Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 09:54

Προκήρυξη διαγωνισμού μαντινάδας

Written by
1441
Προκήρυξη διαγωνισμού μαντινάδας

Προκήρυξη διαγωνισμού μαντινάδας

Ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή - 2019» που οργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, προκηρύσσει διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την πρόληψη τεσσάρων κινδύνων που ταλανίζουν καθημερινά την Κρήτη. Πρόκειται για τα τροχαία δυστυχήματα, την υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών από παιδιά και εφήβους, την οπλοφορία και την άσκοπη οπλοχρησία και τέλος το παθητικό κάπνισμα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γίνουν κατανοητές οι τραγικές επιπτώσεις από:

την μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας (παραβίαση σηματοδότη, προτεραιότητας, ορίου ταχύτητας, κλπ.),

την ανεξέλεγκτη διάθεση οινοπνευματωδών σε ανήλικους (τόσο από την οικογένεια όσο και στο πλαίσιο εκδηλώσεων και σχολικών δραστηριοτήτων)

την επικινδυνότητα της άσκοπης οπλοχρησίας (σε κάθε είδους δημόσιες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις) και

τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους στην υγεία των μη καπνιστών – ιδίως σε εγκύους, παιδιά, ασθματικούς, άτομα με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα), άτομα με σοβαρές αναπηρίες που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε λοιμώξεις, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα κλπ.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής, εκτός από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Ακαπνίστας».

2. Για καθένα από τα τέσσερα παραπάνω θέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τουλάχιστον μία (1) πρωτότυπη και αδημοσίευτη μαντινάδα, γραμμένη κατά προτίμηση στην Κρητική ντοπιολαλιά.

Οι μαντινάδες θα πρέπει να αποσταλούν με τα πλήρη στοιχεία του/της μαντιναδολόγου (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση akapnistas[a]gmail.com (προτιμάται) ή

με μήνυμα στο Facebook στη σελίδα Ακαπνίστας (@akapnistas) ή

με απλό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: Ακαπνίστας, φρ/δι Συλλόγου Ορίζοντας Μανουσογιαννάκηδων 17, 73136 Χανιά. Θα αποσταλεί ηλεκτρονική επιβεβαίωση παραλαβής. Οι μαντινάδες δεν επιστρέφονται.

3. Θα αξιολογηθούν όλες οι μαντινάδες που θα παραληφθούν μέχρι τις 20 Μαΐου 2019.

4. Κάθε μαντινάδα θα παίρνει ένα κωδικό και θα αποστέλλεται στην Κριτική Επιτροπή για το αδιάβλητο του Διαγωνισμού.

5. Οι μαντινάδες θα κατηγοριοποιηθούν σε ένα από τα παραπάνω τέσσερα θέματα ακόμη και αν αναφέρονται ταυτόχρονα σε περισσότερα από αυτά.

6. Η μαντινάδα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε κατηγορία θα λάβει βραβείο ενώ θα δοθούν και έπαινοι. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 30 Ιουνίου στα Χανιά (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου) στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή» που θα περιλαμβάνει και συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα του Ross Daly.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κοτζαμπασάκης Παναγιώτης Αλεβαντής Πρόεδρος Γραμματέας

Κριτική Επιτροπή

Αποστολάκης Σταμάτης, δάσκαλος, λαογράφος και συγγραφέας

Κουτουλάκης Λευτέρης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Στιχουργών Νομού Χανίων

Κουκουμπεδάκη Ευχαριστή, μαντιναδολόγος-ποιήτρια

Μακρυδάκης Μανώλης, μαντιναδολόγος

Κοτζαμπασάκης Δημήτρης, Πρόεδρος Συλλόγου Ακαπνίστας

Αλεβαντής Παναγιώτης, Γραμματέας Συλλόγου Ακαπνίστας

Read 1441 times

Latest from apostaktirio team