2ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός-"Λέμε ΟΧΙ στο Σχολικό Εκφοβισμό"
1η θέση για το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης


Στο πλαίσιο του εκπ/κού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council (Βρετανικό Συμβούλιο) συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 11:00 την τελετή απονομής των βραβείων του 2ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού "Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό".
Στη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις δέκα ομάδες που δημιούργησαν τα πιο πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Περισσότερα από 200 σχολεία, 300 εκπαιδευτικούς, 500 ομάδες και σχεδόν 2000 μαθητές από 142 πόλεις και χωριά πανελλαδικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Απευθυνόταν σε μαθητές της Ε´ & ΣΤ´ Δημοτικού και των τριών τάξεων Γυμνασίου (10-15 ετών) σ' όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

Την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα E.S.M.A. των μαθητών της Ε τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, την οποία αποτελούσαν οι μαθητές/τριες Μιχάλης Ελευθεριάδης, Αντώνης Φιλιππίδης, Στέλα Ντούσι, Έλντα Φιζμάνι μαζί με τη δασκάλα της πληροφορικής κα Ελένη Δελημπέη και τη δασκάλα των Αγγλικών κα Ζωή Μαλιβίτση, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα καταπληκτικό βίντεο διάρκειας 3 λεπτών με τίτλο: «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ», που ήταν κι ο τίτλος του ομώνυμου τραγουδιού που έγραψε η δασκάλα των αγγλικών. Συμμετείχαν στο βίντεο εκτός από τους 4 προαναφερθέντες μαθητές/τριες και οι: Βλαδίμηρος Ευθυμιάδης, Αναστασία Ζαφειρίδου, Αλέξανδρος Παροτσίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Αντιγόνη Σουλμέτα, Νίκος Κυπριανίδης και οι δάσκαλοι Χαρά Μπελίδου, Κώστας Πασχαλόπουλος και Σάββας Αντωνιάδης.
Το σχολείο της νικήτριας ομάδας (το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού) κέρδισε έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Στους μαθητές της νικήτριας ομάδας δόθηκε από ένα tablet Samsung κι ένα ρολόι Swatch. Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, παιδιών από το 93ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, της θεατρικής ομάδας Pediasis και της χορευτικής ομάδας hip hop Off Beat International. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στην παρακάτω διεύθυνση: