Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 14:57

8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ

Written by
2390
8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ

8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ

Ποίηση: 1 ποίημα (σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης) έως 32 στίχους

Διήγημα: 1 διήγημα έως 1200 λέξεις

Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος και στα δύο είδη.

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, ζωοφιλικού περιεχομένου, στη Νεοελληνική Γλώσσα, σε 5 αντίτυπα, με μονό διάστημα, γραμματοσειρά Arial -μεγέθους 11 και με ψευδώνυμο στο πάνω δεξιά μέρος κάθε σελίδας.

Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, ενώ τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (όνομα, επίθετο, ψευδώνυμο, ηλικία, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail και τίτλοι έργων) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά το ψευδώνυμο και το είδος συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 1η Ιουλίου 2019 (με απλή, όχι συστημένη επιστολή) στη διεύθυνση:

Ηλέκτρας 5, 351 00, Λαμία.

«Για τον 8ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας».

Θα απονεμηθούν διπλώματα: Βραβεία, Έπαινοι, Τιμητικές Διακρίσεις, καθώς και το Βραβείο ‘‘Δήμητρα Καραφύλλη’’*

Επίσης, όλες οι διακρίσεις θα συνοδεύονται από μετάλλια, τα Πρώτα Βραβεία από εικαστικά έργα της Νίκης Βλάχου, ενώ τα Δεύτερα και τα Τρίτα Βραβεία από βιβλία.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019. Η Εκδήλωση Απονομής Βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2019 στη Λαμία, σε συνδιοργάνωση με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας. Η επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία, το χώρο και τους λοιπούς συνδιοργανωτές της Εκδήλωσης Απονομής θα αναρτηθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του.

Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές, αμετάκλητες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Πληροφορίες για των αριθμό των συμμετοχών, την εξέλιξη του διαγωνισμού, την επίδοση ή τη βαθμολογία των διαγωνιζομένων δε θα δίδονται.

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται με αποκλεισμό των διαγωνιζομένων.  

Ενδέχεται και φέτος:

α). Έκδοση συλλογής των διακριθέντων έργων, η οποία θα πωλείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των αδέσποτων τετράποδων φίλων του νομού μας

β). Μελοποίηση διακριθέντων ποιημάτων 

Διευκρινήσεις για το διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   nickyvlahou@gmail.com

* Βραβείο ‘‘Δήμητρα Καραφύλλη’’: Βραβείο που θεσπίσαμε στο διαγωνισμό μας για να τιμάμε τη μνήμη της Δήμητρας, της εξαίρετης και πολυβραβευμένης ποιήτριας, γραφίστριας (απόφοιτης Τμήματος Γραφιστικής Σχολής Δοξιάδη με καθηγητές τους διαπρεπείς εικαστικούς δημιουργούς Τάσσο, Μυταρά, Γράββαλο, Δεσκουλάκο, Κατσουλίδη, Βασιλειάδη κ. ά.), αγιογράφου, χαράκτριας, κατασκευάστριας μοναδικών χειροποίητων κοσμημάτων, ζωόφιλης, πρώτης νικήτριας του διαγωνισμού μας και, πάνω απ’ όλα, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΦΙΛΗΣ μας. Η Δήμητρα εξέδωσε εν ζωή τρεις ποιητικές συλλογές: ‘‘Στο βάθος κήπος’’, ‘‘Τρελή τυφλόμυγα’’ και ‘‘Γρήγορα στις οθόνες σας’’, ενώ μετά το ‘‘ταξίδι’’ της, εκδόθηκε η ‘‘Τελευταία χάρη’’.

Η Δημιουργός & Επιμελήτρια του διαγωνισμού
Νίκη Βλάχου

Read 2390 times

Latest from apostaktirio team