Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 09:51

7ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης για ενήλικες στη μνήμη του Στέλιου Γεράνη

Written by
2216
7ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης για ενήλικες στη μνήμη του Στέλιου Γεράνη

7ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης για ενήλικες στη μνήμη του Στέλιου Γεράνη 

Η  Εταιρία  Γραμμάτων  &  Τεχνών  Πειραιά  προκηρύσσει για  το  2021,  τον  7ο Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Ποίησης  στη  μνήμη  του  αξέχαστου  Πειραιώτη  ποιητή  και  ενός εκ των ιδρυτών της  Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά  Στέλιου  Γεράνη  με  τους  παρακάτω  όρους : 

Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το θέμα  του είναι: « ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ» .

Θα απονεμηθούν: α) Ένα  Βραβείο,  β) Τρεις  τιμητικές  διακρίσεις. Οι διακριθέντες  θα έχουν το δικαίωμα της δωρεάν εγγραφής τους ως δόκιμα ή τακτικά μέλη στην  Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά εφ’ όσον το επιθυμούν.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν μέχρι τρία ποιήματα, δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Times New Roman μέγεθος 12,  σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίγραφα,  αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή CD.

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν το έργο τους υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο. Τα αντίγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου). Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο που θα φέρει την σφραγίδα των ΕΛΤΑ και στην θέση του ονόματος του αποστολέως θα φέρει μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου.

Η κρίση των ποιημάτων θα γίνει από τετραμελή επιτροπή.  Το Βραβείο και οι τρεις  τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από  την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά.

Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στον Τύπο και στην Ιστοσελίδα της Ετ.Γρ. & Τ.Π. www.etgrtp.gr

Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.

Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της έκδοσης βιβλίου με επιλεγέντα ποιήματα των διαγωνιζομένων. Η προθεσμία υποβολής των λογοτεχνικών έργων λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020. 

Τα έργα θα ταχυδρομηθούν, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ, στην διεύθυνση: Σόλωνος 22, Άγιοι Ανάργυροι, Τ.Κ. 13561, Αθήνα, για τον Διαγωνισμό της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, υπ’ όψη Γραμματείας. Πληροφορίες στο: 697 8143 077  και  694 208 2388. 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Read 2216 times

Latest from apostaktirio team