Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης «Σωτήρης Περτσιούνης» του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων, που είχε θέμα την "Θυσία του άμαχου πληθυσμού" και θεματικό μοτίβο την άγνωστη επανάσταση των χωριών του Ρουμλουκιού το 1878. Ποιητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας βρέθηκαν στη Μελίκη, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 και παρέλαβαν τις διακρίσεις τους. Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Ημαθίας Μπατσαρά Γεωργία και Τσαβδαρίδης Λάζαρος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας κύριος Βενιόπουλος Κώστας. Παρόντες ήταν επίσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης κύριος Γιώργος Μαντζώλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας,  του Συλλόγου Θρακιωτών Μελίκης «το Κωστί», του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου, του Γ.Α.Σ Μελίκης, η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων και φίλων Παλατιτσίων, η Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Μ.Π. και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Δεν υπάρχουν λόγια για τις δυο χορωδίες, ενηλίκων και μαθητών, που μάγεψαν και συγκίνησαν το κοινό. Ευχαριστούμε επίσης τις μαθήτριες που απήγγειλαν με τον καλύτερο τρόπο τα βραβευμένα ποιήματα αλλά και τις μαθήτριες που έκλεισαν την εκδήλωση ανάβοντας ένα κεράκι εις μνήμην των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το 1878. Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή για το έργο που πρόσφερε αλλά και τον Δικηγόρο και Συγγραφέα κύριο Γιάννη Μοσχόπουλο για την ομιλία του.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες και τους εκπροσώπους των Συλλόγων, που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και όλους τους ποιητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό για την αξιέπαινη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε επίσης τους υπέροχους χορηγούς μας, γιατί η συνδρομή τους ήταν πραγματικά ανεκτίμητη…

Νικητές της βραδιάς;… Η μνήμη, η ποίηση και η ελληνική ψυχή!...

Για το ΔΣ του Λ.Ο.Μ.Π

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Ακριτίδης

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ....