Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 16:41

''Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης - Δύο αχώριστοι φίλοι'', Δήμητρα Ακριτίδου - Μάχη Γιαννακουδάκη

Written by
64
''Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης - Δύο αχώριστοι φίλοι'',  Δήμητρα Ακριτίδου - Μάχη Γιαννακουδάκη

''Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης - Δύο αχώριστοι φίλοι'',  Δήμητρα Ακριτίδου - Μάχη Γιαννακουδάκη 

Οπισθόφυλλο 

Μία ιστορία που αναδεικνύει την σηµαντικότητα των φιλικών σχέσεων και των θετικών συναισθηµάτων στις σχέσεις των ανθρώπων.

Οι δύο ήρωες, µέσα από την δύναµη της φιλίας τους ξεπερνούν τα εµπόδια,επιτυγχάνοντας τους στόχους τους. 

Οι Συγγραφείς 

Η Δήµητρα Ακριτίδου είναι διδάκτωρ του τµήµατος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει µεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισµικών Μονάδων. Είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήµης Παντείου Πανεπιστηµίου Αθηνών, καθώς και Παιδαγωγικής Ακαδηµίας Ρόδου. Διετέλεσε διευθύντρια σχολικών µονάδων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ), και δηµοσίου σχολείου Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης. Δίδαξε ως λέκτορας (ΠΔ407) στο τµήµα Βαλκανικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήµιο Δυτικής Μακεδονίας, και υπήρξε επιστηµονικός συνεργάτης στο µεταπτυχιακό της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου. Είναι καθηγήτρια Προγραµµάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου. Σήµερα είναι Αντιδήµαρχος Παιδείας του Δήµου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος των Νοµικών Προσώπων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. 

Η Μάχη Γιαννακουδάκη είναι µάχιµη εκπαιδευτικός Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης και φοιτήτρια ψυχολογίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει µουσική, ειδική αγωγή, παιδοψυχολογία, διαχείριση συγκρούσεων και συµβουλευτική. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η δύναµη της θέλησης: ένα βιβλίο "οδηγός ζωής" για γονείς παιδιών µε ιδιαιτερότητες». Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια και έχει δηµοσιεύσει εργασίες της σε επιστηµονικά περιοδικά µε θέµα την εκπαίδευση, την ψυχολογία, την ειδική αγωγή και τη διαχείριση συγκρούσεων. Έχει ενεργή συµµετοχή στο διαδίκτυο, µε παρουσιάσεις ιστοριών και τραγουδιών που βοηθούν στην εκµάθηση µαθηµάτων του δηµοτικού. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες εκπαιδευτικά σεµινάρια µε εξειδικεύσεις από δηµόσια πανεπιστήµια.

 

Read 64 times

Latest from apostaktirio team