η ιστορία θα πρέπει να είναι κάποιο πολιτιστικό, ιστορικό ή φυσικό μνημείο της περιοχής που ζει ο κάθε διαγωνιζόμενος.

Αρχικά λοιπόν το κάθε διαγωνιζόμενος, θα πρέπει να διεξάγει μια μικρή έρευνα για τα πολιτιστικά, ιστορικά ή φυσικά μνημεία της περιοχής του. Αφού τα ανακαλύψει, θα πρέπει να επιλέξει ποιο θα είναι το μέρος εκείνο όπου θα αναπτύξει το διήγημά του (π. χ. ένας αρχαιολογικός χώρος, ένα αλώνι, ένα πέτρινο γεφύρι, ένας πύργος, ένα κάστρο, ένα λιμάνι, μια παραλία, ένας ελαιώνας με αιωνόβιες ελιές, μια πλατεία με έναν αιωνόβιο πλάτανο, μια πηγή, ένας βράχος κ.λπ.). Ο τόπος αυτός θα πρέπει να αναφέρεται και στον τίτλο του διηγήματος. Για παράδειγμα: «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στο κάστρο του/της... » ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στο παλιό ελαιοτριβείο του/της...» ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στον πέτρινο γεφύρι του/της...» ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στον λιβάδι με την αιωνόβια βελανιδιά...» ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στο λιμανάκι του/της...», κ.ά.

Μαζί με το διήγημα, θα επισυνάπτεται σελίδα με παραπομπή στις πηγές της έρευνας -και με φωτογραφίες προαιρετικά- που έκανε ο κάθε διαγωνιζόμενος και που αποτελεί προϋπόθεση για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Θα επισυνάπτεται επίσης η Υπεύθυνη Δήλωση από τον ασκούντα την επιμέλεια του διαγωνιζόμενου. Όλα μαζί, θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ταχυδρομείου μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, με την ένδειξη (θέμα): ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο (και με τη χρήση μικρών χαρακτήρων, ώστε να γίνεται σωστά η ανάγνωση ως προς τον τονισμό επιθέτου), τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλικία και το σχολείο που μαθητεύει. Η φόρμα της Υπεύθυνης Δήλωσης βρίσκεται στην ηλεκτρονική μας σελίδα: www.nartura.eu

Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από μια 3μελή επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους λογοτέχνες συγγραφείς και σεναριογράφους και είναι οι εξής: η Ισμήνη Καπάνταη, ο Μάνος Κοντολέων και η Ζωή Νικητάκη. Στη συνέχεια, τα καλύτερα από αυτά θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο που θα έχει ως τίτλο: «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας».

Η επιτροπή αξιολόγησης τέλος, θα επιλέξει και τα 3 καλύτερα –κατά την κρίση της- διηγήματα από την παραπάνω συλλογή. Οι τρεις μικροί συγγραφείς, θα κερδίσουν μια σειρά σεμιναρίων δημιουργικής γραφής.

Επισήμανση:

Στην αξιολόγηση του κάθε διηγήματος θα δίνεται ειδική βαρύτητα στο μέγεθος και το βάθος της έρευνας που θα έχει κάνει ο κάθε διαγωνιζόμενος. Στοιχεία αυτής της έρευνας θα πρέπει να αναδύονται μέσα από το διήγημά του, με αναφορές στα μνημεία πολιτιστικής, ιστορικής ή και φυσικής κληρονομιάς του συγκεκριμένου τόπου, που επέλεξε να αναδείξει στο διήγημά του.

Μαζί με κάθε διήγημα θα πρέπει να υπάρχει στο τέλος παραπομπή, σχετικά με τις πηγές από όπου αντλήθηκαν οι πληροφορίες, όπως:

βιβλία: τίτλος, συγγραφέας, αριθμός σελίδας

διαδίκτυο: η διεύθυνση της ιστοσελίδας

φυσικά πρόσωπα: ονοματεπώνυμο, τόπος διαμονής, ηλικία (κυρίως όταν πρόκειται για ηλικιωμένους)

και από όπου αλλού υπάρχει η δυνατότητα να αντληθούν πληροφορίες. Για παράδειγμα, μια πέτρινη επιγραφή, μια πινακίδα.

Καλό θα ήταν –χωρίς να είναι απαραίτητο- όσοι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισυνάψουν και φωτογραφίες από το μέρος -ή τα μέρη- που επέλεξαν για τη διήγηση. Με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο η έρευνα. Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, θα μπορούσαν εάν το επιθυμούν, να συνεργαστούν με άτομα που έχουν τα μέσα να τους βοηθήσουν.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά που θα λειτουργήσουν ως ομάδα. Ένα διήγημα δηλαδή, μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας.

