Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 14:03

4ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus

Written by
1448
4ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus

4ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus 2021  
Διαδικτυακά
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ακόμη μια πολύ επαγγελματική, ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και πετυχημένη διοργάνωση από το Ιδεόγραμμα, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα εκατοντάδες θετικά σχόλια από όλο τον κόσμο!

Ο διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, έδωσε την ευκαιρία  προσκαλώντας όλους τους φίλους της ποίησης  σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν και να ψηφίσουν τους διαγωνιζόμενους ποιητές σλάμμερς. 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι ανακοινώσεις μας έφτασαν σε 27.503 άτομα, είχαμε 3.028 εμφανίσεις (ζωντανής μετάδοσης) και 450 άτομα ψήφισαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ο Κύπριος ποιητής σλάμμερ Αργύρης Λοϊζου αναδείχθηκε Πρωταθλητής Σλάμμερ Κύπρου 2021 και ο Filip Koryta από τη Δημοκρατία της Τσεχίας πήρε την πρώτη θέση στο 4ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus 2021.  

Στο Πρώτο Μέρος έλαβαν μέρος οι: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου - Anna Tikhomirova - Manuella Mavromichalis - Hüseyin Bahca - Σοφία Κανικλίδου -Ανδρέας Τιμοθέου - Νora Nadjarian - Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος - Shreya Aneja - Sam Stewart - Σωτηρία Κυρμανίδου - Αργύρης Λοΐζου - Kathleen Rudy - Μαρία Κούβαρου.

Νικητές αναδείχθηκαν οι: 1ος ο Αργύρης Λοϊζου από την Κύπρο, 2η η Manuella Mavromichalis από Ελλάδα / Κύπρο και 3η η Kathleen Ruddy από το ΗΒ.

Η νεαρή ποιήτρια Shreya Aneja από την Ινδία πήρε την ψηλότερη λαϊκή ψήφο (popular vote).

Στο Δεύτερο Μέρος έλαβαν μέρος οι: Ze Mistsoς από την Ελλάδα / Filip Koryta από την Δημοκρατία της Τσεχίας / Jonna Nummela από τη Φινλανδία / Katharina Wenty από την Αυστρία / Kevin Amse από το Βέλγιο / Sofie Frost από τη Νορβηγία 

και οι έξι φιναλίστ του Πρώτου μέρους οι: Αργύρης Λοϊζου, Κathleen Ruddy, Μanuella Mavromichalis, Sam Stewart, Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος και Σοφία Κανικλίδου.

Νικητές αναδείχθηκαν οι: 1ος ο Filip Koryta από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, 2η η Kathleen Ruddy από ΗΒ και 3η η Katharina Wenty από την Αυστρία.

Η ποιήτρια Σοφία Κανικλίδου πήρε την ψηλότερη λαϊκή ψήφο (popular vote).

Όλοι οι Ποιητές-Slammers συμμετείχαν με Βιντεοποιήματα στη γλώσσα τους και με αγγλικούς υπότιτλους. 

Εκτός από τις σελίδες του Facebook (στην Κύπρο): Poetry Slam Cyprus,  Ideogramma και Synergia Media, ο διαγωνισμός μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τεσσάρων άλλων διεθνών σελίδων του Facebook:

European Poetry Slam Competition στο Maribor της Σλοβενίας

Poetas Poetico στην Ισπανία

Poetry Slam Ελλάδος

Trends International Inc and Trends Events στην Ινδία

Την 5μελή Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: Λέα Μαλένη – ηθοποιός και σκηνοθέτης / Κώστας Μάντζαλος – εικαστικός καλλιτέχνης και πανεπιστημιακός /  Πάμπος Κουζάλης – ποιητής, διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Παράκεντρο / Χρίστος Τσιαήλης – ποιητής, βοηθός σκηνοθέτη / Μαριλένα Ζακχαίου – ποιήτρια, πανεπιστημιακός.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί: Μαρία Παπακώστα (ελληνικά) και Philip Kkalas (αγγλικά).

https://www.facebook.com/poetryslamcyprus

https://www.facebook.com/IdeogrammaCyprus

 

 

 

 

 

 

 

Read 1448 times

Latest from apostaktirio team