Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 07:32

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2020)

Written by
1419
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2020)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2020) 

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδoς (Ε.Π.ΟΚ.), προκηρύσσει τον 11ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, για το έτος 2020. Αυτός ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός έχει σκοπό να αναδείξει τους κοινούς αγώνες Ελλάδας-Κύπρου, μέσα από τη Ζωγραφική, τη Φωτογραφία, την Πυρογραφία, τη Γλυπτική, την Αγιογραφία και γενικά μέσα από την τέχνη. Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από το 1821, αποφάσισε να προτείνει τη συμπερίληψή του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Επιτροπής του 2021, στην οποία κάναμε αίτηση ως σύλλογος με τις προτάσεις μας. 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ Η ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ, ΕΡΓΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ, ΦΑΡΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΤΛ. 

Σας καλούμε λοιπόν να δημιουργήσετε έργα σχετικά με την παραπάνω θεματολογία. Αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει μοναδική τέχνη! Σας καλούμε επίσης να ονομάζετε το κάθε έργο και να γράφετε ένα ποίημα ή στίχο κάτω από αυτό από κάποιον ποιητή μας. 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό,  έχουν όλοι οι ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, άνω των 17 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έργο ή με δύο έργα από δύο διαφορετικά είδη (π.χ. έναν πίνακα ζωγραφικής και μια αγιογραφία) αλλά όχι με δύο έργα από το ίδιο είδος. Αφού ετοιμάσετε το έργο σας θα πρέπει να το φωτοτυπήσετε σε ένα καλό φωτοτυπικό μηχάνημα, σε χαρτί μεγέθους Α3 με ανάλυση από 300dpi και άνω. 

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2021 (σφραγίδα ταχυδρομείου). 

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο το έργο τους καθώς και ένα μικρότερο κλειστό φάκελο όπου μέσα θα αναγράφουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχ. Κώδικας, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), E-mail, τίτλο έργου και ψευδώνυμο). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη ότι η αλληλογραφία αφορά τον διαγωνισμό, π.χ. «Για τον 11ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό». 

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα από ένα είδος  (π.χ. έναν πίνακα ζωγραφικής και μια αγιογραφία), θα πρέπει να βάλει το κάθε έργο σε ξεχωριστούς φακέλους που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό μικρό φάκελο προσωπικών στοιχείων, αναγράφοντας απ’ έξω τις σχετικές ενδείξεις και να τοποθετήσει τους μεγάλους φακέλους μέσα σε έναν μεγαλύτερο, στον οποίο θα αναγράφεται η ένδειξη «Για τον 11ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό». 

Η αποστολή των έργων θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικά με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ) στην κατωτέρω διεύθυνση: 

Ε.Π.Ο.Κ. (Υπόψη Προέδρου κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη)

Μικράς Ασίας 55 - 115 27 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -  ΑΘΗΝΑ 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. 

Τα ονόματα των διακριθέντων, καθώς και η ημερομηνία και ο χώρος της απονομής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Κ., www.epok.gr   

ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Α3. ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΙΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ. 

Όσοι δεν παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης μπορούν να παραλάβουν το βραβείο τους με αντιπρόσωπό τους την ημέρα της απονομής (κατόπιν ενημερώσεως εκ των προτέρων), ή ταχυδρομικά, με αντικαταβολή, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριλάβουμε το έργο σας για αξιολόγηση είναι να έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημερώσεων (newsletter) του συλλόγου μας πατώντας ΕΔΩ αν δεν το έχετε κάνει ήδη έτσι ώστε να διευκολύνετε την επικοινωνία μας μαζί σας. 

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, καθώς και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλθέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή των προσωπικών του στοιχείων και του έργου του. Ανεξαρτήτως του αν θα βραβευθούν, τα έργα που θα μας αποσταλούν δεν επιστρέφονται. Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού. 

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

  • Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ΕΠΟΚ (693 7554184)
  • Στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Στην ιστοσελίδα www.epok.gr

 

Read 1419 times

Latest from apostaktirio team