Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 16:51

1ος Πρότυπος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ποίησης 2015 – 2016

Written by
6642

 

Διαδίκτυο – Το τελευταίο καταφύγιο της ποίησης


«Δυστυχώς η ποίηση έχει ξεχαστεί κάτω από τα θρανία των σχολείων»… 
Η ποίηση έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα της πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Τα βιβλία ποίησης λιγοστεύουν με ανησυχητικό ρυθμό στα ράφια βιβλιοπωλείων καθώς ο κόσμος πλέον απέχει από την ποίηση. Ποιητές και λογοτέχνες προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν την ποίηση ζωντανή μέσα από το διαδίκτυο προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσουν στους υπόλοιπους χρήστες το πνεύμα και την αξία της ποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια η σελίδα Λογοτεχνικά Βιβλία ανακοινώνει τον 1ο Πρότυπο Διαδικτυακό Διαγωνισμό ποίησης 2015 – 2016. 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο


2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.


3. Έκταση των έργων: Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 στίχους (αυστηρώς!!!).


4. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα ποίημα, το οποίο δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.


5. Τα έργα υποβάλλονται στα email (με ψευδώνυμο ως συνημμένο αρχείο word) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6. Η κρίση των έργων θα γίνει από τριμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι:
α. Φωτεινή Ψυχογιού
(Φοίβη Λιακοπούλου)
β. Λάσκαρης Ζαράρης
γ. Νίκη Ταγκάλου

7. Σε δεύτερο αρχείο θα αποστέλλεται η αντιστοιχία ψευδωνύμου – Πραγματικού ονόματος στο email Mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 13 Δεκεμβρίου 2015


9. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία για τις τρεις πρώτες θέσεις και 3 έπαινοι για τις τρεις επόμενες θέσεις. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 27 Δεκεμβρίου του 2015 μέσα από τη σελίδα μας Λογοτεχνικά βιβλία στο Facebook με βίντεο ανακοίνωση.


10. Προαιρετικά και για την διευκόλυνση της εκτίμησης του συνόλου των διαγωνιζομένων παρακαλούνται οι Διαγωνιζόμενοι να αφήσουν ένα σχόλιο με την γνώμη τους γι’ αυτόν τον διαγωνισμό στην ανάρτηση με την ανακοίνωση του διαγωνισμού στην ομάδα μας στο Facebook. Το όνομα του λογαριασμού τους δε θα πρέπει να φέρει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο το ψευδώνυμο που έχουν χρησιμοποιήσει στο διαγωνισμό. Στην απονομή των βραβείων θα αναγνωστούν επίσης μέρος από τα δικά σας σχόλια για τον διαγωνισμό αυτό.


11. Διευκρινήσεις για τον Διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 6642 times

Latest from Super User