Το κάθε παιδί μπορεί να εκφραστεί γράφοντας στη μητρική του γλώσσα και το κείμενο μπορεί να μεταφραστεί αρχικά, στα ελληνικά.

Όσα από τους διαγωνιζόμενους δεν έχουν τη δυνατότητα ή την ευχέρεια να γράψουν το κείμενο σε pc –που θα είναι η τελική μορφή ώστε να αποσταλεί με e-mail- , μπορεί αρχικά να το κάνει σε χειρόγραφο, σε ένα τετράδιο και στη συνέχεια με τη βοήθεια φίλων, δασκάλων, συγγενών, να το μεταφέρει σε ψηφιακή μορφή.

Διευκρίνιση:

Επειδή το ηλικιακό εύρος των παιδιών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό είναι αρκετά μεγάλο –από 10 έως 16 χρόνων, η αξιολόγηση θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία σε σχέση με την ικανότητά του να διηγηθεί μια ιστορία και όχι την ηλικία συγκριτικά με ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας.

Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώνεται η Α' Φάση του διαγωνισμού μας.

Β' Φάση: Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Η Β' φάση του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του πρώτου μέρους του διαγωνισμού, και αφού αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας τα επιλεγμένα διηγήματα.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής θα αφορά στην εικονογράφηση του βιβλίου που θα φιλοτεχνηθεί και πάλι από παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών, από όλη τη Μεσσηνία.

Τα διηγήματα που θα περιέχονται στο βιβλίο, θα είναι στη διάθεση του κάθε παιδιού μέσω της ιστοσελίδας μας όπως προαναφέρθηκε, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέξει, να εμπνευστεί και να δημιουργήσει.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά που θα λειτουργήσουν ως ομάδα.

Διευκρίνιση:

  • Επειδή το ηλικιακό εύρος των παιδιών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό είναι αρκετά μεγάλο –από 10 έως 16 χρόνων, η αξιολόγηση θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία σε σχέση με την ικανότητά του να διηγηθεί μια ιστορία και όχι την ηλικία συγκριτικά με ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας.

Με την ολοκλήρωση του βιβλίου, ευελπιστούμε να καταφέρουμε να εκδοθεί σε έντυπη, αλλά και σε ψηφιακή έκδοση και να διατεθεί προς πώληση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε συλλόγους αρωγής παιδιού.

Η δημιουργία ενός audio CD επίσης, από γνωστούς ηθοποιούς που θα διαβάζουν τα διηγήματα, θα ήταν χρήσιμο και για τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Αφού καταφέρουμε όλα τα παραπάνω, επόμενος στόχος μας είναι η έκδοση του υλικού αυτού και στα αγγλικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ:

Να δοθούν κίνητρα για εμπλουτισμό της γνώσης μέσα από την ατομική, αλλά και την ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία.

Να δοθούν κίνητρα για την αύξηση της διάθεσης συμμετοχής, με μέσα που ενθαρρύνουν την απόκτηση και τον εμπλουτισμό της γνώσης.

Να δοθούν κίνητρα, για την απόκτηση γνώσης ως προς τη διαδικασία συγγραφής εμπεριστατωμένων κειμένων, με βάση την έρευνα.

Να δοθούν ερεθίσματα για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, μελέτη και εμβάθυνση σε θέματα που το περιβάλλουν καθημερινά.

Η ανάπτυξη της παρατηρητικότητάς του.

Η βελτιστοποίηση της ικανότητάς του στο γραπτό λόγο, μέσω της διαδικασίας.

Η πρόκληση του ενδιαφέροντός του με δημιουργικό τρόπο, για την ιστορία του τόπου του, την πολιτιστική του κληρονομιά, την τέχνη και τη φύση.

Να δοθούν ερεθίσματα, ώστε να ανακαλύψει τα κρυμμένα ταλέντα, μέσα του.

Η ανάδειξη ταλέντων.

Να δοθούν ευκαιρίες για μια την καλλιέργεια του ταλέντου του.

Τα επιπλέον κίνητρα ώστε να αναπτύξει εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο του.

Η επιδίωξη για μάθηση, μέσω μιας ευχάριστης και δημιουργικής απασχόλησης.

Η δημιουργία

Η ψυχαγωγία

Η επικοινωνία

Η διάδραση

Η συνεργασία μέσα από την ευγενή άμιλλα.

