Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 17:54

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Written by
3778

 

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 2015-2016

ΘΕΜΑ: «2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών για το σχολικό έτος 2015-2016»
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 190277/Δ2/24-11-2015 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, με θέμα:

«Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς: ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι».


Ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει στην καλλιέργεια και την ανάδειξη της αισθητικής έκφρασης και της ανθρωπιστικής οπτικής των μαθητών. Το θέμα του διαγωνισμού επιτρέπει την ελεύθερη αντιμετώπισή του και ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να το προσεγγίσει είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 1 Δεκεμβρίου 2015 έως 1 Μαρτίου 2016. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει τον Απρίλιο του 2016 το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών. Η κριτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Γ.Π.Π) θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και λογοτέχνες της Πάτρας.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, και αφορά σε:

Α. Διαγωνισμό ποιήματος (έως 40 στίχους)

Β. Διαγωνισμό διηγήματος (έως οκτώ σελίδες)

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) της ιστοσελίδας του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών που αφορά στην προκήρυξη και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού είναι ο ακόλουθος:

http://gym-aei-patras.ach.sch.gr/new/index.php/2014-11-27-11-28-9

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

2. Να υποβληθούν ταχυδρομικά σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίτυπα (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12), με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου. Τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email και σχολείο) να κλειστούν σε μικρό φάκελο, στο εξωτερικό μέρος του οποίου να αναγραφεί εκ νέου το ψευδώνυμο. Τα δύο αντίτυπα με τον μικρό φάκελο να σταλούν με απλή επιστολή (όχι συστημένη) στη διεύθυνση: Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών (υπόψη κ. Μαίρης Σιδηρά), Σολωμού και Μαγούλας, Πανεπιστημιούπολη Πατρών, Τ.Κ. 26504, Πάτρα). Στο επάνω μέρος του φακέλου, να αναγράφεται το ψευδώνυμο και η φράση: «Για τον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό».

3. Ως καταληκτική ημέρα υποβολής ορίζεται η 1η Μαρτίου 2016.

4. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ταχυδρομικώς.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο/fax: 2610-431.950 (κ. Αθανασία Μπαλωμένου και κ. Μαίρη Σιδηρά).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Read 3778 times

Latest from Super User