Η καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης

Υποσημείωση:

Για να δώσουμε τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας και σε όλα τα παιδιά, θα δρομολογήσουμε μέσα στη χρονιά που διανύουμε, εργαστήρια κατασκευής κούκλας˙ του Ναρτούρου και της Ναρτούρας.

Περιγράφοντας το προφίλ των δύο ηρώων, τα παιδιά με την καθοδήγηση εικαστικών και ειδικευμένων δασκάλων, θα κατασκευάσουν τις συγκεκριμένες κούκλες, έτσι όπως εκείνα φαντάζονται τον Ναρτούρο και τη Ναρτούρα. Θα γράψουν στη συνέχεια μικρές ιστορίες και θα τις εμψυχώσουν τα ίδια, σε παραστάσεις κουκλοθέατρου. Κάποιες από αυτές, θα αποτελέσουν δώρα από τα παιδιά, για τα παιδιά που νοσηλεύονται.

Όλα τα εικαστικά έργα που θα σταλούν για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό εικονογράφησης, ανεξάρτητα αν επιλέχθηκαν ή όχι για το σκοπό αυτό, θα παρουσιαστούν σε κάποια από τις μελλοντικές δράσεις ΝΑΡΤΟΥΡΑ.

Τα διηγήματα που θα μείνουν εκτός της έντυπης έκδοσης θα επανεκτιμηθούνε, ώστε κάποια από αυτά -με κατάλληλη διαμόρφωση και με την καθοδήγηση ειδικών-, να αποτελέσουν τη βάση για κείμενα παιδικών θεατρικών παραστάσεων ή παραστάσεων κουκλοθεάτρου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟŸΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον συμμετέχοντα. Ο φορέας της προκήρυξης και του συντονισμού της διεξαγωγής της, δηλαδή το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησής του, φροντίζοντας να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των δημιουργών. Η συμμετοχή των παιδιών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους αυτή. Για το λόγο αυτό, ζητείται Υπεύθυνη Δήλωση από τον ασκούντα την επιμέλεια του παιδιού στην οποία να αναγράφεται ότι:

Α) Δέχεται να δημοσιευτεί το έργο του παιδιού σε ηλεκτρονικό και έντυπο μέσο, αλλά και τυχόν αναδημοσίευση των διηγημάτων ή μέρος αυτών από το Σωματείο μας, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Β) Αναθέτει και παραχωρεί στην ΝΑΡΤΟΥΡΑ , την άδεια εκμετάλλευσης του «Έργου» και παραιτείται από την αξίωση αμοιβής από την εκμετάλλευση του. Οποιοδήποτε ποσό εισπραχθεί από την διάθεση του «Έργου» , θα καλύψει όλες τις δαπάνες για την έκδοση του (εκτύπωση κλπ.) ή θα διατεθεί για την για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων, την δημιουργία κοινωνικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών και λοιπών μη κερδοσκοπικών δράσεων.

1) ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α΄ ΦΑΣΗ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

  1. Περιοχή: Νομός Μεσσηνίας
  2. Ηλικία: 10 -16
  3. Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.
  4. Επισύναψη παραρτήματος με καταγραφή της έρευνας επιγραμματικά, παραπομπή βιβλιογραφικών πηγών και πηγών του διαδικτύου.
  5. Ανώτατο όριο σελίδων: 15.
  6. Γραμματοσειρά: Times New Roman
  7. Μέγεθος χαρακτήρων: 12
  8. Διάστιχο: 1,5
  9. Περιθώρια σελίδας: Κανονικά
  10. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται ότι τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευτούν στην προαναφερόμενη έντυπη έκδοση (βιβλίο) ή σε οποιαδήποτε άλλη έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση (e book, audio).

Β΄ ΦΑΣΗ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

  1. Περιοχή: Νομός Μεσσηνίας
  2. Ηλικία: 10 -16
  3. Το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει με ένα έως τρία έργα.
  4. Ο τίτλος του έργου θα πρέπει να είναι κοινός με τον τίτλο του διηγήματος από το οποίο το εμπνεύστηκε.
  5. Παραπομπή στο διήγημα από όπου είναι εμπνευσμένο το κάθε έργο.
  6. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει το κάθε παιδί (ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, ακουαρέλες, παστέλ, κ.λπ.).
  7. Η ανάλυση της ψηφιακής εικόνας του έργου που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, να είναι 1200 dpi.
  8. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται ότι τα διακριθέντα έργα θα δημοσιευτούν στην προαναφερόμενη έντυπη έκδοση (βιβλίο) ή σε οποιαδήποτε άλλη έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση (e-book, audio).
  9. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΟΥ», ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:

Κάθε συμμετέχων δια του γονέα ή κηδεμόνα του, δηλώνει με την υπογραφή του στο παρόν και στην συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση (Βλ. Παράρτημα), ότι αποδέχεται ρητά και ανεπιφύλακτα τα παρακάτω:

1. Εξουσιοδοτεί το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο του Βασιλική Κατέρη, και αναθέτει σε αυτήν, την σύναψη συμφωνίας με τους γονείς ή κηδεμόνες των συμμετεχόντων, για την δημόσια χρήση κι εκμετάλλευση του «Έργου», που σκοπό θα έχει όσα αναλυτικά αναφέρονται ανωτέρω, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο, κατά την διακριτική της ευχέρεια.

2. Παραχωρεί την άδεια στο Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», να δημιουργεί αντίγραφα του «Έργου» και να διαθέτει το αποτέλεσμα στο κοινό, είτε πρόκειται για το πρωτότυπο ή αντίγραφο αυτού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δηλώνουν ότι παραιτούνται από την αξίωση αμοιβής, με τον όρο ότι σε κάθε αναπαραγωγή του «Έργου», έντυπη ή ηλεκτρονική, θα αναφέρεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του Δημιουργού. Το «Έργο» θα χρησιμοποιηθεί από το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς που ανωτέρω ρητά αναφέρονται.

3. Οι συμμετέχοντες δια των νομίμων κηδεμόνων τους, συμφωνούν για την ως άνω χρήση, η οποία ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει: παρουσίαση του «Έργου», έκδοση βιβλίου, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι εν γένει στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι, το «Έργο» κατά την σύμφωνη γνώμη του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» και πάντα με την αναγραφή του ονόματος του δημιουργού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε στιγμή.

4. Ο κάθε συμμετέχων, ρητά δηλώνει ότι παραιτείται από την αξίωσή του για καταβολή σε αυτόν, οιασδήποτε αμοιβής που προκύπτει από τα πνευματικά του δικαιώματα, σύμφωνα με τον ν. 2121/93 αρ. 3,4 και 38, περί πνευματικής ιδιοκτησίας κι εκχωρεί, συναινεί κι αναθέτει στο Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», την διαχείριση και διάθεση του εκάστοτε ποσού, αν και εφόσον προκύψει από τα πνευματικά του δικαιώματα, για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων, την δημιουργία κοινωνικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών και λοιπών μη κερδοσκοπικών δράσεων.

Σημαντική σημείωση: Για την έγκυρη συμμετοχή των παιδιών, θα πρέπει να είναι ορθά συμπληρωμένη η Υπεύθυνη Δήλωση, δηλαδή θα πρέπει:

Α) Να αναγράφονται λεπτομερώς τα πλήρη στοιχεία του παιδιού και του γονέα-κηδεμόνα, η διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και email, για την διευκόλυνση της επικοινωνίας.

Β) Η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη και με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (από ΚΕΠ ή Αστυνομία), με δύο τόπους:

1ον Ηλεκτρονικά (σε ψηφιακή μορφή) στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2ον Ταχυδρομικά ή με courier το πρωτότυπο, με την ένδειξη «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ» στην διεύθυνση:

Κατέρη Βασιλική - Ιατροπούλου & Σιδ. Σταθμού 12Α – τ.κ 24100 –Καλαμάτα

τηλ: 6946096502

Οι εκάστοτε συμβαλλόμενοι, δηλώνουν ρητά και ανεπιφύλακτα ότι η χρήση του «Έργου», θα γίνει σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα.

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», δηλώνει ρητά:

Α) Ότι το «Έργο» θα χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς που ανωτέρω λεπτομερώς ορίζονται.

Β) Η εκμετάλλευση του «Έργου» η χρήση μέρους αυτού, η κατάτμηση ή όποια άλλη επεξεργασία του, θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν.

Γ) Ειδικά για την έντυπη έκδοση βιβλίου συμφωνείται ρητά, ότι θα υπογραφεί άλλο συμφωνητικό μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, των συμμετεχόντων και του εκδοτικού οίκου, στο οποίο θα ορίζονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις έκδοσης.

Δ) Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει από την μη τήρηση των όρων του παρόντος, αρμόδια καθίστανται τα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Βασιλική Κατέρη Μαρία Θεοδωρακέα

Πληροφορίες για την συμμετοχή σας, εδώ: http://nartura.eu

Read 1219 times

Latest from apostaktirio team